Golf & Quiz 28. mai 2016

Heldig med været.

I motsetning til seniorgruppen var Golf & Quiz-gruppen (det er en viss grad av overlapping) heldig med været. Solen var innom nå og da og banen viste seg fra sin aller beste side.

Det var god oppslutning om dette etterhvert så populære arrangementet (dette er tredje året). 28, eller var det 27, stykker stilte til start.Formatet begynner å bli kjent. Texas scramble, uten handicap, uten krav til antall utslag, men med den begrensning at den som slo utslaget som ble brukt, ikke kunne slå neste slag. Fra scoren ble det så trukket antall riktige svar på quizen. I år var det dessuten en “vri”. Alle lag fikk utlevert en fargerik ball som alle på laget måtte bruke på minst to hull hver. Lagene som ikke klarte å få med sag ballen tilbake, fikk tre straffeslag. Dette var utslagsgivende for noen.

Etter ønske fra damene ble måltidet for en gangs skyld inntatt innendørs. Fin utsikt der også.

Stående applaus for Kari og hennes nå berømte Jegergryte.

Noen “hadde med seg”, men stort sett var det alkoholfritt.

Flott premiebord, slik vi er blitt vant til.

Closest to pin

Closest to pin var på hull 1. Stine startet på dette hullet og etablerte standarden for resten av dagen. Ingen andre navn ble skrevet på skiltet. Hvis vi husker riktig, var avstanden til flagget 6,4 m (målt med tommestokk!), og det burde vel være mulig å komme innenfor, men den gang ei.

Premien som Stine vant var en golfweekend i Karlstad, sponset av Kari (bravo!).

Premieutdeling

Quiz – Spørsmålene og svarene

Som vanlig var Bjørn Erik myndig og kunnskapsrik Quizmaster. Både spørsmål (2 på hvert hull, med andre ord 18 til sammen) og svar ble gjennomgått i detalj. Vi gjengir dem nederst på siden.

Et par av regelspørsmålene var gjengangere fra i fjor, for å se om vi hadde lært noe.

Golf

Det eneste laget som spilte til under par gikk også seirende ut av golfdelen av turneringen. Fra venstre: Anders Hoel, Kirsten Rogne og Leona Pilares. Finn-Arne Johansen var ikke til stede under premieutdelingen.

Quiz

Dette laget tippet best, og vant quizen. Fra venstre: Roald Eilertsen, Wenche Westberg, Øivind Nordanger og Finn Ericsson.

Sammenlagt

Laget som vant golfen, gjorde det bra nok på quizen til at de også vant sammenlagt. Fra venstre: Anders Hoel, Kirsten Rogne og Leona Pilares. Finn-Arne Johansen var ikke til stede under premieutdelingen.“Arrangørlaget” ble nummer to. Fordi de hadde laget spørsmålene, hadde de selvfølgelig forbud mot å svare. Derfor falt det på tredjemann, Steinar Nordskog, å svare på alle spørsmålene. Et lite handicap som ble overvunnet med suveren gjetting fra Steinars side.

Fra venstre: Per Frode Haugen, Bjørn Erik Bugge.Siden Steinar ikke var til stede ved premieutdelingen, plukket broder Espen ut en premie for ham.

Resultatsammendrag

Resultatene var ikke redaksjonen i hende da vi “gikk i trykken”. Når de foreligger, kommer det et sammendrag her, slik at alle kan få en påminnelse av hvordan de gjorde det.

Det blir ingen resultater å finne i Golfbox.Tredje og siste premie gikk til et riktig “nestor”-lag. Fra venstre: Kåre Nordby, Odd Hole og Jens Kr. Tofteberg. Ragnhild Lied Johansen var også med på laget, men er ikke med på bildet.

Spørsmålene og svarene

 Spørsmålene Svarene
1a) Du har løftet ballen din for å identifisere den men glemmer å markere. Hva er straffen? 1a) Ett straffeslag
1b) En condor er 4 under par på ett hull (i praksis hole in one på et par 5 hull). Hvor mange verifiserte condorer er det? 1b) 4

 

2a) Du kan ikke finne ballen din og setter derfor en ny ball i spill. Du oppdager så at den første ballen ligger i hullet. Hva sier regelen? 2a) Første ballen gjelder
2b) Richard Lewis har rekorden for antall hull spilt av en person på ett år (2010). Hvor mange hull spilte han det året? 2b) 11 000, alle på Four Seasons Resort and Club in Irving, Texas
3a) Din ball ligger vanskelig til ved en busk, og du må brekke et par grener for å kunne svinge fritt. Hva er straffen når du spiller slagspill? 3a) To straffeslag
3b) Hva er den raskeste driven som noensinne er målt? 3b) Ryan Winther 349,4 km/t (217,1 mph)
4a) Når kan du dømme en ball uspillbar? 4a) Alltid, unntatt i vannhinder. Ref. regel 28.
4b) Hvor lang er den lengste putten som pr dags dato er satt i en turnering? 4b) 114,3 m (375 fot) Fergus Muir 6. november 2001 på St Andrew
5a) Kan du slå en ball som er i bevegelse? 5a) Ja
5b) Hva heter han som vant årets Masters? 5b) Danny Willett
6a) Hvilke alternativer har du når du velger å dømme en ball uspillbar? 6a) Det er 3 alternativer hvis de skal få full pott på svaret – ett poeng for hvert riktige alternativ, maks 3 poeng.

a. Droppe innenfor 2 køllelengder (men aldri nærmere flagget)

b. Droppe i flagglinje

c. Gå tilbake og slå en ny ball (fra der du slo sist)

6b) I 1962 fikk Jack Nicklaus sin første premiesjekk på¨PGA-touren. Hvor mye lød den på? 6b) 33,33 dollar (L.A. Open)
7a) Hvis en ball som ikke er i spill faller ned fra peg’en når den adresseres, kan den pegges opp på nytt – uten straff? 7a) Ja
7b) Alice Miller har rekorden for den raskest spilte runden på LPGA-touren. Den ble satt i Welch’s/Circle K Championship in 1997. Hvor lang tid brukte hun på en 18 hulls runde? 7b) 1 time 26 minutter 44 sekunder

 

8a) Har du lov til å prøvesvinge i sidevannshinder? 8a) Ja, men uten å grunne kølla
8b) Hvor stor er verdens største green? 8b) 2600 kvm, International Golf Club in Massachusetts hull 5, par 6
9a) Hva er straffen for å slå på feil ball i slagspill?

 

9a) To straffeslag

 

9b) Når ble verdens første golfklubb opprettet? 9b) I 1744, The Honourable Company of Edinburgh Golfers, Leith links

 

Bildegalleri

Innhold
Klubben