Golfhandelen Open 2019

Som i fjor lå forholdene så absolutt til rette for en fin turnering.

Været var strålende og banen i god skikk. Fremdeles litt vått her og der, så det var ballplassering på hele spillefeltet.

Det var en stund over 60 påmeldte, men etter en del avmeldinger og noen etteranmeldinger, var det i henhold til Golfbox 56 stykker som stilte til start. Det er omtrent på nivå med i fjor.Det var gledelig mange gjestespillere fra andre klubber. Deltakerne fordelte seg som følger:

Beat the pro

Den første utfordringen kom allerede på det første hullet. For der stilte proen Einar Westreng Pettersen opp med premier til dem som kom nærmere flagget enn ham. Etter eget utsagn, hadde han 2,5 svært trivelige timer på hull 1.

Det var fem stykker som klarte bragden og ble behørig belønnet med håndklær og baller. Det var imidlertid ingen birdier i dag på dagens nest enkleste hull (scoregjennomsnitt 3,96).

Longest drive – herrer

Lengste drive for herrene ble vunnet av Mats Jørgensen fra Hauger Golfklubb (hcp 7,9). Plakaten sto ikke langt fra 200 m-merket på hull 5, så det var absolutt et verdig vinnerslag.

Longest drive – damer

Lengst blant de 7 damene som stilte til start var Krokhols egen Marit Bjørnstad, som lurte fælt på hva premien var. Den kan sikkert brukes til mye annet enn svingtrening, så Terje bør passe seg.

Closest to the pin

Åstedet for denne konkurransen var hull 4. Siden flagget sto helt bakerst, var det ikke mange som var veldig nærme. Nærmest var Pål Hegg fra Oppegård Golfklubb (hcp 9,0). Avstanden var 5,68 meter (eller noe sånn). Heller ikke på hull 4 ble det noen birdier i dag, og gjennomsnittscoren var relativt høye 4,46. Banen var faktisk ganske gjerrig i dag, ettersom det bare var 4 birdier totalt, (1 på 3-ern, 1 på 5-ern og 2 på 6-ern.

Resultater og premieutdeling

Det var generøst nok 5 premier i hver klasse. Vi tar dem i samme rekkefølge som de ble presentert under premieutdelingen. Premiebordet var særdeles velfylt og rikholdig.

C-klassen

Her var det 7 deltakere, og 5 av dem fikk premier. To nye Krokhol-medlemmer fikk sin turneringsdebut i dag. De nådde ikke helt opp, men vi håper at det ga mersmak til Oscar Stovner Storeide og Jostein Johnsen. Velkommen!

Bjørn Hallme (Krokhol) kom seg rundt på 13 poeng, og det holdt til 5. plass.

Vi vet Jens Kr. Tofteberg (Krokhol) kan være en luring. Siden det var valgfritt utslagssted, valgte han likegodt rødt. Det førte til 16 poeng og 4. plass.

Øyvind Wulfsberg (Krokhol) har for vane å forsyne seg av premifatet i turneringere. I dag ble det 17 poeng og 3. plass.

Anitra Sandvold (Østmarka) fikk 19 poeng. Det var samme poengsum som vinneren, men hun fikk andreplassen på høyre handicap.

Bjarne Røed (Krokhol) har vunnet jevnt og trutt denne sesongen, og i dag var han best igjen. Han fikk blant annet en liten og lett golfbag (perfekt for Jernslaget neste helg) i premie.

B-klassen

28 deltakere, så andelen som fikk premie var ikke fullt så generøs som i C-klassen. Her gjorde hjemmeklubben Krokhol rent bord.

Yngve Andersen fikk 17 poeng, og femteplassen. Han hadde visst noen reker (og kanskje litt hvitvin også) som sto og ventet hjemme, så han var ikke på premieutdelingen. Odd Hole påtok seg å overbringe den.

Rune Sørlie ser ut til å ha funnet sitt (foreløpige) nivå, og spiller nesten alltid i nærheten av hcp.

I dag ble det 18 poeng, og det holdt til fjerdeplass.

Øivind Nordanger vant (A-klassen) i fjor, men selv om han spilte bra og fikk 19 poeng, ble det “bare” tredjeplass i år.

Sten-Arne Skulbru fikk også 19 poeng, noe som er ytterst respektabelt for en som sier han ikke har tid til å spille golf. Det ble andreplass på bedre handicap.

Dagens beste runde poengmessig, ble levert av Tony Farinha, som plukket hele 21 poeng. Det representerer litt av en forbedring på 5 dager på 15 poeng. I mandagsturneringen denne uken ble det nemlig bare seks poeng. Men vi vet jo at det går opp og ned i golf. Han fikk blant annet en fin Ping-putter i premie.

A-klassen

Det var langt flere spillere med relativt lave handicap med blant de 21, enn vi er vant til på Krokhol. Her var det blant annet spillere som måtte spille fra scratch eller med bare ett tildelt slag, og da har du ikke mye å gå på første gang du spiller en bane. I motsetning til de andre klassene, spilte A-klassen slaggolf. Beste herre-bruttorunde ble levert av Dennis Grønbekk fra Grønmo (hcp 3,0)

Trond Torgersen (Krokhol) varmet opp med tur/retur Stavern på morgenkvisten, men var ikke trettere enn at det ble +1, noe som holdt til femteplassen. Han hadde imidlertid barnepassforpliktelser og kunne ikke vente på premieutdelingen. Datter Stine tok imot premien på hans vegne.

Morten Olstad (Krokhol) gikk på en lite blemme på firer’n i en ellers stort sett blemmefri runde. 17 poeng på ham også, og fjerdeplass.Per Frode Haugen (Krokhol) spilte dagens nest beste bruttorunde, hvilket ble +1 netto. Han gikk foran de andre på +1 på bedre handicap og tok tredjeplassen. Ser av en eller annen grunn litt skeptisk ut.

Vi vet ikke om det er første gang Geir Hellebust (Mørk) spilte banen, men bra spilte han i hvert fall. Han gikk nemlig på netto par og det holdt til andreplass.

Som i fjor spilte Stine Torgersen (Krokhol) til -1 netto. I motsetning til i fjor (annen klasseinndeling), holdt dette i år til seier. Seieren ble blant annet belønnet med en flunkende ny TaylorMade driver, noe Stine virker rimelig fornøyd med.

Demodag

I tillegg til turneringen var det også demodag, med mulighet til å kjøpe seg utstyr fra reprentantene fra blant annet Footjoy og Ping.

Den flotte skobutikken til Footjoy ble satt opp på kanten av puttinggreenen og vi håper det ble solgt (eller i hvert fall prøvd) riktig mange par.

På drive-in-rangen var det mulighet til å prøve forskjellige køllehoder med forskjellige typer skaft. Her ble vi imidlertid så oppslukt at vi glemte å ta bilder.

Takk til Golfhandelen

Som en håndfast takk for turneringen, synes vi at alle som deltok bør ta seg en tur og legge igjen noen penger.

Eller i det minste besøke nettbutikken.Slik kommer du deg dit:

https://goo.gl/maps/BrbAiruweS1DpHU36

Vi var ikke i teknisk stand til å få et kart til å vises, så du må høyreklikke på lenken og åpne den i en anne fane – så får du se et kart.

Galleri

Innhold
Klubben