Golfhandelen (V) Open 2022

18. juni 2022 – Så er femårsjubileet for GHO gjennomført

Det var litt dårligere deltakelse enn vi er blitt vant til. 43 spillere stilte opp. 12 i A-klassen (>15), 24 i B-klassen (15-<28) og 7 i C-klassen (28-54). I tillegg var det 10 stykker som først meldte seg på, og så trakk seg før turneringen startet.

Det var stort sett blant gjestene fra andre klubber at deltakelsen var dårligere:

  • 2 fra Arendal
  • 2 fra Bærum
  • 1 fra Grønmo
  • 1 fra Hvam
  • 1 fra Oppegård

Været var fint som det pleier å være, og banen er nå nesten helt der den skal være, men vi som spiller ofte skulle gjerne se at hullene flyttes mer enn 2 meter av gangen.

Det var mange fine scorer, spesielt i A-klassen. For å holde orden på bildene, tar vi imidlertid tingene i samme rekkefølge som under premieutdelingen.

Premiebordet var som vanlig velfylt med produkter fra Golfhandelen, som altså sponser denne turneringen for femte år på rad.

Konkurranser-i-konkurransen

Det var flere konkurranser-i-konkurransen, nemlig closest to the pin (på hull 1), longest drive (herrer og damer, på hull 5), og lengste putt (på hull 9).

Stefan Johansson var den som slo ut først av alle i dag ettersom han hadde lavest handicap i gruppen som gikk ut kl. 10. Han la ballen 67 cm fra hullet, og det var det ingen som senere klarte å slå.

Longest drive for damer gikk, ikke uventet til Stine Torgersen. Den eneste spenningen var egentlig om hun ville greie å treffe fairway.

Blant herrene kan det virke som det var mange som hadde problemer med å legge ballen i fairway. Lengst ble derfor Øystein Hellberg, en ung kar fra Horten (går vi ut fra siden han også er medlem på Borre). Slaget ble dessverre ikke målt.

Den lengste putten som gikk i på hull 9, tilhørte også Stine Torgersen. Hvis vi husker riktig var den på 4,72 m.

Vi merker oss at turneringsledelsen forsynte seg grovt fra premiebordet.

C-klassen

Den spilte stableford, og siden det var 7 deltakere, var det tre premier.

Jens Tofteberg tok tredjeplassen med 15 poeng.

Samuel Dirdal-Gustad sikret seg 18 poeng og andreplassen ved å avslutte birdie-par.

Marit Bjørnstad har tydeligvis funnet formen etter å ha vært skadet. Det ble seier på mandag, og det samme i dag. 19 poeng fikk hun.

B-klassen

Turneringens største klasse spilte også stableford. Siden det var 24 deltakere, ble det delt ut 5 premier Her har det før om årene vært noen svært lave scorer. I fjor ble for eksempel klassen vunnet på 26 poeng. I dag holdt det med 19.

Terje Bjørnstad tok femteplasen med 17 poieng.

Espen Nordskog ble nummer fire med 18 poeng (par). Han ble slått på handicap av

Trond Nåmdal, som også hadde 18 poeng. Han hadde gått hjem før premieutdelingen.

Jan Tore Samuelsen vant denne klassen i fjor. Poengsummen var ikke like imponerende som den gang, men 19 poeng er nå godkjent det også. Han vant nesten, for han ble frarøvet seieren på handicap.

Øystein Hellberg tok seieren, blant annet takket være par på siste hull.

A-klassen

Her måtte man langt under par for i det hele tatt å komme i betraktning. Med 12 deltakere ble det delt ut tre premier. A-klassen spilte slaggolf.

Stine Torgersen har ikke fått spilt så mye i år, så -2 var en fin opptur for henne, og hun tenkte vel kanskje at det kunne holde. Det gjorde det for å få premie, for hun ble nummer tre. Hun hadde imidlertid dagens beste bruttoscore (38) sammen med han som ble nummer to.

Ronny Waagenæs fikk godkjent å bruke caddie, siden caddien bare er 4 år. Han gikk i første gruppe og tenkte nok at -4 ville holde til seier, for det gjør gjerne et slikt resultat, men ikke i dag, og han måtte ta til takke med andreplassen.

Sveinar Stormark fra Grønmo deltok i Golfhandelen Open for tredje gang, og spilte sin beste runde noen sinne på Krokhol i henhold til ham selv. 39 brutto ga 31 salg netto for +5 over par. Bridien på hull 9 sikret altså seieren.

Demodag

Denne kan vi ikke rapportere noe om, ettersom vi ble fortalt da vi kom til banen og skulle ta en kikk, at den åpnet først kl. 12 (dette hadde det vært veldig fint å få vite på forhånd), og etter runden hadde de dratt da det var aktuelt å besøke rangen.

Bilder

Innhold
Klubben