Høstmørket senket seg over Mandagscupen

12. september 2022 – Halvt startfelt i dag i forhold til i forrige uke.

Etter et flott antall deltakere forrige mandag, ble bare halvparten så mange med i dag. Det faktum at vi var nødt til å starte kl. 17 (solnedgang 10 på åtte), hadde nok mye med det å gjøre. Dessuten var det sikkert mange som ikke syntes at værmeldingen var optimal. Siden det er en mandag, går vi ut fra at nedbøren som kom i dag var “snill”.

Det var til sammen 16 deltakere, hvorav bare 4 i A-klassen, 6 i B-klassen og 6 i C-klassen.

Vi bruker bilder fra samme tid i fjor, for da var det fint vær.

Den eneste som (offisielt) klarte å spille bedre enn sin handicap i dag, var Marit Bjørnstad, og hun vant “som vanlig” C-klassen (som spilte Stableford) med 19 poeng.

Nest-besten bor på samme adresse, men Terje Bjørnstad var 4 slag bak.

En debutant (tror vi) ble nummer tre. Velkommen Andreas Fosskaug Sørensen.

Det viste seg at han ikke var debutant (har spilt en Mandagscup før), men den første premien går vi ut fra at det var.

Og så var skjedde det noe uventet, og nokså ureglementert – men på Krokhol får vi til det også.

Det var nemlig en kar som heter Håkon, hvis etternavn foreløpig er ukjent, som dukket opp rett fra fadderrunde som var ferdig 16.55, så han har ikke noe medlemsnummer enda.

Han fikk delta likevel, og kom inn med 24 poeng, så Marit ga ham premien sin (hun har jo så mange fra før).

Det kan virke som det var A-klassen som ble mest påvirket av værforholdene. Der gikk nemlig seieren på en såpass høy score som +3 (de spilte som vanlig slaggolf).

Det var det Olaf Thomassen som oppnådde, og det ga ham en seiersmargin på 2 slag

foran Ronny Waagenæs

Stefan Johansson, som igjen sørget for at det ble en internasjonal turnering, tok tredjeplassen på ett slag bak Ronny.

I B-klassen lakket og lidde det før alle resultatene ble registrert, til tross for at de siste var en treerball, men det kan også skyldes server-problemer, for resultatlisten var klar på inntasting-siden, selv om den ikke ble vist “offentlig”.

Her ble det også spilt Stableford, og Jan Tore Samuelsen vant med 17 poeng.

Dag Raaum hadde samme poengsum, men har altså foreløpig litt høyere handicap.

Øyvind Wulfsberg tok tredjeplassen med 16 poeng.

Tombola og birdier

Vinneren av den ukentlige tombolaen ble Eva Engell.

Det ble en billig kveld for turneringskomiteen, for det var bare én offisiell birdie i dag. Den satte Lars Sandberg på hull 4.

På Krokhol premieres i tillegg også uoffisielle deltakere når de er nyopptatte medlemmer av klubben. Så Håkon (etternavn ukjent) fikk også sin birdie-sjekk. Det ble to slag på hull 1.

Kampen om september-sjekken

I A-klassen er det dødt løp foreløpig mellom Olaf Thomassen (som blir avbildet fordi han ble igjen for premieutdelingen) og Lars Sandberg, som begge har 14 poeng. Det er to av tre som har deltatt i begge turneringene denne måneden. Det burde være plenty av muligheter for å gå forbi dem for dem som blir med og deltar. Det er flere som ligger rett bak.

B-klassen ledes i Øyvind Wulfsberg, som bare har 4 Mandagscuper på sin merittliste i denne klassen.

Bak ham kommer de tett som hagl. Alle som en av Kristian Bjerve, Dag Raaum, Jan Tore Samuelsen og Elin Bjørnhaug, har muligheten til å ta ham igjen og passere. Her er det deltakelse i de gjenstående turneringene som gjelder.

Det er omtrent like jevnt i C-klassen, men Marit Bjørnstad ligger bare tre poeng foran Yngve Andersen, og Terje Bjørnstad er bare et poeng etter der igjen. Mange av dem som ligger litt lengre bak har også sjansen – hvis de deltar.

Orders of Merit

Han deltok ikke i dag, men Per Frode Haugen leder likevel OoM-A. Hans nærmeste utfordrer er Stefan Johansson, som er 3 poeng bak. Frodes dårligste gjenværende tellende plassering er en 5. plass, mens den dårligste plasseringen Stefan fremdeles har som fortsatt gjelder er en 4. plass. Det er med andre ord, ikke mye som skiller.

Det er imidlertid flere lengre ned på listen som kan gjøre et mye større rykk en dem med et par gode plasseringer, så her er intet avgjort.

Det er 7 spillere som har spilt 10 eller flere turneringer.

I B-klassen er heller ingenting avgjort. Jan Tore Samuelsen leder, men han har kvittet seg med sine dårligste prestasjoner som tellende runder, så han har nå en ganske liten sovepute. De nærmeste, Espen Nordskog og Elin Bjørnhaug, har nok mer å gå på i så måte, spesielt Espen. De er henholdsvis 4 og 7 poeng bak i øyeblikket.

Marit Bjørnstad har nå det vi vil kalle en “betryggende” ledelse i C-klassen. Hun har nemlig en ledelse til Roald Eilertsen på 7 slag, og hun har så langt bare spilt 9 turneringer, mens Roald har spilt 13. Øyvind Wulfsberg kunne vært en utfordrer, men han spiller nå i B-klassen.

Vi takker Espen Nordskog for bilder fra dagens turnering – hvis du ikke liker hvordan du ser ut, er det hans, eller kameraet hans, skyld.