Hvit tee og fint vær (igjen)

6. september 2021 – Vi vet ikke helt om vi kan si at vi var heldig med været, for det er jo flott hver mandag.

Og i dag var intet unntak. Nydelige forhold var det, med raske og fine greener. Og herrene spilte altså fra hvit tee, og (begge) damene fra gul. Det var 25 deltakere (C: 5, B: 10, A: 10), og spilletempoet brukbart.For tredje mandag på rad var det Elin (Heidi Jorun) Bjørnhaug som hadde dagens beste runde. Det etter å ha spilt banen på de to mandagene før denne, siden hun kom tilbake fra ferie på henholdsvis på -10 (26 poeng) og -3, slo hun igjen til med en -3 runde. Det holdt til en ganske så klar seier i B-klasssen.På andreplassen fulgte Jon Kittilsen, som også gikk under par (-1), mye takket putteren (13).Tredjeplassen gikk til Jan Tore Samuelsen, som kom inn på +3.Dagens beste bruttoscore kom (som vanlig) i A-klassen, som Olaf Thomassen vant på +1 (42 brutto).Den samme scoren ble oppnådd av Trond Torgersen, som hadde gått hjem, men fikk noen til å hente premien for seg.Tredjeplassen gikk til en gjest, skjønt en som kjenner Krokhol bedre enn de fleste. Morten Trehjørningen representerer nå Onsøy GK, men var tidligere medlem på Krokhol i mange år (faktisk siden 1989). Etter en bærtur på niern, ble det +2 på Morten, som også ble kubbmester i 1998, 2000 og 2010.For tredje mandag på rad vant William Nyhagen C-klassen. I dag på -2. Men han hadde gått hjem.

Det ga en seiersmargin på 7 slag til Marit Bjørnstad, som gikk på +5. Hun var meget tilfreds med at det var GULE baller i premie.

Birdier

Det var bare to.Alexander Løken drar sjelden hjem fra Krohol uten en eller annen premie. I dag var det for birdien han fikk på hull 6. Lars Sandberg fikk birdie på 5-ern, men hadde gått hjem for å gremme seg (det gikk ikke like bra på de andre hullene).

Hvit tee

Hvit tee er ikke så veldig mye lenger bak enn gul, men noen hull blir en god del mer krevende. Som vanlig var hull 7 dagens vanskeligste – i dag med en gjennomsnittscore på hele +2,4 (mer enn DB altså). Det nest vanskeligste hullet (slik Golfbox beregner det) var hull 4, som vanligvis er blant de lettere når flagget står nede som i dag, med en snittscore på +1,44.

Til tross for at det måler 505 meter fra hvit tee, var hull 5 dagens letteste (igjen slik Golfbox måler det) med en snittscore på +1,44.

September-sjekken

OoM-august er foreløpig ikke kunngjort (men ligger i bakgrunnen), men det er ikke så farlig, ettersom de som ligger i toppen er de samme som toppet leaderboarden i dag.

Order of Merit

Når det gjelder Order of Merit for hele sesongen, har vi nå kommet inn i den mest interessante fasen, der stort sett alle som ligger i teten i de forskjellige klassene har spilt så mange turneringer, at plasseringene ikke lenger gir full uttelling (det er bare de 10 beste som teller).

A-klassen

Ronny Waagenæs har hatt en veldig god Mandagscup-sesong, og topper nå A-klassen med 86 poeng på 10 turneringer. Nå blir det imidlertid mye vanskeligere fremover å øke poengbeholdningen mye, for de dårligste plasseringene hans er en 6. og en 7. plass.

Til tross for at dagens innsats ikke ga ett eneste nytt OoM-poeng, henger Lars Sandberg fortsatt med, men han er nå 8 poeng bak Ronny. Han har imidlertid en 8. plass som kan gi godt grunnlag for en solid poengøkning, hvis han for eksempel vinner neste uke.

Stefan Johansson og Morten Olstad ligger et stykke bak, og begge nå spilt 10 turneringer. De har imidlertid muligheter i og med at de har flere dårlige plasseringer blant alle de gode.

Farligst blir kanskje duoen bak dem på listen igjen. Både Per Frode Haugen og Olaf Thomassen har kapasitet til å toppe seierspallen, og har bare spilt henholdsvis 8 og 7 turneringer.

B-klassen

Her er det også veldig jevnt i teten. Med tre turneringer igjen er det bare 7 poeng som skiller de fire beste. Kristian Bjerve ble stående uten poengøkning etter dagens turnering, men leder fortsatt, som han har gjort det meste av sesongen. Jon Kittilsen og Jan Tore Samuelsen ligger imidlertid bare henholsvis 2 og 4 poeng bak.

Med alle seirene etter sommerpausen, har Elin Bjørnhaug gjort et kraftig byks oppover på listen. I tillegg har hun bare spilt 9 turneringer, og har en 11. plass fra tidligere i år som hun kan bytte ut med noe bedre. Hun har derfor også en god mulighet til å gå helt til topps.

C-klassen

I C-klassen er det dødt løp mellom Øyvind Wulfsberg og Marit Bjørnstad, som begge har 74 poeng etter henholdsvis 11 og 10 turneringer. Bjarne Røed har 66 poeng etter 11 turneringer. Ettersom deltakelsen i C-klassen har dalt ettersom deltakere har rykket opp i andre klasser, er det disse det står om. Hvis deltakelsen øker litt, kan det blir mer spennende.

Dagens slag

Rekk opp hånda de som har slått seg inn mot greenen på hull 9 fra hull 5!

Det gjorde Øyvind Wulfsberg i dag.Men Øyvind var like blid han da han plukket opp august-sjekken for beste prestasjon i C-klassen i løpet av forrige måned. Fotografen kom for sent til å få tatt bilde av de andre vinnerne.

Krokhol Texas Scramble

Denne turneringen er opprettet for å gi nye golfere og nye medlemmer et lav-terskeltilbud om å prøve seg på å spille turneringer. Vi vil gjerne ha med flere nye medlemmer enn dem som har meldt seg på til nå, så hvis du kjenner noen, hadde det vært fint om du kunne bruke dine overtalelsesevner til å få dem til å melde seg på – det er ingen startavgift i denne turneringen.

Og selvfølgelig trenger de hyggelige erfarne turneringsdeltakere å spille med – så meld dere på selv også. Den går søndag 19. september.

Krokhol Masters

En tradisjon på Krokhol er at det er en invitasjonsturnering i september for alle dem som har gjort det bra i andre turneringer i løpet av sesongen. Invitert er alle som har fått en 1., 2. eller 3. plass i en eller annen turnering. I motsetning til klubbmesterskapet spilles denne turneringen med fullt handicap.

Den går førstkommende søndag, 12. september.