Jernslaget 2023: Strålende vær – blandede resultater

11. juni 2023

Av en eller annen grunn spilles Jernslaget ofte i dårlig vær. Men i dag var det  strålende golfvær (passe varmt) med tørr og fin bane som ga masse rull de fleste steder. Greenene er snart av godkjent kvalitet.

Dette fristet 25 deltakere i dag, 13 i A-klassen og 12 i B-klassen. De som ikke kom, kan bare gremme seg. Til og med spillehastigheten var akseptabel i dag.

Da vi meldte oss på, sto det under “Info” at alle skulle spille fra bestemte tee-steder. I etterkant ble dette imidlertid endret (angivelig fordi dem som prøver å kvalifisere seg til NM-laget må spille fra 52) til valgfritt. Det mener vil ble feil for en turnering som denne.

7 stykker (hvorav 3 menn og 4 kvinner) valgte 42. 8 valgte 47, mens 11 valgte 52.

Resultatene var sånn der. De beste kom i B-klassen, men A-klassen var jevnere. Snittscoren i dag var 100 slag (+28) og hull 7 var som vanlig vanskeligste hull med en snittscore på 2,48 over par.

Det ble satt fire birdier i dag, to på hull 4 (Arne Schille og Jostein Olafsen), én på hull 15 (Kristoffer Olstad) og én på hull 14 (Knut Sørset).

Premieutdeling

Dagens turneringsledere var Per Frode Haugen og Knut Sørset

B-klassen

Siden det var 12 deltakere, ble det delt ut 4 premier.

Kristian Bjerve tok 4. plass på +7. Han spilte med 5-jern og P-wedge.

Jens Tofteberg ble nummer 3 på +4. Han spilte med 8-jern og wedge.

Bjørn Moseby tok andreplassen med +1. Hans verktøy var 7-jern og 50-graders wedge.

Vinner ble Christian Danielsen, som gjorde mest mulig ut av sitt SH 43 og gikk på -3. Han var den eneste som spilte bedre enn sin handicap i dag, og gjorde det med 7-jern og 54-graders wedge.

A-klassen

Med 13 deltakere ble det delt ut 5 premier i A-klassen, altså én flere enn i B. De tre i teten hadde alle samme score, +7, så spillehandicap ble avgjørende.

Jan Tore Samuelsen var svært overrasket over å få premie for +10, for det holdt nemlig til 5. plass. Han spilte med 7-jern og 58-graders wedge.

Alexander Løken gikk back-9 på +2 brutto (netto par), men på front-9 ble det nok rufs til at det ble +8 sammenlagt, og fjerdeplass. Han hadde gått hjem, så vi vet ikke hvilke køller han brukte.

Med +7 var Arne Schille slaget bedre enn Alex og tok tredjeplassen på det. Han hadde dagens hyggeligste spillepartnere, men gikk likevel hjem før premieutdelingen. Han spilte med 7-jern og P-wedge.

Samme score fikk Jørgen Spilmann, men han har lavere handicap enn Arne, og fikk dermed andreplassen.

Kristoffer Olstad hadde dagens laveste spillehandicap (2). Også han spilte på +7, men tok seieren fordi han hadde dagens suverent beste bruttoscore (81, dvs. +9).

Da er nok en milepæl på Krokhol-kalenderen unnagjort.

Vinnerne får sine navn oppført på Ære være-listen.

Golfhandelen Open

Vi håper på bedre deltakelse på lørdag, for da er det nemlig Golfhandelen Open, og da står det ikke bare ballpakker, teer og noen pene glass på premiebordet. Golfhandelen er altså vår sponsor, og det hadde vært fint om klubben hadde stilt mann- (og kvinne)-sterke opp.

Det blir også demodag på rangen, men mulighet til å prøve nytt utstyr med Trackman på plass.

Flesk og duppe

Vi kommer til å minne om dette igjen, men neste mandag (ikke i morgen) serverer Kari FLESK OG DUPPE. Hun ymtet frempå om at det hadde vært fint med “bordbestilling”.

Bilder

Innhold
Klubben