Klubbmesterskapet 2022 – dag 1

20. august 2022 – Presumtivt sterkeste startfelg på mange år i KM

I dagens startfelt var det 9 spillere med single-handicap og 15 med 11 eller lavere.

I fjor var de samme tallene henholdsvis 6 og 7, så feltet er omtvistelig mye bedre i år.

Det var 29 påmeldte i går, men det var 30 som startet i dag, mot 31 i fjor. Imidlertid er det bare 2-3 stykker som ikke har deltatt i KM før. Det er 10 spillere som ville ha vært kvalifisert for seniorklassen (50+) hvis vi hadde hatt en, apropos flere klasser i KM. Kun én av deltakerne stilte opprinnelig i den såkalte C-klassen, men noen ble flyttet ned slik at det ble fire deltakere i denne klassen. Det var bare to startende i dameklassen (B) og 24 i herreklassen (A).

Disse tre startet mot enden av feltet. Vi lånte forresten hovedbildet fra Stefan Johansson (til høyre)

Innledningsvis

var ikke scorene alt for imponerende. Beste front-9 ble levert av Kristoffer Olstad, som ble mester i 2020  og dagens høyest seedede spiller på basis av handicap. Han spilte til +3. Deretter fulgte Steffen Bjørhusdal, Per Frode Haugen og Olaf Thomassen med +4, og det var mange rundt +8 til +10.

I dameklassen var det nesten dødt løp mellom Stine Torgersen og Elin Bjørnhaug etter 9 hull.

I C-klassen,

som spiller netto slaggolf, var det veldig jevnt ved runding etter meget bra spill. Oscar Stovner Storeide lå på -5 (etter bl.a. 2 birdier), mens Sondre Engehagen var ett slag bak.

Oscar fullførte like godt i samme stil, og kom i mål på 91 slag brutto (+19), noe som ville ha gitt ham en god plassering i A-klassen i dag. Netto ble det 64 slag og 8 under par, noe er en veldig sterk kandidat til dagens runde. Den ville gitt 44 stableford-poeng.

Han fikk imidlertid kamp til døren, for Sondre avsluttet sterkt og gikk back-9 på -2, for -6 totalt. Det er en runde som ville gitt 42 stableford-poeng. Uansett blir det en spennende kamp om seieren i morgen.

I herreklassen (A)

leverte Per Frode Haugen en flott back-9-runde, der han fikk 2 birdier og gikk på par. Han har tatt ledelsen etter første dag med +4. Kristoffer Olstad spilte jevnt, men slet med å få uttelling. Til slutt ble det +4 på back-9 og +7 totalt.

Sjur Pettersen var blant dem som gikk først ut i dag, og hadde kanskje dagens mest opp-og-ned runde. Han startet for eksempel med par-dobbel-birdie-dobbel-birdie-bogey før tingene roet seg ned litt. Han avsluttet imidlertid sterkt, og ligger på tredjeplass etter første dag med +9.

Frode går dermed ut i morgen med et forsprang på henholdsvis 3 og 5 slag på sine nærmeste utfordrere.

I dameklassen (B)

er det jevnere etter første dag enn det har vært på mange år. Sist gang både Stine Torgersen og Elin Bjørnhaug var med (2020), skilte det 15 slag etter første dag. I dag skilte det bare 5. Stine gikk nemlig på noen blemmer helt på slutten, og kom i mål på 87 slag (+15), noe som er litt under hennes vanlige standard.

Elin lå lenge likt med Stine, men en uheldig trippel-bogey på siste hull økte avstanden igjen, og Elin kom inn på +20, noe som er i nærheten av hennes handicap. Så en god runde var det uansett.

Uansett blir det litt spenning nå som vi igjen får en dame-lederball. Det hadde vi ikke i fjor.

Hvis noen sender inn bilder, så oppdaterer vi etterhvert.

Innhold
Klubben