KM 2021 – dag 1

21. august 2021 – Et lite jubileum – så vidt vi kan skjønne må dette være det 25. klubbmesterskapet i Krokhol Golfklubb.

Det er litt usikkert dette her, for det finnes ikke gode registre, men klubben ble grunnlagt vinteren 1995, så da regner vi med at det første klubbmesterskapet ble spilt i 1996, som er 25 år siden.

I år var det opprinnelig 34 påmeldte, men noen trakk seg, så det var 31 som stilte til start.

Mandagsvær på lørdag!

Vi skryter jo så fælt av mandagsværet, som alltid er bra, men i dag var det jammen bra på lørdag også. Baneforholdene var også strøkne. Fordi det kunne være litt dugg for de første som gikk ut, ble det bestemt (av banekomiteen ifølge turneringsleder) at det var ballplassering innenfor et scorekort på kortklippet. Det var egentlig ikke nødvendig.

Alt ligger til rette for en spennende søndag.

Vel, ikke i dameklassen, for der er Stine Torgersen enslig deltaker, selv om Ann Lisbet står på leaderboarden for syns skyld. Stine gikk først i toget, og leverte en runde på det jevne, selv om hun neppe er fornøyd med 87 (+15). Hun trenger å få tid til å spille mer golf.Lederen etter dag 1 i herreklassen er Per Frode Haugen. Han var nok innstilt på revansj fra i fjor, da han for første gang på 7 år, ikke ble klubbmester. Han slo derfor til med å gå front-9 på par (to birdier og to bogeyer). Det gikk litt tregere på back-9, men han kom i mål på 76 (+4), hvilket er to under hans par. En så bra start er litt uvant fra Frode, som gjerne setter inn støtet på dag 2.Men han skal ikke føle seg for trygg, for Steffen Bjørnhusdal, som ble nummer tre i fjor, ligger bare to slag bak, etter en 78-runde (+6) (40 front 38 back).

Det er også et helt kobbel ikke så langt bak. Med i lederballen i morgen er Knut Sørset, som avsluttet med sterke 39 slag på back-9, for en runde på +10. Han spilte altså langt bedre enn det hans hcp skulle tilsi.

Fjorårsmesteren, Kristoffer Olstad, slet med putteren i dag, men ligger bare ett slag bak Knut, og 7 slag bak teten, men han foretok en lignende innhenting i fjor. De andre to i nest-lederballen blir Alexander Løken (+11 – også under hcp, selv om det blir stadig lavere, og Eirik Sandberg.

 

Ellers kan man lese stå på bildene og i Golfbox.Det hele avgjøres altså i morgen.

Det hadde vært hyggelig om mange tok en tur for å heie i innspurten.

Liseberg-prisen

Ellers er det mange som ligger godt an til å vinne Liseberg-prisen – redaksjonens heder til den som spiller helgens mest ujevne runder.

Blant de ledende kandidatene er:

  • Ketil Nordgård 38-48
  • Lars Sandberg 39-48
  • Stefan Johansson 38-49
  • Trond Torgersen 51-43
  • Jan Tore Samuelsen 55-45
  • Egil Sørset 46-55
  • Sander Lund 55-47

Alle bilder på ett sted

Dessverre

I Golfbox, ser vi at feilen fra i dag med hensyn til blokkering, gjentas i morgen. For da går først KM-ball ut kl. 9.40 – rett etter en firerball med høyhandicapper-gjester.

Det viste seg å ikke være noe stort problem i dag, i hvert fall for gruppene som kom litt lengre bak, men vi lurer på hvordan det var for toer-ballen som gikk først.

Innhold
Klubben