KM 2021 dag 2

22. august 2021 – Det ble nok en flott dag på Krokhol.

Vi fikk nok et minneverdig klubbmesterskap på Krokhol. Kanskje det 25. i rekken.

Det ble ingen store overraskelser.Frode beholdt ledelsen etter første dag, og Stine hadde jo ingen motstand, eller noen konkurrenter.Per Frode Haugen ble Krokhol-klubbmester for 10. gang – så gratulerer med jubileet.Stine Torgersen ble Krokhol-klubbmester for 13. gang. Det hadde vært det tiende på rad hvis det ikke vært for at hun måtte gjøre plass til å få to barn.Frode ledet altså med to slag på Steffen Bjørnhusdal etter i går. I løpet av dagen i dag økte han ledelsen til 4 slag, til tross for at han ikke spilte like bra som i går. 81 slag ble det, og det var dagens nest beste runde.Steffen var heller ikke like vass som i går, og brukte fem slag mer, men det holdt til andreplass med fire slags margin.Dagens beste runde ble levert av Christian Fredrik Hodt, som debuterte i Krokhol-KM med en tredjeplass.

Det er mange som ikke kjenner ham, så vi har funnet ut via Golfbox at han er 25 år og nyinnmeldt i år. Han har hcp 11,3, bor i Oslo, og har tidligere vært medlem av Kristiansand GK og Drøbak GK.Fjorårsmesteren, Kristoffer Olstad, fikk det ikke helt til å stemme denne helgen. To runder på 83 gjorde at han endte opp ett slag bak Christian på fjerdeplass.Eirik Sandberg hadde selvfølgelig som mål å vinne turneringen, men da det ikke var mulig, var det veldig greit å slå faderen, som endte opp fem slag bak, på femte plass.Nevnte opphav, Lars Sandberg, ble nummer seks, med den nevnte avstanden på 5 slag ti femteplassen.Tidligere to ganger klubbmester, Ketil Nordgård, som spilte sammen med Lars (i damelederballen) endte på samme score (172), men ble dømt etter på count-back (Ketil var +3 på de siste tre hullene, mens Lars var +1).Åttendeplassen gikk til Knut Sørset, som gikk i lederballen i dag. Det var uvant for han, og han følte nok presset, for han brukte åtte slag mer enn i går. Det bør likevel bemerkes at han likevel spilte bedre enn den handicapen han hadde da turneringen startet.Den siste premien, altså 9. plass, gikk til Olaf Thomassen, som forbedret seg med tre slag fra i går, og kom inn på +29.C-klassen, altså den for dem med over hcp 26 (der det var bare tre deltakere), ble vunnet suverent av Dagfinn Dreyer, på -5.Selv om han ikke fikk noen premie, synes vi også at det er verdt å nevne at turneringens eldste deltaker, Bjørn Hallme (født 1937) fullførte i fin stil, med bare to flere slag enn i går. Synes godt han kunne fått en liten påskjønnelse for det.

Ellers var det hver dag konkurranse om å komme nærmest flagget på hull 10. På lørdag var det Jostein Olafsen, som for sikkerhets skyld fikk birdie på det hulle begge ganger den dagen.

Søndag var det Ronny Waagenæs som var nærmest. Noen birdie ble det imidlertid ikke på ham. Noe bilde har vi ikke, for han måtte skynde seg hjem for å avløse barnevakten.

Hvis det var Stableford?

Det var det jo ikke da, siden formålet med klubbmesterskapet er å kåre klubbens beste golfspiller. Likevel er det litt interessant å se på hvem som presterte best i forhold til sine forutsetninger, som målt med handicapen. Der er det ikke tvil om hvem som hadde den beste helgen: Knut Olav Brathaug Sørset, som spilte bedre enn sin handicap (i hvert fall den han hadde før turneringen – handicap reguleres ikke midt i en turnering), og fikk 81 poeng (44+37). Dagfinn Dreyer var ikke langt etter, med 77 poeng (38+39).

Klubbmesterskap senior?

Av en eller annen grunn har vi ikke noe senior-klubbmesterskap på Krokhol. Selv om de aldri har gitt noen grunn, tror vi kanskje at turneringskomiteen er redd for at det ikke ville bli noen igjen til A-klassen. Og de har kanskje ett poeng. Du blir senior når du har fylt 50 år.

Det viser seg derfor at Frode også hadde vunnet seniorklassen hvis vi hadde hatt en.

Birdier

Golfhandelen kan nok takke seg for at det ikke var noen birdiepremier i dette klubbmesterskapet, for det ble en god del. Faktisk 31 stykker. Frode hadde 5, mens Jostein Olafsen hadde 4.

Øyeblikk

JT tøyer marginene på hull 2.Det er alltid plass til noen pene bilder av banen og klubbhuset

Avslutningen til Stine

Bra drive og flott innspill. Birdie med litt bedre putt.

Innhold
Klubben