KM 2023 – dag 1

19. august 2023

Klubbmesterskapets første dag ble litt av en d…

Banen var våt, men i god skikk (takk til banemannskap og -komité). Mange våte områder var merket som GUR, og det var ballplassering på kortklipt.

Banen var også satt fint opp med tee-klossene på bra steder, og hullene på steder som ikke hellet ALT for mye. Været var også samarbeidsvillig, og for de fleste føltes det ikke nødvendig å sette opp paraplyen. Det drysset noen få dråper helt mot slutten av runden.

Deltakelsen var litt mindre enn annonsert, på grunn av sykdom og andre ting som skjer. Det var 24 stykker som stilte til start i herreklassen, fremdeles 3 i dameklassen, og 27 i netto-klassen. Med hoderegining får vi det til å bli 54. Med andre ord fire færre enn kunngjort i går. Likevel synes vi at klubben har grunn til å være stolt av at så mange stiller opp i klubbens viktigste turnering.

Scorer

Det var veldig stor spredning i scorene (som for øvrig ble overført på TV – scorene altså, ikke spillet).

Dagens beste runde, uten forkleinelse for dem som spilte med handicap, ble utvilsomt levert av Sjur Pettersen, som spilte omtrent til sitt handicap da han gikk runden på 76 slag (+4), inklusive en litt uheldig DB etter lip-out på hull 18.

Det gir ham en ganske så solid ledelse i herreklassen før morgendagen, ettersom han leder med 5 slagJørgen Borgersen (som vi tror var KM-debutant) og Ronny Waagenæs, som begge slo 81 slag.

Disse tre, som alle spilte i nærheten av sin handicap,vil utgjøre lederballen i morgen.

Den aller største spredningen resultatmessig, var i dameklassen. Ikke uventet leder mangeårig klubbmester, Stine Torgersen klart etter en 88-runde (+16), som hun helt sikkert ikke er tilfreds med. Scoren ser imidlertid verre ut enn den var p.g.a. en “full pakke” 9 på hull 11. Ledelsen til Elin Bjørnhaug på andreplass er imidlertid 16 slag.

Nesten like stor spredning var det i juniorklassen, som ledes av Jonas Janderberg (16) på -3, foran Vegard Andresen (18) og Elias Boije (14)

Mixed Netto-klassen ble dominert av deltakere med ganske så høye handicap – og det er jo hyggelig at de registrerer slik fremgang under selveste klubbmesterskapet. Det er evangelisk på toppen, med Markus Helmundsen og Marcus Andresen i tet, på henholdsvis -7 og -6. De er heldige at det ikke er noen handicapregulering midt i en turnering.

Dag Raaum ligger på tredjepass med en -5 runde. Det var brutto 87, noe som hadde gjort at han ville ha ligget på 8. plass i herreklassen, hvis han hadde valgt å delta der. Den lave scoren ble blant annet hjulpet av en EAGLE på hull 15.

Det var for øvrig den andre storfuglen på hull 6/15 i dag, ettersom Christian Danielsen gjorde det samme da han gikk front-9 fem under netto par.

Sent spill

Vi vet det er klubbmesterskap, og det er viktig å gjøre alt riktig i henhold til regelverket, men vi mener det ikke er grunn til at det skal ta tre klubbmedlemmer mer enn 2 timer og 10 minutter å spille 9 hull på Krokhol.

Vi håper på skjerpings i morgen.

Vi beskylder ikke dem som er avbildet her, i den grad de kan identifiseres for tregt spill, men bildet syntes vi var fint

I morgen

Startlisten er allerede offentliggjort. Det regner i skrivende stund, og vi vet det kommer mer regn i natt – spørsmålet er hvor mye regn som kommer. Meteorologene er ærlige om at prognosene er ganske usikre. Er vi heldige, kommer det ikke mer enn noen brøkdelsmillimeter i løpet av natt. Er vi uheldige, kan det komme 30-40 mm.

Litt våtere bane enn i dag blir det uansett, men det skal så vidt vi kan se, ikke regne så mye mens vi spiller. Så det er bare å stille opp og se.

Det er klart at det blir et mindre startfelt, selv om det ikke er noen cut. Fire stykker har allerede trukket seg fra herreklassen, og én fra dameklassen. I netto-klassen er imidlertid deltakerantallet fremdeles 27.

Bilder

Innhold
Klubben