Knott-mandag

21. juni 2021 – I dag var det mandagscup igjen med shotgun-start og premieutdeling.

Det var meldt regnbyger, men de kom ikke. Det har imidlertid regnet litt, så banen var litt våt. Dessuten var det lummert og ganske så vindstille, det vil si perfekte forhold for mygg og knott. Sistnevnte er det ingen hjelpemidler som virker mot, ikke en gang antibac, som noen hevdet, så den var ganske plagsom til tider.

Banen var i god stand, og det ble ikke vurdert som nødvendig å ha ballplassering.

Knotten til tross, så var det noen gode scorer. Deltakerantallet er imidlertid en annen sak. 24 stykker to dager før St. Hans er ikke imponerende (A: 6, B: 13, C: 5). Seks av deltakerne spilte tidligere på dagen.

Dagens runde

ble levert av Kjell Høydahl, som tydeligvis har beholdt den gode formen han viste på lørdag. 20 poeng ble det på ham, og det holdt til seier i B-klassen (13 deltakere). B- og C-klassen spilte Stableford.Nummer to ble Alexander Løken, som fikk 18 poeng.Det fikk også Erlend Bærø, som måtte se seg slått på handicap (for en uke siden hadde det vært omvendt).Nest beste runde i dag ble levert av Morten Olstad, som tok seieren i A-klassen med -1 (denne klassen spilte slaggolf). Med 41 slag hadde Morten også dagens beste bruttorunde.Andreplassen gikk til Lars Sandberg på +1.Stefan Johansson tok tredjeplassen på samme score, dvs. slått på handicap.C-klassen ble vunnet av en mandagscup-debutant (så vidt vi vet). Alexandra Bjørnstad spilte tidligere på dagen sammen med bestemor Marit, og tok seieren i klassen med 18 poeng. Dessverre har vi ingen bilder av Alexandra.

De må ha hatt en fin runde, for Marit Bjørnstad to andreplassen på 17 poeng.

Bjarne Røed tok tredjeplassen med 16 poeng. Han hadde gått hjem.

Birdier

Turneringskomiteen hadde sluppet opp for birdie-sjekker, så det ble ingen premieutdeling i dag.

Ronny Waagenæs og Alexander Løken, som begge fikk birdie på 3-ern har dermed en sjekk til gode hver.

Klasseseirene ble som vanlig belønnet med baller i premie (se bilde av Erlend).

Orders of Merit

Med det nye premieringssystemet blir total-OoM litt mindre interessant, og turneringskomiteen har fremdeles ikke etablert et system som gjør at vi kan følge ståa i kampen om den månedlige sjekken på en grei måte.

I A-klassen er det bare fire stykker som har spilt flere enn to turneringer. De tre som har spilt fleste turneringer leder derfor også, ikke unaturlig, Order of Merit. Det er bare tre poeng som skiller Lars Sandberg (1), Stefan Johansson (2) og Morten Olstad (3).

Hvis du klikker på “Runder”-fanen, kan du få en idé om hvem som ligger best an til å vinne sjekken på 500 kroner. Det gjør man ved å legge sammen poengene for “R5”, “R6” og “R7”, som var i dag.Slik ligger de an i A-klassen, i henhold til våre høyst uoffisielle hoderegning:

Lars Sandberg

29

Stefan Johansson

25

Morten Olstad

18

Trond Torgersen

17

Arve Bjerke

17

Ronny Waagenæs

14

Per Frode Haugen

8

Stine Torgersen

5

Det er én mandagscup igjen i juli. Basert på deltakelsen i A-klassen i år, vil alle som stiller opp være sikret en god slump poeng, så sjekken går antagelig til Lars Sandberg eller Stefan Johansson, som jo alltid er med. For å sikre månedsseieren må Stefan helst vinne, og da må Lars ikke bli bedre enn nummer 4.Det er jevnt i OoM i B-klassen. 2 skarve poeng skiller Alexander Løken, Kristian Bjerve og Erlend Bærø i teten. Alle andre er langt bak. Hva stillingen blir ved enden av sesongen kommer i stor grad til å avhenge av hvor mange som blir skrevet ned, og hvor mye, slik at de havner i A-klassen.

Juni-“OoM” har vi en mistanke om blir vunnet av Alexander Løken. Det er faktisk mer enn en mistanke, for det er ingen som kan ta ham igjen. Han har nemlig 32 av 36 mulige poeng i juni, og selv med seier i neste turnering, er det umulig for Erlend Bærø, som ligger som nummer to, å få mer enn 31 poeng.De B-este i juni:

Alexander Løken

32

Erlend Bærø

23

Kjell Høydahl

19

Jon Kittilsen

13

John Janderberg

13

Elin Bjørnhaug

12

I C-klassen er det like jevnt i total-OoM som i de andre klassene. De tre i toppen, som alle har spilt 5 turneringer er bare 2 poeng fra hverandre. Dag Raaum og Marit Bjørnstad leder, mens Bjarne Røed er to poeng bak.

I juni-racet ser Dag Raaum ut til lå ligge best an. På grunn av den relativt dårlige deltakelsen i C-klassen, holder det for Dag å få en 5. plass, vel og merke hvis Hanne H. vinner i neste uke.De C-beste i juni:

Dag Raaum

26

Hanne Hoel Tofteberg

20

Bjarne Røed

18

Marit Bjørnstad

16

Jens Tofteberg

15

Neste mandag spilles altså den siste mandagscupen før sommerferien. Vi håper på bedre deltakelse enn vi har hatt i det siste.

Innhold
Klubben