Kraftprøven

7. mai 2022 – Kvalifisering til lag-NM

Ikke siden 20XX (eller var det 19xx?) har Krokhol Golfklubb stilt lag i herreklassen i det norske lagmesterskapet i golf (lag-NM).

Nå er det imidlertid en ny giv. Vi har fått mange flere medlemmer, og ikke minst mange flere yngre medlemmer som er seriøse med hensyn til å utvikle sine golfferdigheter og å konkurrere.

Derfor hilser vi innsatsen som dagens arrangement manifesterer.

Vi kalte dette kraftprøven, fordi kvalifiseringsturneringen gikk over to runder på én dag – nettopp fordi flere av deltakerne må spille to runder på den første dagen av lag-NM. Dette er ikke hverdagskost for folk som trives utrolig godt på en 9-hullsbane.

Det var 11 deltakere med, som kjempet om 5 plasser på laget, så det ble 4 grupper, som gikk ut blant mange fulle flighter av gjestespillere. De startet kl. 9 og var vel ikke ferdig før ved 8-tiden, dog med en lang lunsjpause.

Etter første runde hadde Alexander Løken tatt ledelsen med en 83-runde. Jostein Olafsen fulgte tett etter med en 85-runde, mens Stefan Johansson kom seg rundt på 87 slag. Stort sett var det avgjort etter første runde, hvem som skal representere Krokhol i lag-NM.

Noen tålte imidlertid å gå to 18-hullsrunder på en dag bedre enn andre, så utover ettermiddagen ble det noen endringer i rekkefølgen.

Stefan Johansson slo nemlig til med dagens beste runde av alle (81 – +9), og senket sin sammenlagt-score til 168 (+24). Det ga en fire-slags seiersmargin til Alexander Løken, som måtte tåle 6 flere slag i andre runde enn i første.

Jostein Olafsen falt ned en plass, men beholdt topp-3-plasseringen. Hans svoger, Knut Sørset, var den som spilte seg mest opp på andrerunden. Han forbedret seg med 9 slag og tok derfor 4. plassen.

Sistemann som kvalifiserte seg var Ronny Waagenæs, som hadde to jevne runder uten å komme i nærheten av sitt potensial.

Topp 5 på leaderboarden og som kvalifisert seg til Lag-NM er:

1. Stefan Johansson – 168 slag

2. Alexander Løken – 172 slag

3. Jostein Olafsen – 173 slag

4. Knut Olav Sørset – 179 slag

5. Ronny Waagenæs – 183 slag

Nå spilles ikke lag-NM før i juli, så mye kan skje innen det. Det blir tøffe tak, men vi er sikker på at denne gjengen vil representere klubben på best mulig måte.

Avviklingen av lag-NM blir selvfølgelig å følge her når den tid kommer.

Rapport fra Stefan, som også har sørget for bilder:

Da er kvalifisering til Lag-NM gjennomført. Det var strålende vær og til tider strålende golf. Til tider var også golfen ordentlig dårlig. Grunnet at det var mye dugg når første runde startet kl 09.00 så ble det spilt med ballplassering på fairway og lift & clean på øvrige spillefeltet. For å holde tempoet oppe så ble det også satt maksgrense på 5 slag over hullets par.

Mellom de bra slagen var det shanks, duffer, topper, hooker og slice. Puttene var ofte på riktig linje, men fra noen cm til noen meter for korte. De fleste deltakerne kan man nok se på treningsområdene i fremtiden, hvor de kommer til å trene på nærspill. Men vi hadde en hyggelig dag til tross for at de fleste sannsynligvis er veldig glad for å ha kommet hjem. Det tar på å spille 36 hull på en dag, men det var kun en som valgte å bryte.

Video

Innhold
Klubben