Kremkveld

Mandagscup 2. juli

Forholdene kunne neppe blitt lagt bedre til rette for en god mandagscup. Været var strålende, men nok flau bris til å dempe varmen og holde utyske unna. Det var masse rull, og de fleste (kan vi vel si) greenene er nå gode å putte på. Så den som ikke koste seg utpå der, har bare seg selv å takke. Deltakelsen av bare sånn passe (27).

Noen gode scorer ble det også.

C-klassen

6 deltakereDagens beste runde uansett klasse, ble levert av Dagfinn Dreyer. 46-runden hans ga hele 22 poeng og soleklar (seiersmargin 7 slag) klasseseier. Han legger også ut på en klassereise, for i neste mandagscup stiller han i B-klassen.Den alltid pålitelige Tony Fariha, som for øvrig hadde satt seg på sykkelen før premieutdelingen, tok andreplassen med 15 poeng.I sin tredje mandagscup for året, og den første siden mai, overrasket Finn Raaness seg selv med en tredjeplass, etter en runde som inneholdt ALT, inklusive en birdie og en nesten-birdie (halv sirkel) og tre stryk.

B-klassen

9 deltakereHer ble det også en klar seier. Yngve Andersen var den eneste i klassen som spilte til bedre enn handicap, og 19 poeng holdt til en seiersmargin på 3 poeng.Andreplassen gikk til Terje Bjørnstad (som alltid ser overrasket ut på bilder) med 16 poeng, mensEspen Nordskog tok tredjeplassen på samme antall poeng, men med høyere handicap. Espen insisterte for øvrig å bli fotografert MED premiesjekk for å vise at det sto hans navn på den og ikke broderens. Steinar hadde vane tro skygget banen lenge før premieutdelingen … til tross for …

A-klassen

12 deltakereHer ble det uhyre jevnt, ettersom det var fire stykker med scoren par eller bedre. Seieren og dagens beste bruttorunde (41) gikk til Trond Torgersen med -1.Andreplassen burde egentlig vært delt. Både Jon Kittilsen og Ronny Waagenæs gikk på 42 slag, som er netto par, og har identisk handicap. Men Jon Kittilsen fikk på mystisk vis utdelt andrepremien.Ronny Waagenæs måtte altså nøye seg med tredjeplassen. Kanskje han fikk tillegg for å ha brukt caddie?

Eagler og birdier

1+6En god del birdier ble det også i dag, men dagens beste var nok eaglen som Steinar Nordskog satte på hull 15 (6). Det var en “hole-out” som amerikanerne sier. Han slo ut med driveren, havnet rett utenfor greenen (20 meter) og chippet den i koppen. Han var som sagt ikke til stede for å motta premien (vi lurer forresten på om den er den samme som for birdie?), men vi var heldig nok å få tilsendt et bilde av Leona.

Det var seks birdier, hvorav fem ble premiert. Det er bra turneringskomiteen har et stor overskudd å øse av :-). Den upremierte birdien var det Trond Torgersen som fikk, på 6-ern. Fire av birdien ble satt på hull 12 (3) av henholdsvisJon KittilsenRonny WaagenæsMorten OlstadSten-Arne Skulbru (som nesten ble glemt)Finn Raaness fikk imidlertid sin på 4-ern (driver+putter)

Orders of Merit

3 klasser

A-klassen

Morten Olstad økte sin ledelse og kan ta sommerferie med 58 poeng. Det er et forsprang på 5 slag til Olaf Thomassen. Jon Kittilsen tok steget opp på tredjeplassen, men han er 13 poeng bak Morten.

B-klassen

Med dagens seier økte Yngve Andersen ledelsen ytterligere. Han kan ta ferie med 53 poeng og en ledelse på 8 poeng til Terje Bjørnstad. Steinar Nordskog og Kristian Bjerve er imidlertid ikke langt bak.

C-klassen

Øyvind Wulfsberg har en meget slank ledelse på Marit Bjørnstad – bare 1 poeng. Marius Nygård følger hakk i hæl bare poenget bak, men han er som vi vet ikke lenger i C-klassen. Det er derfor Tony Farinha som har den reelle tredjeplassen, bare tre poeng bak Marit.Dette (den åttende) var altså den siste mandagscupen før sommerferien. Den neste er mandag 30. juli. I mellomtiden er det mandagstreff, som i tidligere år.

Mandagstreff

For dem som ikke er kjent med begrepet er Mandagstreff en selvbetjeningsturnering.

  • Du melder deg på som vanlig i Golfbox
  • Det er ingen turneringsansvarlig
  • Det er ingen startavgift og heller ingen premier
  • Det er vanligvis ingen klasseinndeling, så klasseinndelingen som (foreløpig?) står i Golfbox kan tas med en klype salt (A: damer >27,9; B: damer 28,0 – 36,0)
  • Vi bestemmer spilleformat når vi møtes
  • Vi blir enig om hvem som spiller sammen, fra hvilken tee
  • Du får et scorekort kjørt ut av Kari, eller plukker opp et blankt ett i gangen.
  • Scorekortet fylles inn på vanlig måte
  • “Noen” samler inn scorkortene og legger scorene inn i Golfbox, slik at handicap kan reguleres
  • Det er ingen Order of Merit

Premieringen i A-klassen gjorde at vi tok en kikk på turneringsoppsettet i Gofbox. Der står det under

Avgjørelser

Første: Laveste handicap

Deretter: Laveste spillehandicap

Her er det en logisk brist. Egentlig skal det være færrest brutto slag som bør avgjøre ved like mange netto slag eller stableford-poeng. Og da er laveste spillehandicap en god stedfortredende verdi. Det bør være første tie-breaker. Hvis man trenger enda en faktor for å avgjøre, så er det greit med handicap, som jo har desimaler. Vi går ut fra at turneringskomiteen vil være enig i dette når de får tenkt seg om. Det burde forresten være en tredje avgjørelse, det så vi i dag, nemlig loddtrekning, slik at det ikke blir noen “mystiske” avgjørelser.

Innhold
Klubben