Kroning med par-runde

Mandagscup 18. september 2017

Det var mandagscupvær av godt gammelt merke, med sol og klar himmel. Dessverre hadde ikke redaksjonen noen å sende, så dagens reportasje er utelukkende basert på det som står i Golfbox, og bildene er fra arkivet. Utgivelsen er noe forsinket, i håp om at vi skulle få med oss oppdaterte Order of Merit-lister. Oppdateringene er nå klare.Per Frode Haugen avsluttet mandagscup-sesongen med en superb parrunde (mao. 36 slag brutto) for å vinne A-klassen og med det befeste førsteplassen på Order of Merit, som han har hatt det meste av sesongen. Parrunden var verdt 21 poeng. Typisk nok var han best da det gjaldt som mest. For Lars Sandberg var bare to poeng bak på OoM etter forrige mandagscup.Andreplassen i A-klassen gikk til Trond Torgersen, som hadde 18 poeng, for øvrig etter at han hadde gått seirende ut av kvartfinalen i matchplaymesterskapet, som han spilte mot Marius Nygård tidligere på dagen.Tredjeplassen gikk til Morten Trehjørningen, som gikk fire over par og dermed skaffet seg 16 poeng.I B-klassen sikret Petter Tomren seg sin første mandagscup-seier for året, med 19 poeng. Det ga en ganske så klar seier også,ettersom andremann, Yngve Andersen, var 3 poeng bak med 16.Det var tre mann på 15 poeng. Av disse var det Espen Nordskog som tok tredjeplassen. Terje Bjørnstad og Odd Hole ble forbigått på handicap.De var litt mer beskjedne med poengene i C-klassen, som ble vunnet av Kirsten Rogne med 16 poeng.Øyvind Wulfsberg tok andreplassen med 14 poeng,mens Dagfinn Dreyer spurtet inn til 13 poeng og tredjeplass.Orders of Merit – Sluttresultater

Kanskje det mest interessante aspektet av dagens turnering var oppgjøret om Orders of Merit. Det viste seg å ikke bli særlig store endringer.

A-klassen

Med dagens oppvisning sikret Per Frode Haugen seg en klar seier i A-klassen, med 103 poeng. Han var som nevnt ovenfor, utfordret av Lars Sandberg, som bare var to poeng bak før dagens runde. Litt lengre bak lå Jon Kittilsen og Olaf Thomassen på à poeng på tredjeplass. Jon deltok ikke i dag, og Olaf klarte ikke å forbedre sin poengsum, så de deler tredjeplassen.

B-klassen

Rune Sørlie hadde i realiteten vunnet OoM-B før dagens turnering, og dagens resultat endret ikke på det.

Det ble imidlertid spennende når det gjelder de tre andre plassene. Før dagens runde lå Marit Bjørnstad på andreplass med 74 poeng, mens Asbjørn Solevåg hadde 72 på andre og Terje Bjørnstad 70 poeng på tredje. Terje Bjørnstad fikk en fjerdeplass i dag. Den var verdt 7 poeng, og Terje kunne plusse alle sju på totalen sin, slik at han endte på 77 poeng. Asbjørn kunne bytte ut en 9. plass med dagens 8. plass. Det er verdt ett poeng, og Asbjørn endte derfor på 73. Niendeplassen til Marit, ga ingen ekstrapoeng og hun ble derfor stående på 74 poeng. Ekteparet Bjørnstad skjøv derfor Asbjørn ned til fjerdeplassen, etter at han hadde ledet OoM det meste av sesongen.

C-klassen

Det var i utgangspunktet umulig for Kirsten Rogne å ta igjen Tony Farinha, men hun gjorde altså så godt hun kunne, men seieren var bare verdt en poengøkning på 6 poeng, og det holdt ikke, så Tony vinner Order of Merit, selv med en femteplass i dag. Dagfinn Dreyer tok tredjeplassen.

Premieutdeling

Uten at vi har fått noen nærmere beskjed, går vi ut fra at premieutdelingen for Order of Merit vil bli i forbindelse med Elgjakta, som går av stabelen til helgen. Husk å melde deg på!

Det hadde forresten vært fint om matchplaymesterskapet kunne blitt avgjort innen dette også, slik at vi kan ta premieutdelingen for den samtidig.

Exit mandag

Dette var altså den siste mandagscupturneringen i år. Men tradisjonen tro fortsetter vi med mandagstreff så lenge banen er spillbar og/eller åpen. Da kommer starten til å gå ca. 2 timer før solnedgang. I begynnelsen blir dette også kl. 17, men deretter stadig tidligere. Dette kommer vi tilbake til senere i uken.

Birdier

Det var fire birdier, og det var to spillere som sto bak dem.Per Frode Haugen fikk sine på henholdsvis hull 6 og hull 7, og ble derfor premiert for begge. Innbringende runde for Frode altså, selv om 300 premiekroner ikke akkurat setter amatørstatusen på spill.De andre birdiene var det Birger Trehjørningen som satt. Han var på besøk fra Mjøsen GK (men han er tidligere medlem). Han fikk sine på 3-ern og 6-ern og passet derfor ikke på at de var tellende. Med SH 2 kunne han uansett bare ha fått en tellende birdie på hull 7.

Innhold
Klubben