Lang dag på Kroken

28. mai 2023

Det tar tid å spille 27 hull – spesielt når det er en vanningspause etter 18.

Været var fint og banen blir stadig bedre,

Captain’s Challenge het turneringen som ble spilt i går, og noen utfordringer ble det.

 

Alle måtte spille uten å kunne hvile seg på handicap, og det ble spilt Stableford “with a twist”. I stedet for handicap fikk alle to poeng for å treffe fairway eller å treffe “green in regulation” (dvs. par minus 2 slag).

Det var ingen startavgift – og det viste seg etterhvert – at det heller ikke ble delt ut noen premier. Det ble spilt én 18-hullsrunde på 52-sløyfen og én 9-hullsrunde på 47-sløyfen (front).

Dem med lavest handicap fikk, ikke uventet, flest stableford-poeng. De andre måtte kompensere ved å være mer presise.

Beste “rene” score ble oppnådd av Kristoffer Olstad (hcp 3,7) som på 52-sløyfen ville fått 1 slag tildelt. Scratch er derfor ikke langt unna hans handicap. Han kombinerte en 84-runde og en 36-runde for 43 poeng. Deretter fulgte Jørgen Spilmann og Stefan Johansson med 40 poeng på 27 hull.

Disse resultatene finner du I Golfbox.

Det er imidlertid ikke mulig å legge inn poeng for andre ting enn slag i Golfbox, så her har du de fullstendige resultatlistene.

Senior-teten reiste seg i forventning om premiene som uteble

Vi vet ikke hvorfor Marit og Terje Bjørnstad ikke kom på resultatlisten. Kanskje det er fordi de spilte i egne klasser – dameklassen og 80+-klassen. Eller for den slags skyld, Øyvind Wulfsberg? 

Hva vet vi?

Noen av deltakerne i herreklassen - som heller ikke fikk premie. Og det ser det ut til at de bare er sånn passe fornøyd med.

Det var en artig turnering, og de fleste koste seg på banen, selv om det vel ikke var noen som spilte I nærheten av deres kapasitet, I hvert fall på 52-sløyfen.

Det har visst vært en del diskusjon om indekseringen av hullene med det nye oppsettet.

Spesielt er det blitt spekulert om at hull 2/11 fortjener en ny og høyere indeks med det tilbaktrukne tee-stedet på 52-sløyfens hull 11.

Nå skal vi være forsiktig med å trekke konklusjoner basert på én turnering med relativt få deltakere, men så langt virker det ikke som det er grunn for å gi hullet en lavere indeks.

I dag hadde hull 2 en gjennomsnittsscore på 5,17 og hull 11 et snitt på 5,13. Hullet ble altså spilt bedre fra det bakre tee-stedet.

Se statistikken fra turneringen.

Kapteinen var fornøyd med å ha vunnet sin egen turnering.

Birdier

Canadagjessene fikk unger denne uken, og i dag var alle 7 ute på banen. Derfor setter vi litt ekstra fokus på birdier, så lenge de fremdeles er søte små fjærballer.

Som sagt, ble det ikke delt ut noen premier i slik som er vanlig ved turneringer på Krokhol. Og slettes ingen birdie-premier.

Det ble imidlertid satt hele 14 birdier, så vi tar like godt med listen:

  • Jørgen Spilmann, 4, hull 11 (R1), hull 3, 6 og 8 (R2).
  • Kristoffer Olstad, 2, hull 5 og hull 7 (R2)
  • Knut Sørset, 2, hull 10 (R1) og hull 6 (R2)
  • Øystein Hellberg, 1, hull 9 (R1)
  • Stefan Johansson, 1, hull 3 (R1)
  • Alexander Løken, 1, hull 5 (R2)
  • Jostein Olafsen, 1, hull 3 (R2)
  • Jan Tore Samuelsen, 1, hull 1 (R2) – chip in fra god avstand
  • Øyvind Wulfsberg, 1, hull 13 (R1)

Matchplay

Det er fremdeles mulig å melde seg på klubbmesterskapet i matchplay. Vi trenger minst to til, slik at vi har et fullt komplement på 32 deltakere – men det er også god plass til mange flere.

Neste helgeturnering

Det er Krokhol Pairs – en parturnering med samme format som Elgjakta. Den holdes neste søndag: 4. juni.

Påmelding kan gjøres individuelt eller i par.

Banepleie

Banen kommer seg, men foreløpøpig er det fremdeles kaldt om natten på Krokhol, så det går litt sagte.

Banen er avhengig av at alle brukere gjør sitt for å gjøre tilstanden så bra som mulig ved å ikke spille utenfor mattene på utslagene, reparere nedslagsmerker på greenene og legge på plass divots.

Da er det trist å se ting som dette. En diger pizza av en divot på hull 7, som en av deltakerne i gårsdagens turnering ikke gadd å legge på plass. Det hadde ikke tatt mer enn 7,5 skritt.

Innhold
Klubben