Lett blanding

Mandagscup 11. juni

Endelig litt regn – det kom noen kraftige skurer et par timer før turneringen skulle begynne.Dette hadde banen godt av, men enda mer nedbør hadde vært fint for at det skal monne. Det meste var tørket opp før vi satte i gang, i lett overskyet være med en og annen solstråle.

Deltakelsen i mandagscupen har avtatt litt siden starten på sesongen. I dag var det 21 som stilte til start (A: 7, B: 7, C: 7).

Det ble noen gode resultater – og en god del dårlige. Med unntak av B-klassen, var det ikke særlig jevnt i toppen, og da kan vi jo begynne med den.

Det tørket fort opp

B-klassen

Det var slagspill for alle i dag, og på toppen av B-resultatlisten var det to stykker med like mange netto slag.

Både Kristian Bjerve

og Petter Tomren (som var nødt til å gå hjem før premieutdelingen) gikk på 37 slag (+1), men Kristian gikk foran på handicap.

Rune Sørlie tok tredjeplassen på +3.

A-klassen

Her var det en veldig suveren vinner, med mange ellers habile spillere som spilte langt over det de er gode for. +6 var faktisk nok til premie.

Morten Olstad hadde dagens suverent beste runde. Hen gikk +2 brutto, noe som er 32 (-4) netto. Det ga seier i A-klassen med 8 slags margin!!!

Nestbest i dag var Olaf Thomassen på +4, men han gikk hjem før premieseremonien.

Sten-Arne Skulbru hadde nok ikke trodd at +6 hadde holdt til premie, men det gjorde det altså.

C-klassen

Her var det litt jevnt blant de to beste, men ellers stor spredning i feltet. Det var noen som lurte på hva som er hcp-grensen for C-klassen. Det er 23. Har du 22,9 spiller du i B-klassen.

Marit Bjørnstad hadde dagens nestbeste runde, og en av de få som spilte bedre enn hcp. Netto 34 (-2) ga seier.

Men Alexander Tomt Sandjord var neimen ikke langt bak. Med 35 (-1) spilte også han bedre enn handicap. Og det er han tydeligvis fornøyd med.Marius Nygård fikk den siste pallplassen med +3.

Birdier

Det var tre birdier i dag, hvorav to ble premiert. Morten Olstad fikk birdie på 6-ern, men får altså ikke betalt for den.

Marius Nygård fikk birdie på 1-ern. Etter eget utsagn var det første gang på dette hullet. Gratulerer!

Olaf Thomassen fikk sin birdie på 3-ern, og det er helt sikkert ikke første gang.Jan Tore Samuelsen skulle hatt premie for sin birdie på 6-ern forrige mandag, men markøren hadde antagelig glemt å tegne en ring rundt 3-tallet så han fikk ingen premie da. Det ble rettet opp i dag.

Orders of Merit

A-klassen

Her har det skilt seg ut seg en leder-kvartett som har en del flere poeng enn de andre. De har det til felles at alle har spilt minst 4 turneringer. Olaf Thomassen har ledelsen, 9 poeng foran Morten Olstad. Han har på sin side et forsprang på henholdsvis 3 og 4 poeng til Lars Sandberg og Jon Kittilsen. Med mindre deltakelsen i A-klassen bedrer seg, kan OoM bli litt kjedelig i år.

B-klassen

Her er det flere om beinet. Med dagens seier gikk Kristian Bjerve opp i teten,

men han deler den med Yngve Andersen. Like bak følger et kobbel med spillere som alle er innenfor 10 poeng av teten.

C-klassen

Her er det også konkurranse om tetplassen. Den innehas i øyeblikket av Marit Bjørnstad, men forspranget hennes på Øyvind Wulfsberg og Marius Nygård er henholdsvis 3 og 6 poeng. Marius blir imidlertid antagelig ikke lenge i C-klassen, ettersom han bare mangler 0,1 slag på å ta steget opp (ned) til B-klassen.

Innhold
Klubben