Mandagscup 1. september 2014

Høsten begynner ubønnhørlig å nærme seg, og start kl. 17.30 er et klart tegn på at det begynner å bli tidligere mørkt om kvelden. Dog – noe særlig bedre har vel banen ikke fremstått enn akkurat nå. Tørre og fine fairwayer med et godt gressteppe, rough som er akkurat lang og tjukk nok til å være en ulempe, men ikke nok til å være en plage, greener som er gode å putte på. Temperaturen var også behagelig, når ikke en litt kald nordavind fikk tak. Glimrende spilleforhold med andre ord, som hadde fortjent bedre deltakelse.

Dagens premierte birdier

Terje Bjørnstad, hull 6*
Terje Bjørnstad,
hull 6*
Bjørn Harald Jensen, hull 4
Bjørn Harald Jensen,
hull 4
Jon Kittilsen, hull 5
Jon Kittilsen,
hull 5
Arve Bjerke, hull 4
Arve Bjerke,
hull 4
Asbjørn Solevåg, hull 6
Asbjørn Solevåg,
hull 6

 

Spillerne svarte med tildels gode resultater. Turneringsleder Jens klagde på at turneringskomiteen kommer til å gå konk hvis vi fortsetter å produsere så mange birdies. I tillegg til dem som er avbildet fikk Lars Sandberg birdie på hull 5, men dette hadde ikke turneringsledelsen fått med seg før premieutdelingen.

2014-09-01-07
Seiersikker positur på Terje Bjørnstad, her på vei for å hente dagens andre premie for seieren i B-klassen*

Dagens mann var uten tvil Terje Bjørnstad, som har ligget i hardtrening i Danmark i to uker. Treningen bar frukter i dag, for ikke bare fikk Terje en birdiepremie, han hadde også dagens relativt beste runde, med 3 under netto par.

Som de fleste har skjønt etter å ha lest den siste setningen, så var det slagspill og ikke stableford, som sto på dagens program. Det var en liten vri, ettersom deltakerne i A-klassen fikk beskjed om at de værsågod måtte spille ferdig hvert hull uansett hvor mange slag det ble. Deltakerne i klasse B og C  derimot, kunne plukke opp etter par + 5 slag. Dette affiserte altså ikke Terje, som vi formoder vil bli å finne i A-klassen i fra neste uke.

Andreplassen i B-klassen, som Terje for øvrig vant, gikk tilPål Valheim.

Som vi dessverre har blitt vant til i år, så var det ikke så god deltakelse iC-klassen. En av dem som alltid stiller opp er imidlertidKirsten Rogne, og hun tok den ene premien som var tilgjengelig.

Ingen under par i A-klassen, der det også bare var to premier i dag. Arve Bjerke var best og gikk på netto par, mens Jon Kittilsen var slaget dårligere. Det to var også blant de tre i dag som rasket med seg to premiesjekker, ettersom begge også hadde tellende birdier.

 

Pål Valheim spilte seg inn til andreplassen i B-klassen
Pål Valheim spilte seg inn til andreplassen i B-klassen

Resultatlisten er feil, ettersom et to-tall er blitt forvekslet med et fem-tall.

Resultater

2014-09-01-15Til tross for to birdier var det i dag hull 5 som var det vanskeligste, og på grunn av flere birdier var det hull 4 som var lettest.

Statistikken finner du her

Orders of Merit

Nå som det ikke er så mange turneringer igjen er det jo ekstra interessant å se på Order of Merit-tabellene, som jo fikk ganske så overfladisk behandling forrige uke.

Med bare et par turneringer igjen å spille begynner Per Frode Haugen å få et godt grep om A-klassen, men det kan bli smått med poeng fremover, for nå skal det begynne å strykes poeng, og han har ikke mange dårlige runder å stryke og erstatte med nye. Den dårligste plasseringen han har er en 7. plass. Olaf Thomassen på andre plass får imidlertid fremdeles full uttelling neste gang han deltar. Etter dette er det utrolig jevnt, selv om det er litt vanskelig å tyde tabellen før feilene som har sneket seg inn er rettet opp. Blant annet har flere spillere fått registrert feil OoM-poeng etter at det ved en feil ble operert med delte plasseringer i mandagscupen 26. mai. Vi vet at turneringskomiteen er klar over dette, og går ut fra at de jobber med saken.

 

Arve Bjerke har all grunn til å være fornøyd med sin andre seier i mandagscupen på tre uker. Skader ikke å gå i pluss økonomisk heller
Arve Bjerke har all grunn til å være fornøyd med sin andre seier i mandagscupen på tre uker. Skader ikke å gå i pluss økonomisk heller
Jon Kittilsen har hatt en rekke middelmådige resultater i det siste, så antydningen til smil i sjegget tyder på at han er fornøyd med andreplassen
Jon Kittilsen har hatt en rekke middelmådige resultater i det siste, så antydningen til smil i sjegget tyder på at han er fornøyd med andreplassen

Order of Merit – A (Inneholder foreløpig feil)

B-klassen har Terje Bjørnstad tatt ledelsen, men har bare en ledelse på fire poeng til Tony Farinha, mens avstanden til Jan Sørhus og Ivar Bjørseth på de neste plassene er litt større. Likevel er det mulighet for ganske store forandringer i de resterende turneringene, vel og merke hvis deltakelsen tar seg litt opp.

Order of Merit – B
C-klassen har Jens Tofteberg fått seg en ledelse på 16 poeng til Kirsten Rogne, og det spørs vel om ikke dette holder, ettersom de to er de eneste regelmessige deltakerne i denne klassen.

Order of Merit – C

Neste uke er det også start kl. 17.30 – vi klarer det det enda en uke, og det går faktisk ganske radig når vi stort sett er 3-baller.

 

2014-09-01-22
Ikke så verst fart på spillet. Som man kan se av klokken over Arves skulder så var klokken enda ikke 8 da den siste premien ble delt ut. Da begynner spillefarten å bli brukbar – selv om det selvfølgelig alltid er rom for forbedringer på dette området.
* Dagens linselus Den unge damen som klarte å lure seg med på alle bildene av dagens mann er selvfølgelig Stine Torgersen. Tydelig fornøyd med å spille mandagsturnering på Krokhol, selv om spillet ikke var helt i tråd med hennes høye standard.
* Dagens linselus
Den unge damen som klarte å lure seg med på alle bildene av dagens mann er selvfølgelig Stine Torgersen. Tydelig fornøyd med å spille mandagsturnering på Krokhol, selv om spillet ikke var helt i tråd med hennes høye standard.
Innhold
Klubben