Mandagscup 10. august 2020

Nok en fin mandagskveld på Kroken. Det var lummert, men ellers fine spilleforhold. Da skulle man jo tro det lå til rette for mange fine scorer fra rød tee, men det ble det egentlig ikke, med noen unntak selvsagt.

Men mange birdier ble det – så mange,  9 i tallet, at turneringsledelsen slapp opp for birdie-sjekker fra Golfhandelen.Merkelig nok ble det ikke gitt premie for den ene eagle-en som ble registrert, men det er like greit, for det er en feilregistrering. Den er godskrevet Ronny Waagenæs på hull 5. Grunnen til at det ikke sto ring rundt den var nok at det var en par, altså 5 og IKKE 3, som sto på scorekortet. Han har imidlertid riktig totalscore, siden paren på hull 4 er registrert som en dobbeltbogey.

Av dem som ikke er avbildet fikk både Øivind Nordanger og Isak Ladegård sine birdier på 5-ern.

Pål Kirstistuen, hull 1 og 3

Alexander Løken, hull 1

Øyvind Wulfsberg, hull 1. Det var Øyvind som skulle hatt sjekken som manglet.

Kristian Bjerve, hull 3

Sten-Arne Skulbru, hull 6

Per Frode Haugen, hull 5

C-klassen

Her var det 8 deltakere, og det ble delt ut tre premier.Vant gjorde Pål Kirkestuen fra Losby GK, vår næreste golf-nabo i nordlig retning. Dette er andre gang han er med. Sist ble det 3. plass og dag seier – på meget respektable -5. Dette var dagens beste nettoscore.Nummer to ble Alexander Løken, som gikk på +1.Turneringsleder Ragnhild Lied Johansen ble nummer tre, også på +1.

B-klassen

12 deltakere, og tre premierØivind Nordanger spilte som vanlig tidligere på dagen, og hadde en god runde. 42 brutto ga -2 netto.Erlende Bærø gikk opp én plass fra forrige uke, da det ble tredjeplass. -1 holdt til andreplass denne uken.Også på -1 finner vi Yngve Andersen, som spilte tidligere på dagen.

A-klassen

7 deltakere og tre premier. Vi må si at resultatene i denne klassen, i det store og det hele, var bemerkelsesverdig svake fra rød tee. Men slik er golfens vesen.Dagens beste bruttoscore ble levert av Sten-Arne Skulbru, med 41. Det ga -1 og klasseseier.Lars Sandberg ble nummer to på +2,mens Morten Olstad ble nummer tre på +3. Begge hadde gått hjem.Det var mange som ventet nesten en time på premieutdelingen, og mange syntes altså at det var for lenge å vente – og gikk hjem.

Noen av gruppene spilte mye tregere enn andre, og så ble det litt kluss med registreringen.

Neste uke skal vi derfor prøve noe nytt – nemlig registrering av scorer på mobiltelefon ute på banen etter hvert hull, slik at det blir mindre venting og flere blir fristet til å ikke dra hjem.

Hvordan dette skal gjøres er noe vi vil komme tilbake til.

Orders of Merit

A-klassen

Her tror vi det kan bli en spennende avslutning på sesongen. Ingenting er avgjort her, og både Stine og Frode kan få full uttelling, siden de enda ikke har spilt ti turneringer.

B-klassen

Både Jon og Jan Tore har spilt så ujevnt at begge enda har nuller å bytte ut med bedre poengsummer, så de kan bli vanskelig å ta igjen – i hvert fall hvis de spiller bra i de fire mandagsturneringene som er igjen.

C-klassen

Her er ingenting avgjort. Hverken Bjarne eller Jens spilte i dag, men sitter foreløpig trygt. Yngve kan fort rykke opp i B-klassen igjen hvis han fortsetter å spille bra. Odd har flere nuller han kan bytte ut med bedre resultater.

Innhold
Klubben