Mandagscup 10. august

God gammeldags mandagscup

Skikkelig fremmøte og gode scorer, pluss fint vær og fin bane – hva mer kan man ønske seg en nydelig mandag i august.

Vi begynner med deltakerantallet. Vi tror vi har hatt flere deltakere, men uten å sjekke så er det lenge siden vi har hatt over 20 deltakere i klasse A. I dag var det hele 21 stykker. I B/C-klassen var det 13.

Scorene var også på et jevnt over høyt nivå. I A-klassen var det noen som ikke fikk OoM-poeng med 17 stablefordpoeng. Det ble også en del birdier, og da kan vi jo for en gangs skyld starte med dem.

Birdier

Det var to stykker som fikk premier for sine birdier, for Stine Torgersen (hull 5) og Jon Kittilsen (hull 7). I henhold til Golfbox skulle det imidlertid ha vært delt ut to birdiepremier til. Både Øyvind Sandvold (hull 9) og Thomas Sandberg (hull 7) fikk vitterlig en 4-poengsbirdier, men vi kan ikke huske om de fikk premien i kveld. Begge deltok for første gang i år denne kvelden. De får bli med en gang til, så sørger nok “noen” for at de får sine rettmessige premier (vi tar forbehold om at det kan være feil i Golfbox).

Følgende fikk upremierte birdier: Kjell Høydahl (hull 1 og 6), Per Frode Haugen (hull 6), Jan Røisi (hull 1) og Trond Torgersen (hull 1).

Birdietoppen

Vi merker oss at det er hull 1 og 6 som har hatt flest birdier, men det er hull 5 som har kostet turneringskomiteen flest penger. Per Frode Haugen topper birdielisten.Klikk her for å studere Birdietoppen i større detalj

Klasse A

Som sagt var det bra kvalitet på scorene i kveld. Det var fem stykker med 18 poeng og én med 19 poeng som ikke fikk premie. Best var Jon Kittilsen med 21 poeng. Etter en litt dårlig start, med tre-putt på 1-ern og stryk på 2-ern fikk han fire par og en birdie, for så å avslutte med to bogeyer. Med 38 slag (+2) hadde Stine Torgersen kveldens laveste bruttoscore, men med sitt handicap får hun ikke mer enn 3 slag tildelt, så det ble 19 poeng og andreplass.Vi liker at gamle medlemmer kommer tilbake og spiller mandagscup på Krokhol. Kjell Høydahl, som nå representerer Haga av alle ting, var tilbake for andre gang på to uker og fikk med seg nok en premiesjekk (han fikk birdiepremie i forrige uke) for tredjeplassen i klasse A.Dem som synes at det publiseres dårlige bilder av seg selv, kan hermed anse dette for utlignet. Jon Kittilsen tar sterk avstand fra kvaliteten på dette bildet. Han er slett ikke så overlegen som dette kan gi inntrykk av.Stine liker ikke bildene vi legger ut av henne – det synes vi hun ikke har noen grunn til. Her tilsynelatende fornøyd med dagens innsats.Kjell jaktet på birdiepremie hele kvelden, men måtte nøye seg med 3. plass-sjekken. De to birdiene kom på feil hull.

Klasse B/C

Det var bare én deltaker i C-klassen, så den ble slått sammen med B-klassen for premieringsformål. Også her måtte man spille på bedre enn sitt handicap for å få premie. Rune Sørlie og Steinar Nordskog fikk begge 20 poeng, men Rune tok førsteplassen på lavere handicap og opptil flere “feberredninger” ute på banen.Han hadde trent på chipping før runden, og det ga meget god uttellling i dag. Tredjeplassen gikk til nok et gammelt medlem på besøk – nemlig Øyvind Sandvold, som nå spiller på Østmarka. 19 poeng ble det til Øyvind med to stryk.Rune var konge på chipping i dag, og ser unektelig fornøyd ut med seieren.Steinar Nordskog gjør raske fremskritt med golfen sin. Det holdt til andreplass (nesten seier) i dag.Gammel kjenning på tredjeplass – Øyvind Sandvold har fremdeles den karakteristiske barten.Resultater

Order of Merit

Etter tre turneringer uten topplassering har den store ledelsen som Per Frode Haugen har hatt på OoM-A krympet litt.  Han har nå en ledelse på 14 poeng til Jon Kittilsen og 19 poeng til Morten Olstad, som er dem som følger nærmest. Det er til dels den gode deltakelsen som gjør at spenningen stiger litt, for når det er over 20 med, så skiller det bedre på tabellen. Vi tror imidlertid at Frode snart vil slå fryktelig tilbake og på den måten ta vare på sin ledelse.

Med dagens seier økte Rune Sørlie sin ledelse på OoM-B til ti poeng over Tony Farinha (som ble nummer fire i dag). Den største faren for Rune kan være at hvis han spiller like godt en gang til, så kan han bli forfremmet til A-klassen, og da åpner mulighetene seg for dem som følger bak.

I C-klassen har dette allerede skjedd, ettersom OoM-lederen, Kirsten Rogne, nå spiller i B-klassen. Hun har en ledelse på 12 poeng i øyeblikket, men den kan krympe fort så snart Jens Tofteberg begynner å spille turneringer igjen.

Statistikk

Dagens vanskeligste hull var hull 8, med en snittscore på 5,94 (m.a.o. nesten dobbeltbogey). Lettest nok en gang var hull 1, der det ble satt flere birdier og par enn det var bogeyer.

Vi kan også nevne at de to store favorittene til å vinne klubbmesterskapet (MERK: som går av stabelen 22-23. august) begge hadde par-4-gjennomsnitt på 4,2. Det er mye interessant lesning i statistikkdelen av Golfbox.

Utforsk statistikken her

Ellers var det mange som benyttet seg av anledningen til å meske seg med Karis flesk og duppe før turneringen. Blant annet var Per Sarvik innom i ens ærend.

Skikk og bruk

Når man spiller turnering på Krokhol er det god etikette å regne ut poeng, legge dem sammen og føre det opp på scorekortet før det leveres inn. Det bør være en del av kontrollen man gjør sammen med markøren etter runden.

Spesielt i kveldsturneringer med shotgun-start har ikke turneringsledelsen alltid tid til å legge alt inn i Golfbox før premieutdelingen. Et korrekt utfylt scorekort sparer tid for dem, og gjør at alle kan gå hjem tidligere.

Innhold
Klubben