Mandagscup 12. august 2019

Klisjeen måtte brukes for 11. gang

Når skal folket lære at det er ingen vits å sjekke værmeldingen for mandagskvelder.

Det er nemlig garantert godt vær. Det var det ikke overraskende i kveld også. Flotte spilleforhold var det faktisk (dette begynner å bli en klisjé).Derfor forundrer det oss at det ikke var flere enn 21 deltakere (A: 5, B: 12, C:4). “Never take counsel of your fears”, sa president Roosevelt.

Det betyr at du på mandager bør lese værmeldingen med den største optimisme.

A-klassen

hadde 5 deltakere og derfor var det kun én premieOlaf Thomassen tolk sin tredje strake mandagscupseier denne sesongen, ettersom han vant både sist uke og den siste turneringen før ferien. Det var hans fjerde seier i alt. En god score fikk han også fra hvit tee: -2 (39 slag brutto, 24 netto). Lars Sandberg gikk også under par (-1), men fikk altså ingen premie.

C-klassen

hadde 4 deltakere og derfor var det også kun én premie herBest i dag var Ragnhild Lied Johansen, som tok seieren med 15 poeng, fra gul tee.

I B-klassen

var imidlertid deltakelsen upåklagelig, i og med at 12 stykker stilte til start. Dermed ble det delt ut tre premier.Vant gjorde Isak Ladegård, som akkumulerte 19 poeng. Det holdt imidlertid bare så vidt, for …… Rune Sørlie var rett bak med 18.Det var litt større avstand til tredjeplassen, som Kristian Bjerve tok på handicap.

Birdier

Det var to birdier i dag. Disse ble besørget av

Olaf Thommassen på hull 3

Lars Sandberg på hull 8

Orders of Merit

Dagens turnering var årets 11. mandagscup. Dette gjør at det blir vanskeligere å regne ut den egentlige OoM “manuelt”, siden det nå er spillere som den dårligste runden ikke vil telle for. Det var derfor heldig at vi fant ut at det var mulig å eksportere OoM-tabellene til Excel, noe som gjorde det enklere å ta hensyn til den første runden, som ikke står i Golfbox.

Tabellene er her presentert som bilder. Klikk på den for å se en større versjon.I A-klassen deles ledelsen av Lars Sandberg og Olaf Thomassen, mens Per Frode Haugen, Morten Olstad og Jon Kittilsen utgjør en baktropp som er over 20 poeng bak. Disse må trolig ta til takke med å kjempe om tredjeplassen.I B-klassen er det Kristian Bjerve og Yngve Andersen som utgjør tetskiktet i øyeblikket, men det er fullt mulig for Steinar Nordskog og komme tilbake i kampen om OoM-seieren. Det blir vanskelig for dem som ligger lenger ned på listen å hevde seg, så lenge de tre på toppen fortsetter å delta flittig i turneringene.I C-klassen har Bjarne Røed en mer solid ledelse enn det virker som fra tabellen. Jan Tore Samuelsen har nemlig rykket opp til B-klassen og kan ikke få flere poeng i C-klassen. Bak Bjarne er det temmelig jevnt mellom Marit Bjørnstad, Odd Hole og Øyvind Wulfsberg, som har et ganske langt forsprang på “røkla”.

Innhold
Klubben