Mandagscup 13. juni

13. juni 2022 – Fint vær mellom bygene, jevnt i kampen om pallplassene

Det regnet før og det regnet etterpå, men under selve turneringen var det for det meste strålende blå himmel og gode spilleforhold. Nå begynner banen endelig å nærme seg den standarden vi har blitt vant til.

Det var 24 påmeldte, mens det var 21 som kom i mål (A: 6, B: 9, C: 6). Vi får vel si det er litt skuffende på en så fin junikveld.

I dag var det for en gangs skyld A-klassen som leverte det beste spillet.

Stefan Johansson leverte dagens klart beste runde. Han gikk på 38 slag brutto (+2), hvilket tilsvarte -3 netto. Det ga seier, men ikke overlegent.

Han fikk nemlig kamp til døren av Ronny Waagenæs, som bare var slaget dårligere på andreplass. Visstnok var det en birdie-put som absolutt burde ha gått i.

Per Frode Haugen tok tredjeplassen på +1.

I B-klassen, som spilte stableford, ble seieren avgjort på handicap.

17 poeng var nok til å vinne i dag, og siden det var Jon Kittilsen som hadde lavest handicap, var det han som tok seieren.

Stabile Yngve Andersen hadde samme poengsum, men ble altså nummer 2.

Tredjeplassen ble også avgjort på handicap, og den gikk til Espen Nordskog på 15 poeng, siden han hadde 1 slag mindre tildelt enn Knut Storm Hanssen.

I C-klassen, som også spilte stableford, var det imidlertid klare vinnere av alle premiene.

Best var Marit Bjørnstad som fikk 19 poeng.

Øyvind Wulfsberg var like klar toer med 18 poeng,

to slag foran Jens Kristian Tofteberg som fikk 16 poeng.

Juni-sjekken

Det er spilt to turneringer i juni, og det er helt klart en fordel å ha spilt alle.

I A-klassen leder Frode, tre poeng foran Ronny. Lars og Stefan er litt lenger bak.

I B-klassen er det nesten likt mellom fire deltakere. Det er bare to poeng som skiller Jon, Jan Tore, Yngve og Elin. Resten er et stykke bak, men det er tross alt to turneringer igjen.

Øyvind og Marit har et godt grep om teten i C-klassen. De har henholdsvis 22 og 19 poeng. De fleste andre er et stykke bak.

Det er nå spilt 7 turneringer (og det er kanskje der grensen burde gått for antall tellende turneringer).

I A-klassen er det nesten dødt løp mellom Frode og Stefan, ettersom det er bare ett poeng som skiller.

Tredjeplassen er delt mellom Ronny og Jostein, 8 poeng bak lederen.

Elin leder fortsatt OoM-B selv om Jon tok litt innpå med dagens seier. Det skiller nå 7 poeng mellom dem. Yngve har kommet seg opp på tredjeplass med en turnering mindre spilt.

I C-klassen har Øyvind skaffet seg en ganske klar ledelse på 7 poeng til Casper, som fikk poeng for en sjuende plass i dag, til tross for at han ikke stilte til start! (Poengene er siden slettet.) Disse to har skaffet seg en klar ledelse til resten av feltet, men mye kan enda skje.

På lykke og fromme

Dagens tombola-premie ble vunnet av Sean Michael Peters Tønnesen fra Hvam Golfklubb.