Mandagscup 14. september

Valgvake

I årets siste og 15. mandagscup var vi heldige igjen, med både vær og baneforhold.

Været tidligere på dagen var såpass dårlig at Kari trodde ingen ville komme, og derfor ikke hadde tilberedt en av sine spesialmåltider for de 23 (A: 15, B: 5, C: 3) som faktisk kom. Ikke et vondt ord om løvbiff og wienerschnitzel, men det blir liksom ikke det samme.

Grønt og fint, og ikke noe overflatevann å spore

Ballplassering og litt vind

Været var som sagt samarbeidsvillig, selv om det ikke var strålende slik vi er vant til. Det var passe varmt, ingen nedbør, men en god del vind som kan ha påvirket spillet på noen hull. Siden det hadde regnet ganske nylig, ble det tillatt ballplassering på “klippet” området, selv om det strengt tatt ikke var nødvendig. Det er imidlertid en god forholdsregel, slik at ingen skal behøve å spille med en jordklump på ballen.

I kveld tar vi for oss klassene i alfabetisk rekkefølge, og siden det ikke var den store spenningen knyttet til Order of Merit i noen av dem, tar vi både resultater og OoM i samme slengen. Siden Frode var eneste representant for turneringskomiteen som var der i dag, besluttet han å utsette premieutdelingen for Order of Merit til Elgjakta-turneringen som går på søndag. Det gir jo da enkelte et ekstra incentiv til å melde seg på.

Som ene-turneringsansvarlig måtte Frode ta en avgjørelse

A-klassen

Per Frode Haugen, som allerede hadde vunnet Order of Merit, avsluttet med stil, med seier og 19 poeng i årets siste mandagsturnering. Han åpnet med birdie, så rotet han litt, og så avsluttet han med fem strake par – to av disse kunne like godt vært 4-poengbirdier. To over par brutto er jo uansett et bra resultat.A-klassen ble et lite komitéoppgjør. Frode var som nevnt enslig representant for Turneringskomiteen, men hans to nærmeste utfordrer representerer begge Banekomiteen. Olaf Thomassen og Finn Ericsson tok nemlig andre- og tredjeplassen, begge med 18 poeng. Kjell Høydahl fikk også 18, men brukte flere slag enn Olaf og Finn. Ellers var det tre stykker som fikk 17 poeng, og ytterligere tre som fikk 16, så vi får si at standarden i A-klassen var både jevn og ganske høy i dag.

Olaf spiller ofte bra, men har ikke spilt nok turneringer i år til å nå opp på OoM. Så go’ “he’s gotta wear shades”

Finn får det til å se ut som det var kaldt i kveld, men det var det vitterlig ikke

Tålte ikke presset 1

Tålte ikke presset 2

Som vi skrev i forrige uke, hadde Frode allerede sikret seg seieren på Order of Merit, og økte med seieren sin allerede solide ledelse. Kveldens seier var Frodes femte denne sesongen, men faktisk den første siden 22. juni. Ingen av hans nærmeste “utfordrere”, Morten Olstad og Jon Kittilsen, greide å ta OoM-poeng i dag, og ble dermed lenger bak. Dessuten ble forskjellen mellom dem uendret, slik at Morten tar andreplassen og Jon tredjeplassen.

Resultater – AOrder of Merit – A

B-klassen

Dessverre var det bare fem deltakere i B-klassen denne kvelden, og derfor bare én premie. Best spilte Tony Farinha, som fikk 18 poeng. Seiersmarginen var ett poeng mer enn Petter Tomren. Order of Merit-vinneren, Rune Sørlie, tok tredjeplassen med 15 poeng.Tony Farinha, som vanlig i sykkelmundur, avsluttet mandagssesonen med å ta sin andre seier for året.

Han kom meget nær, Rune Sørlie, å rykke opp til A-klassen, men har klart å holde seg i B-klassen og hentet OoM-seieren i B-klassen

Hanne Hoel Tofteberg har spilt mange gode turneringer, men spilte for få til å luke bort de dårlige, og dermed rykke lenger opp på OoM

Som vi skrev i forrige uke, så var det matematisk umulig for Tony Farinha å ta igjen Rune Sørlie på Order of Merit, selv om Rune ikke spilte. Slik det ble, økte faktisk Rune sin poengbeholdning noe, noe Tony selvfølgelig også gjorde med seier i dag. Forskjellen ble til slutt 4 poeng, 92 til Rune og 88 til Tony. Tredjeplassen går til Hanne Hoel Tofteberg, som ikke spilte i dag. Disse tre er også de eneste som har deltatt i mer enn 10 av årets turneringer. Når det er såpass få med hver uke, teller selvfølgelig deltakelse en god del i sammendraget.Resultater – BOrder og Merit-B

C-klassen

For andre gang på to uker gikk Mikkel Bjerve av med seieren. Ikke nok med det, han fikk også kveldens beste poengrunde, med 22 poeng. Hvis vi ikke tar helt feil, betyr det at han nå har senket sitt klubbhandicap ned til under 50. Kveldens nest-beste runde ble også lever i C-klassen. Jan Berg Jansen fikk nemlig 20 poeng, men fikk dessverre ingen premie.Mikkel viser fremgang fra uke til uke, men var for utålmodig til å vente på at fotografens blitz hadde blitzet.

Birdier

Birdietørken fortsetter. I dag var det bare to. Frode fikk som nevnt en på 1-ern, og derfor ingen sjekk. Olaf Thomassen fikk imidlertid 4 poeng for sin birdie på 3-ern, og ble derfor premiert.

I sesongens løp er det satt 45 birdier, hvorav 26 ble premiert. Turneringskomiteen er sikkert, økonomisk sett, fornøyd med at det bare var nødvendig å utstede sjekker for bare 2600 kroner. Det var ingen som innkasserte mer enn to birdie-sjekker. Siden den er litt bortgjemt, gjengir vi like godt Birdietoppen her. Den ble som man kan se vunnet suverent av Per Frode Haugen. Birdiehullene fremfor noen var hull 6 og hull 1. Årets beste birdie-dag var 10. august, da det ble 8 birdier. Det er mer enn antallet birdier som er scoret på de 4 siste turneringene, så birdietørke er nok dekkende.

Statistikk

Vanskeligste hull i dag var hull 4 (!), som ble spilt til hele 2,91 over par. Inntrykket blir kanskje litt skjevt, ved at en rekke stryk er registrert som 9 slag, så SÅ vanskelig var det kanskje ikke. Nest vanskeligst var hull 8, med et snitt på 1,91 slag over par. Hull 7, som vanligvis topper denne statistikken, var i dag blant de lettere hullene, med en snittscore på bare 1,3 over par.

Lettest var hull 1, der snittscoren var bogey.

StatistikkenDett var dett altså – mandagscupsesongen er nå over – bortsett fra premieutdelingen for Order of Merit, som vil finne sted i forbindelse med premieutdelingen etter Elgjakta på søndag.

Mandagstreff

I fjor ble det spilt 6 mandagstreff, den siste 27. oktober, de fleste i meget fint vær og med gode baneforhold.Mer informasjon følger senere i uken.Selv om Turneringskomiteen er klar til å avslutte sesongen, er det ikke tilfelle med Redaksjonskomiteen, som jo må ha noe å skrive om. Det vil derfor i år, som tidligere år, bli arrangert Mandagstreff på resten av mandagene så lenge banen er åpen. Det sier seg selv at solnedgang vil styre hvor sent det er mulig å starte, men vi prøver med klokken 17 neste mandag.For dem som er ukjent med konseptet, er Mandagstreff, en uformell turnering, der det ikke er nødvendig (selv om det anbefales) å melde seg på på forhånd, der det ikke er noen startkontingent, og heller ingen premiering. Det er heller ingen startliste, og de forskjellige gruppene avtales på stedet. Scoren vil imidlertid bli lagt inn i Golfbox, slik at de som deltar fortsatt kan få sitt handicap regulert. For dem som har anledning og ønske om det, er det også mulig å starte tidligere på dagen. Da kan bare scorekortene legges i gangen.

Innhold
Klubben