Mandagscup 15. august

Rekorddeltakelse

Vi har ikke telt selv, men vi hørte fra turneringskomiteen at dagens deltakelse i mandags-cupen var årsrekord. 30 deltakere var det i henhold til Golfbox.

Til tross for den gode deltakelsen valgte turnerings-ledelsen å gå med tre-baller. Meget lurt, for spillehastigheten var ganske bra i dag: premie-utdelingen var ferdig kl. 20.30, noe som betydde at de fleste (i hvert fall dem som ikke måtte gjennom Bryn-tunnelen) var hjemme før 9.Vi glemte nesten å nevne været og forholdene. Banen er nå 99 % tørr, slik at det ikke en gang var ballplassering (selv om det førte til at mange måtte slå noen slag med jord på ballen). Ellers var det en perfekt augustkveld.

Det til tross var ikke resultatene all verden. Dagens beste runde ble begått av Knut Storm Hanssen, og han var bare en av tre som var under par (det var slagspill på back-9 i dag).

Vi tar premiene i samme rekkefølge som premieutdelingen.

C-klassen

(8 deltakere)Ellen Herdal tok trejdeplassen med 3 over par.Best var Espen Nordskog og …… Tony Farinha, som begge gikk på -1. Tony fikk imidlertid førsteplassen på lavere handicap.

B-klassen

(13 deltakere)Jon Kittilsen var overrasket over å få tredjeplass. Han trodde han hadde spilt for dårlig til det, men +3 holdt altså til premie. Det var hans fjerde tredjeplass på rad.

Leona Pilares var hakket vassere, og tok andreplassen på +1.

For en gangs skyld ble det mer enn én premie i A-klassen. De gikk imidlertid til noen som har ganske mange fra før.Det ble suveren seier til Knut Storm Hanssen. -2 var dagens beste runde.

A-klassen

(8 deltakere)Per Frode Haugen hadde dagens beste bruttorunde (+3), men fordi han bare får to slag på backen, ble det +1 og andreplass.Olaf Thomassen var bare slaget dårligere på bruttobasis, men det ble netto par og klasseseier.Resultater

Birdies

Turneringsledelsen kunngjorde at det ikke var noen birdiepremier (hørte vil lettelse i stemmen?), fordi de tre birdiene ble scoret av folk som ikke har slag på par-3-hullene.

Orders of Merit

Frode leder A-klassen, nå med 100 poeng. Han vil imidlertid ikke få så veldig mange flere, ettersom hans dårligste tellende resultater alle er 3. plasser, slik at det meste han kan øke med i hver turnering er 4 poeng (hvis han vinner).

Olaf er nå bare 9 poeng bak. Han har imidlertid bare spilt 9 turneringer, og har en fjerdeplass å erstatte. Vinner han også de neste to ukene, kan han øke poengsummen med 15 poeng, og da er det fort jevnt før vi avslutter sesongen.

Kjell Høydahl på tredjeplass er 15 poeng bak Frode og har også muligheten til å plusse på flere poeng fremover enn det Frode kan.

Det kan altså bli spennende likevel.I B-klassen har Ronny Waagenæs en 16-poengs ledelse på Kristian Bjerve, som på sin side er fem poeng foran Jon Kittilsen.

I B-klassen er deltakelsen jevnt over bedre, og disse gutta har mange ujevne plasseringer og alle har dårlige som kan skiftes ut med gode. Her kan det derfor skje også skje mye fremover. Dessuten kan alle “falle ned” i A-klassen hvis de spiller for bra.Steinar Nordskog stilte for en gangs skyld ikke til start, og den anledningen benyttet Tony Farinha til å skaffe seg 12 poeng, og ta et langt sprang innpå Steinars ledelse i C-klassen. Han er nå bare 9 poeng bak. Begge har spilt så mange turneringer at gode runder nå bare bytter ut dårlige, og ingen får full pott ved seier. Steinar har imidlertid litt flere dårligere plasseringer å bytte ut enn Tony. Det kan bli jevnt her også.

Espen Nordskog må nok belage seg på å forsvare tredjeplassen, for han er hele 22 poeng bak Tony Farinha.

Innhold
Klubben