Mandagscup 17. juni 2019

Fuglefritt i turneringen, men ikke på banen.

I dag spilte herrene fra hvit og damene fra gul tee. Det bød på sine utfordringer. Det gjorde for eksempel at hull 4 ble rangert av Golfbox sombanens vanskeligste hull, med en gjennomsnittsscore på +2,2 (på grunnlag av prosentvis avvik fra par, slik Golfbox merkelig nok gjør det.Ellers var det brukbar deltakelse (27), flott vær (dog med litt vind) og gode baneforhold. Det var bare enkelte steder det fremdeles er veldig vått. Det ser imidlertid litt rufsete ut på fairway, siden fuktigheten har gjort det vanskelig å gjøre en god klippejobb. Skiftende skydekke ga fint lys mot slutten av runden.Det til tross ble det ikke registrert en eneste birdie i dag. I dammen var det imidlertid plenty med fugler. Vi talte to gåsefamilier og en andefamilie.

Som i forrige uke var det relativt beskjedne vinnerscorer i alle klasser, bare i A-klassen var de noen som spilte bedre eller likt med sin handicap.

A-klassen

Det var 8 deltakere og to premier.

Dagens beste nettorunde ble levert av Per Frode Haugen, men 41 slag var ikke nok til å få premie.Bestemann i dag var Ronny Waagnæs. Med -1 var han  den eneste som spilte bedre enn netto par. Her med linselus.Lars Sandberg er jevnheten selv, og dag tok han sin andre andreplass for året. Netto par ble resultatet.

B-klassen

Siden det var 11 deltakere, var det tre premier.

Steinar Nordskog, som sin vane tro ikke ventet på premieutdelingen, ble nummer to. Og i dag ventet heller ikke broder Espen lenge nok til å plukke opp sjekken.Med 16 poeng skaffet Rune Sørlie seg en overraskende overlegen seier. 3 poeng var seiersmarginen.Dagens mest overraskede var kanskje Yngve Andersen, som nok ikke hadde ventet noen premie for det 12 poengene han genererte på dagens runde. Men tredjeplass ble det altså.

C-klassen

Her var det 8 deltakere og derfor bare 2 premier.Bjarne Røed tok sin tredje seier for året. 16 poeng ga en seiersmargin på 3 poeng.Bjørn Harald Jensen sesongdebuterte likegodt med en andreplass, med 13 poeng.

Orders of Merit

Det har skilt seg ut to ledertrioer og en -duo, med relativt klare marginer. Nå snakker vi om den OoM som inkluderer den første mandagsturneringen, ikke den som står i Golfbox. Vi fører vår egen statistikk, og kommer til å legge ut tabeller etter halvspilt sesong, med andre ord etter turneringen 1. juli.

A-klassen

Her har Lars Sandberg opparbeidet seg et lite forsprang på 9 poeng til Per Frode Haugen. De har henholdvis 58 og 49 poeng. Olaf Thomassen innehar tredjeplassen, 6 poeng bak Frode. Selv om ledertrioen har et ganske langt forsprang, er det ikke mer enn seks poeng ned til fjerdeplassen.

B-klassen

Her har ledertrioen et klarere forsprang. Kristian Bjerve leder (61 poeng), men bare to poeng foran Yngve Andersen (59). Bak dem følger Steinar Nordskog (52 poeng) sju poeng etter. Fra Steinar og ned til fjerdeplassen er det hele 23 poeng.

C-klassen

Her er det Bjarne Røed (67) og Jan Tore Samuelsen (58) som har festet sitt grep om Order of Merit. Fra Jan Tore ned til Marit Bjørnstad på tredjeplass er det hele 24 poeng.

Innhold
Klubben