Mandagscup 18. juni 2018

Fint spillevær og noen gode resultater

Det var spådd regn, men det uteble stort sett. Det kom noen dråper før start, og det har jo regnet litt i det siste, så banen var litt våt, men det var fint spillevær. Rullen vi er blitt vant til er nå en saga blott.

Det er et litt uvanlig hovedbilde i dag, for å markere at “siktetreet” på 7-ern nå har falt. Det er altså nå ikke like “farlig” å ligge helt til venstre i fairway.

Deltakelsen var OK, med 27 startende. Jevnt fordelt var de også: A: 10, B: 8, C: 9.

Turneringsledelsen, her ved Knut Storm Hanssen, ser kledelig beskjemt ut for å ha “misset” så mange birdiepremier.

Birdier

For en gangs skyld skal vi ta for oss birdiene først. Det ble nemlig fire, og alle ble premiert. Turneringsledelsen mente først at det bare var én som skulle premieres, men da ble det protestert ganske kraftig.

Om noe så illustrerer dette hvor viktig det er å hjelpe de turneringsansvarlige med å merke birdier på scorekortet. En ring rundt tallet er det som vanligvis brukes.Tony Farinha – 2* – Det er mulig Tonys birdie blir underkjent.Asbjørn Herdal – 4Rune Sørlie – 3Kenneth Trehjørningen – 7

A-klassen

Dagens kjedeligste runde var også dagens beste. Per Frode Haugen fikk fem par og fire bogeyer, med andre ord 4 over par brutto. Det betyr at han gikk på netto par, siden herrene spilte fra hvit tee i dag.Lars Sandbergs runde var nesten like kjedelig, men her var det en overvekt av bogeyer, slik at han kom til mål på +2 netto.Tredjeplassen gikk til Kenneth Trehjørningen, som nå representerer Onsøy, men som vokste opp på Krokhol. Han har banerekorden på 18-hullsbanen og ble klubbmester fire år på rad fra 2005 til 2008, da han var 15-18 år.

Slik ser altså Kenneth ut i dag.Dette bildet ble tatt for 10 år siden.

B-klassen

Rune Sørlies runde var alt annet enn kjedelig. Her var det alt fra birdie til “full pakke”. Men snittet ble bra, så han spilte også på netto par (47 brutto). Dette ga en seiersmargin på 4 slag. Derfor det lure smilet.Steinar Nordskog fikk en knallstart med to strake par. Så ble det litt mer trøblete en stund, før han avsluttet par-bogey. Det resulterte i en 40-runde, altså +4. Steinar gikk hjem tidlig, visstnok for å se en fotballkamp.Asbjørn Herdal hadde også en høyst variabel runde, men blant annet birdien på 4-ern og andre gode hull, gjorde at han kom inn på +5. Samme resultat hadde Odd Hole, men han ble altså snytt for tredjeplassen på handicap.

C-klassen

Her ble toppen av seierspallen dominert av gutta som er på fullfart ned i handicap. Best i dag var Alexander Tomt Sandjord, som spilte en flott 53-runde brutto. Dette ga 33, og 3 under netto par.Nesten like god var Øyvind Wulfsberg. Han hadde også 33 netto, men brukte ett slag mer brutto, og ble derfor relegert til andreplassen.Høydepunktet i Tony Farinhas runde burde vært birdie på 2-ern, men han har informert oss i etterkant at denne scoren ble feilregistrert. 3 skulle vært 5. Offisielt fikk han imidlertid netto par, og tredjeplass.

Orders of Merit

I A-klassen var det ingen endringer i teten. Olaf Thomassen leder fremdeles, men det var noen omrokkeringer lengre ned på listen. Slik OoM-systemet er, så er det en klar fordel å spille mange turneringer. De fire i teten har alle spilt enten alle 6 turneringer (3) i år, eller fem (1).I B-klassen er det nå delt ledelse mellom Rune Sørlie og Yngve Andersen. Det er imidlertid mange som ligger ikke avskrekkende langt bak, med  7 spillere innenfor 12 poeng av teten.I C-klassen er det fire stykker som ligger veldig tett samlet, men det er Øyvind Wulfsberg som innehar topplasseringen alene. Marit Bjørnstad, Alexander Tomt Sandjord og Marius Nygård følger hakk i hæl.

Innhold
Klubben