Mandagscup 18. mai 2020

Mandagsværet er tilbake

I fjor ble vi særdeles bortskjemt med fint mandagsvær. I år hadde det så langt vært litt ymse.

Været hadde endret seg betraktelig på to dager, og det var mye mer behagelig spillevær i dag. Banen er i fortreffelig stand, og det var det mange som visste å utnytte.Det var god deltakelse også. Hele 38 stilte opp (A: 8, B: 18, C: 12). Kanskje en god idé å se litt på klasseinndelingen etter hvert, slik at deltakerne blir litt jevnere fordelt.

Dette var dessuten siste gang med “uorganisert” start. Neste gang blir det shotgun-start og startliste slik som det pleier å være. Mer om det nedenfor.

A-klassen

Her var det med ett unntak svært jevnt.Stine Torgersen spilte neste feilfritt. Den eneste “blemma” ble en bogey på 8-ern. Ellers var det par på hvert eneste hull. 37 brutto (dagens suverent beste runde) ga -4 for Stine.Lars Sandberg gikk også under netto par. -1 holdt til andreplass.Deretter var det tre stykker som gikk på par. Ronny Waagenæs (bildet) tok tredjeplassen på lavere handicap. Anders Raaness og Morten Olstad må nøye seg med hederlig omtale.

B-klassen

Her var det et særdeles stor spenn i resultatene, og her måtte man også pent spille under par for å bli premiert.Det lengste strået trakk Yngve Andersen, som spilte på 45 brutto, noe som ga -3 netto.Robert Eilertsen var slaget dårligere, og tok andreplassen med en meget jevn runde på -2. (Vi må se å få tatt et nytt bilde.)Jevnt spilte også Egil Sørset, som tok tredjeplassen på par.

C-klassen

Som i de andre klassene, holdt det ikke med en score på over par hvis man ville komme i toppen.Til tross for litt av en berg-og-dal-banerunde ble Isak Ladegård klassevinner på -1.Han slo Stefan Johansson, som hadde samme score, på handicap.Tredjeplassen gikk til Elin Bjørnhaug på +2.

Orders of Merit

Alle i toppen av de respektive listene har spilt alle tre mandagsturneringene.

A-klassen

Her leder Stine Torgersen, som har to seire. Hun har følge av Lars Sandberg og Ronny Waagenæs. Med andre ord samme rekkefølge som i dagens turnering.

B-klasssen

Robert Eilertsen har to seire og en andreplass og har den høyeste OoM-poengsummen av alle. Sånn som han spiller er det vel imidlertid stor fare for at han vil rykke opp i A-klassen snart, der han må begynne på nytt.

Sten-Arne Skulbru og Egil Sørset følger på de neste plassene.

C-klassen

Bjarne Røed leder foran Stefan Johansson og Elin Bjørnhaug. I motsetning til lederne i de andre klassene, har ingen av dem en seier enda.Fra OoM-listene ser vi at det er 43 stykker som har deltatt i mandagscupen så langt i år.

Birdier

Det var fire.

  • Mikkel Bjerve, hull 3
  • Stefan Johansson, hull 3
  • Isak Ladegård, hull 6
  • Sten-Arne Skulbru, hull 1

Statistikk

Det vanskeligste hullet i dag var for en gangs skyld ikke 7-ern, men 2-ern. Det er i henhold til Golfbox, som bruker en litt rar metode, ettersom de rangerer etter en slags relativ verdi basert på hullenes par. Bruker vi den riktige metoden, som vi er vant til å se på TV, var det hull 5 som var vanskeligst i dag, med en scoregjennomsnitt på +2,34 over par.

Shotgun-start og premieutdeling

De som har fulgt med, vet allerede at Golfforbundet har lempet på reglene og tillater nå shotgun-start og premieutdeling så lenge deltakerantallet er under 50.

I neste turnering, som er 25. mai, vil det derfor bli opprettet startlister, og det blir shotgun-start kl. 18. Det blir også premieutdeling etterpå.

Dem som vil fortsette på spille på dagtid, kan gjøre dette.

Disse skal ikke melde seg på turneringen i Golfbox (bare sette seg opp på starttid), men bare fylle inn et scorekort og legge det i postkassa på turneringboden. Turneringslederen vil deretter etteranmelde dem og registrere scorene. Det må gjøres på denne måten for å ikke forkludre startlistene.

Det gikk litt skeis for en eller annen på 7-ern i dag.

Regelleksjon

På bildene ser vi at det står igjen en pegg på 8-ern. Vi håper at vedkommende som slo fra denne peggen, slo et nytt slag, med ett straffeslag, fra bak klossene.

Det er god etikette å gjøre medspillere oppmerksom på det hvis de uforvarende skulle pegge opp foran klossene.

Du kan pegge opp nesten så langt du vil bak klossene (2 køllelengder).

Ny-rullede greener

Innhold
Klubben