Mandagscup 18. mai

Det er slik vi forventer å ha det.

Årets andre mandagscup ble noe helt annet enn den første.

Værgudene samarbeidet nemlig. Selv om værmeldingen var litt “iffy”, med gråvær, kunne vi glede oss over en relativt kjølig kveld med skiftende skydekke og sol innimellom. Banen var også relativt tørr (og nyklippet), men ballplassering var nok en god idé (på “bearbeidet” område).

Scorene var også (vi må nesten si selvfølgelig) mye bedre enn i forrige uke. Per Frode Haugen utnyttet de mye bedre forholdene ved å bruke 10 slag mindre enn i forrige uke. Det ga en netto på -2, og seier i A-klassen. Han ble fulgt av Kristian Bjerve på -1 og Jon Kittilsen på par.

De premierte i A-klassen

Per Frode Haugen begynte der han slapp i fjor, da han vant Mandagscupens Order of Merit.Med andreplass har Kristian Bjerve har all grunn til å se mer fornøyd ut enn dette.Jon Kittilsen fikk tredjepremie og måtte ta selfie. Selfie krever konsentrasjon og er alvorlige greier.Åh, vi glemte kanskje å nevne det – det var slagspill denne uken også – faktisk har turneringskomiteen bestemt at alle mandagsturneringer skal spilles som slagspill, og ikke en blanding med stableford slik som har vært vanlig. Verdt å merke seg, så slipper man å lure neste gang. Hvorfor dette vedtaket er “holdt hemmelig” er det imidlertid verdt å sette spørsmålstegn ved.

Til tross for den relativt gode deltakelsen (31 påmeldt), var det bare to klasser (siden det var bare 1 deltaker i C-klassen, ble denne slått sammen med B-klassen).B-klassen ble vunnet av Trond Ovik, som i likhet med Frode gikk to under par (-2). Det holdt til en overlegen seier, for nestemann på listen, Ellen Herdal, var 4 nettoslag bak (+2), mens tredjemann, Finn Raaness var 5 slag bak (+3). Det gode resultatet fører imidlertid til at Trond må belage seg på å konkurrere i A-klassen neste mandag.Overlegen seier til Trond Ovik i B-klassenEllen Herdal ser nesten litt overrasket ut over andreplassenNice comeback med tredjeplass av Finn Raaness, som ikke spilte mange turneringer i fjorNoen Order of Merit er foreløpig ikke satt opp.

Birdier – premierte

Trond Ovik, hull 6

Jens Tofteberg, hull 1

Jon Kittilsen, hull 6

Upremierte:

Per Frode Haugen, hull 6

Laveste brutto hadde selvfølgelig Frode, som gikk én over par (altså på 37) brutto. Deretter fulgte Olaf Thomassen med 42, og en hel haug med folk på 43.

Når vi ser på statistikken så var hull 7 og 8 “like vanskeligst” i dag. Begge hadde et scoregjennomsnitt på 6,19, med andre over dobbeltbogey i snitt.

Letteste hull i dag var hull 4, der gjennomsnittscoren var 4,29.Vi lar Kristian Bjerve representere dem som fikk premiert birdie

Innhold
Klubben