Mandagscup 23. juni 2014

Reporteren klarte å få sin iPhone 3 til å ta to bilder. Ett av dem var av kveldens eneste vinner av en birdiepremie: Lars Sandberg. Her med sjekk og knott.
Reporteren klarte å få sin iPhone 3 til å ta to bilder. Ett av dem var av kveldens eneste vinner av en birdiepremie: Lars Sandberg. Her med sjekk og knott.

Nok en fantastisk kveld på Kroken. Siden den avlyste mandagsturneringen 19. mai, har vi ikke hatt annet enn strålende vær. Kveldens turnering var ikke noe unntak, med unntak av at det var litt kaldere enn vi er blitt vant til og at knotten også har funnet at Krokhol er et bra sted å være.

I kveld ble det spilt slaggolf – ikke stableford – og det ser ut til at alle skjerpet seg. I hvert fall måtte man spille bedre enn sitt handicap for å få premie.

Best av alle var Olaf Thomassen. Han gikk på to over par brutto. Netto ble det 32 slag (-4). Par på alle hull bortsett fra hull 4 og 7, der det ble bogey. Det holdt til seier i A-klassen med to slags margin til Jon Kittilsen, som lenge lå bra an, men som ødela helhetsinntrykket med en litt unødvendig dobbeltbogey på 8-ern. Likevel kom han inn på 41 brutto og 34 netto. Tredjeplassen gikk til Lars Sandberg som hadde 39 brutto og 35 netto. Lars hadde også kveldens eneste birdie.

 

B-klassen ble det veldig jevnt. Både Knut Storm Hanssen og Bjørn Harald Jensen gikk på 34 slag (-2), men Knut fikk førsteplassen fordi han brukte færre slag brutto (46 vs 48) (eller lavere handicap om du vil). To andre gikk også under par, nemlig Rune Sørlie og Jan Sørhus, med 35 (-1). Premien gikk til Rune av samme grunn som ovenfor. I tillegg gikk ogsåTony Farinha og Trond Ovik på par. Bra standard i B-klassen med andre ord.

Jens Kr. Tofteberg var den eneste som stilte opp i C-klassen, og vant dermed ved å fullføre sin runde, for øvrig i fin stil.

Redaksjonen beklager at dens utsendte reporter hadde glemt kameraet hjemme og har en så gammel telefon at den viste seg ubrukelig som reserve. Alle bilder er derfor arkivbilder, med to unntak.

Med dagens femteplass økte Tony Farinha sin ledelse på OoM-B. Han har nå et forsprang på 7 poeng til Terje Bjørnstad. Spania-ferierened Ivar Bjørseth holder fortsatt fast på tredjeplassen til tross for at han ikke spiller i øyeblikket.

ORDER OF MERIT

Per Frode Haugen hadde ikke en spesielt god dag i dag, men beholdt likevel ledelsen på Order of Merit i A-klassenOlaf Thomassen tok et jafs av forspranget og er nå bare 3 poeng bak. Med dagens andreplass befestet Jon Kittilsen tredjeplassen.

OoM-C blir klart en kamp mellom Jens Kr. Tofteberg og Kirsten Rogne, siden de to er de eneste som ser ut til å delta regelmessig. Jens tok et lite forsprang med dagens seier.

For øvrig er det interessant å lese fra statistikken at hull 5 (!) var kveldens letteste hull, med en gjennomsnitscore på +1,33. Scoren på hull 1 og 6 var omtrent identisk, men likevel – vi velger å tolke dette som at det sier mye om de gode forholdene på banen.

Som vanlig var det hull 7 som var vanskeligst, mede en snittscore på +2,29.

Vi glemte nesten at dette var St. Hansaften. Det er kanskje grunnen til at det bare var 25 stykker med.

Alle resultatene finner du her

og Order of Merit her.

Innhold
Klubben