Mandagscup 23. mai 2016

… det var det sikkert mange som trodde, for deltakelsen var heller laber. Kun 20 spillere stilte til start i dagens mandagscup.

Til alles store overraskelse var det imidlertid opphold under hele runden, og det var fullt mulig å spille i bare skjorteermene.Selvfølgelig var det litt vått på bakken, men banen hadde ikke hatt noe problem med å absorbere de ca. 20 mm med nedbør som var kommet det siste døgnet. Det var derfor ingen vanndammer på banen, og fairwayene er fremdeles faste. Like god rull som før er det ikke, men rull er det. Likevel bestemte turneringsledelsen at det var på sin plass med ballplassering. Det er bra det, for det er ingen som liker å spille med søleklumper på ballen.Dagens format var slagspill (eller rettere sagt “slaggolf” der man ved stryk kan notere hullets par pluss 5 slag), noe de som stilte til mandagstreff forrige uke hadde fått en forsmak på.

Det viste seg å være krevende nok, og ingen gikk under sin par.

Dagens beste runde var det Stine Torgersen som hadde. Hun gikk runden på 41 slag brutto. For henne er det 37 netto, altså +1. Med det vant hun A-klassen, og fikk den eneste premien, siden det bare var 5 deltakere.

Jevnest var det i B-klassen, der både Ronny Waagenæs og John Janderberg endte opp på par (45 slag brutto). Ronny ble imidlertid tilkjent førsteplassen siden John er svensk (og har litt høyere handicap). Det var bare de to som fikk premie.

De ville også ha samme bilde med våre dyktige turneringsledere.I C-klassen var det også ganske jevnt. Ellen Herdal snek seg foran Jan Sørhus med ett slag – og det var disse to som fikk premie.

Resultater

Birdier

Det ble delt ut to birdiepremier under premieutdelingen: til Jan Sørhus for birdie på hull 4 og Lars Sandberg for hull 8 (ikke til stede på premieutdelingen. I henhold til Golfbox var det imidlertid langt flere:

  • Stine Torgersen, hull 1 (ikke verdt 4 poeng)
  • Per Frode Haugen, hull 6 (ikke verdt 4 poeng)
  • Trond Torgersen, hull 9 (ikke verdt 4 poeng)
  • Sander Lund, hull 5 (definitivt verdt 4 poeng – skulle hatt premie hvis det er riktig)
  • Jan Sørhus, hull 7 (definitivt verdt 4 poeng – skulle hatt premie hvis det er riktig)

Mange premier på Jan Sørhus i dag

Selv om Lars hadde gått hjem, ble det klappet for ham.

Vi har en mistanke om at det har vært litt feilregistrering her. Hadde Sander fått birdie på femmer’n hadde vi garantert hørt om det på terrassen. Birdie på sjuer’n er heller ikke dagligdags , og selv om Jan er av den stille typen, går vi ut fra at han hadde sagt noe under premieutdelingen hvis han skulle hatt premie. Hvis det er begått feil, bør resultatlisten rettes opp. Hvis den er riktig, bør d’herrer Lund og Sørhus få den anerkjennelsen de fortjener.

Order of Merit

I A-klassen er det Kjell Høydahl (som ble upremiert nummer to i dag) som har tatt ledelsen. Per Frode Haugen og Stine Torgersen er imidlertid bare to poeng bak.

I B-klassen har Ronny Waagenæs med sine to førsteplasser av tre mulige tatt en ganske solid ledelse. Han er åtte poeng foran Kristian Bjerve, Rune Sørlie og Arve Bjerke.

C-klassen ledes av Steinar Nordskog, som også har to førsteplasser av tre mulige. Han er 11 og 12 poeng foran henholdsvis Tony Farinha og Reidar Selbekk, som ligger på de neste to plassene.

Innhold
Klubben