Mandagscup 25. juni

Svært gode resultater for mange

Mange lot seg friste av det fine været, så det var hele 32 deltakere i den nest siste mandagscupen før sommerferien. Banen kommer seg dag for dag, og greenene blir nå klippet kortere. Dessverre hadde den som klipte greenene i dag glemt å klippe greenen på 5-ern, så den var ekstremt langhåret. Det blir også færre og færre bare flekker, men putting er fremdeles en utfordring mange steder. På fairwayene er det imidlertid rull i massevis.

Mye folk

Barnevennlig også

C-klassen

Det var 11 startende og særdeles mange gode scorer og mange nedskrivninger. Hele seks stykker fikk 17 poeng eller bedre.Best av alle i dag var Marius Nygård. Hans 45-runde ga hele 23 poeng, og siden han allerede lå på grensen, var dette hans andre seier og siste turnering i C-klassen for i år.Emil Fagerbæk blir nok i C-klassen en stund til, til tross for flotte 20 poeng i dag. Det ga andreplass.Dagens mest fargerike scorekort tilhørte nok Tony Farinha, som rasket med seg hele to birdier. Den på 7-ern var sågar verdt 5 poeng. Den bidra godt til å oppnå 19 poeng, som med Tonys handicap holdt til tredjeplass. Men det var bare så vidt, for Jens Kr. Tofteberg fikk samme poengsum.

B-klassen

Her var det 10 stykker som stilte til start, og i denne klassen var det også seks stykker som fikk 17 poeng eller bedre.Trond Ovik slo til med en strykefri 43-runde. Det ga 21 poeng og klasseseier.Steinar Nordskog var poenget bak på andreplass. Tradisjonen tro hadde han ikke tid til å vente på premieutdelingen, så sjekken ble tatt imot av broder’n, som sikkert gleder seg til å disponere den hos Golfhandelen.19 poeng ga Terje Bjørnstad tredjeplassen i dag.

A-klassen

Her var det 11 startende, og selv om de beste hadde gode scorer, var det ikke like mange som spilte like godt som de andre klassene. Her holdt +3 (ca. 15 poeng) til en plass på pallen. To stykker spilte bedre enn handicap.Best i klassen var Morten Olstad, som spilte en beste brutto 40-runde (-1) og tok førsteplassen (med dagens bredeste glis) på bedre handicap ennSten-Arne Skulbru, som tydeligvis hadde hatt godt av en liten ferie i Lofoten. -1 ble det på ham også.Per Frode Haugen tok tredjeplassen med +3. Han var tydeligvis ikke fornøyd med det, for han hadde dratt hjem før premieutdelingen.

Birdier

Det var fire birdier, og alle ble premierte.Tony Farinha fikk birdie på både 1-ern og 7-ern (5 poeng)Jens Kr. Tofteberg fikk birdie på 5-ern, også den verdt 5 poeng, men vi kan ikke huske at han ble beæret under premieutdelingen. Manglet det en ring rundt firetallet, tru?Erling Høydahl fikk den siste premien for sin 2-putt birdie på 3-ern. Utslaget var på 285 meter! Han burde vel strengt tatt også hatt birdie på 4-ern, men bommet på denne putten etter et superutslag.

Orders of Merit

A-klassen

Med to seire i de tre siste turneringene har Morten Olstad kommet seg opp på a poeng med Olaf Thomassen, som er inne i en liten “slump” etter en super start på sesongen.

B-klassen

Yngve Andersen beholdt ledelsen, men har svært mange som puster seg i nakken. Rune Sørlie er nærmest, 3 poeng bak, men det er ytterligere fire som ikke er lengre enn 7 poeng bak.

C-klassen

Med sin andre seier for året tok Marius Nygård over førsteplassen, men han rykket i dag opp i B-klassen, slik at Marit Bjørnstad eller Øyvind Wulfsberg vil overta førsteplassen ved neste korsvei.

Mat

Kari nyter en velfortjent ferie, og det ble derfor bare pølser på dem som var sultne i dag. Neste mandag er imidlertid Kari på plass igjen – med flesk og duppe!Mening:

Birdiepremier

Som kjent blir premiesjekkene til de tre beste i hver klasse nå sponset av Golfhandelen, og startkontingenten er fremeles 50 kroner. Det er ingen ublu pris, men nå som utgiftene til turneringskomiteen er blitt drastisk redusert, mener vi det er på tide å premiere alle birdier, ikke bare dem som er verdt 4 stableford-poeng. For det er vel egentlig ikke noen vits at turneringsvirksomheten skal gå med et stort overskudd.

Tregt spill – igjen

På grunn av den gode deltakelsen ble det mange 4-baller i dag. Likevel bør det ikke være nødvendig at en runde tar over 2 1/2 time.

Innhold
Klubben