Mandagscup 29. august 2016

Nok en drømme-(mandags)-kveld på Kroken.

Det var synd ikke flere hadde tatt veien, for det ble en strålende kveld. Vi vet ikke om det var været tidligere på dagen (eller værmeldingen i går og dagene før) eller det faktum at starten gikk kl. 17.30, som gjorde utslaget, men det var bare 22 stykker som stilte til start (A: 7, B: 8, C: 7).Banen var også i fin stand, med stående vann bare et par steder, og det var mykt nok til at det lett ble jord på ballen, og derfor var det fornuftig nok ballplassering.

Til tross for de gode forholdene, ble det ikke særlig mange gode scorer.Unntaket var A-klassen, for der disket både Morten Olstad og Ronny Waagenæs opp med 19 poeng. Det var Morten som fikk seieren, fordi han har lavere handicap og derfor lavere brutto-score (41 mot 42). Disse var de eneste som fikk premie.

Ronny hadde gått hjem, så det er bare Morten som får bilde i “avisen”

I B-klassen gikk seieren til Jon Kittilsen, til tross for at han bare hadde 16 poeng. Det hjalp å ikke ha noen stryk. Asbjørn Solevåg (bildet) tok andreplassen med 12. Han var nok like overrasket, men som den gode sunnmøring han er ble sjekken raskt lagt ned i lommeboken.I C-klassen var det tre-delt på 13 poeng. Både Espen Nordskog, Tony Farinha og Rita Åse fikk 13 poeng. Det måtte da avgjøres på handicap. Tony trodde han hadde overtaket, men så viste det seg at Espen hadde skrevet seg ned til 24,0 på lørdag, mens Tony hadde 24,1. Derfor var det Espen som fikk førsteplassen.Tony måtte ta til takke med andreplassen, men var like blid. Det var bare to premier, så Rita fikk ingenting.Resultater

Ingen birdiepremier

Det var ingen birdier som kvalifiserte til birdiepremie (4 poeng) under kveldens runde.

Morten Olstad, Olaf Thomassen og Per Frode Haugen fikk alle birdie på firer’n, men alle får bare tre poeng for det.

Orders of Merit

Det ser ut til at det skal bli jevnere enn vi trodde, så sent som for  en uke siden. Dette med å bytte inn dårligere scorer for bedre viser seg å være mer komplisert enn vi trodde.Vi går med andre ord en spennende sesongavslutning i møte. Siste mandagscup på terminlisten er 26. september.

five-o-clockKlokken 5

Vi får håpe alle dem som er med i jakten på seieren i Order of Merit har mulighet til å rekke ut til Krokhol før klokken fem, for det er da vi starter neste mandag (5. september).Vi trodde at Per Frode Haugens ledelse i A-klassen var komfortabel, men nå har han et forsprang på bare 5 poeng til Olaf Thomassen. Grunnen til dette er at Olaf fikk full telling for dagens tredjeplass, mens Frodes fjerdeplass ikke var bra nok til å telle på Order of Merit. Det meste Frode kan øke poengbeholdningen med i de gjenstående turneringene er 4 poeng. Olaf er ikke stort bedre stilt, men han kan i det minste plusse på 5 poeng hvis han vinner neste uke.I B-klassen er det også blitt mye jevnere enn vi trodde var mulig. Ronny Waagenæs leder fortsatt Order of Merit, men han kan altså ikke få flere enn de 87 poengene han allerede har. Og nå er Kristian Bjerve og Jon Kittilsen bare henholdsvis 3 og 4 poeng bak. Spesielt hvis deltakelsen forblir like laber som den var i kveld, burde begge ha en god sjanse til å gå forbi Ronny. Det er tross alt fire turneringer igjen.I C-klassen trodde vi at Steinar Nordskog hadde en like sikker ledelse som Frode hadde i A-klassen. Nå begynner vi imidlertid å tvile her også. Siden Steinar ikke spilte i dag, benyttet Tony Farinha anledningen til å ta litt innpå, og er bare 8 slag bak. Det meste Tony kan øke poengbeholdningen med neste uke er imidlertid bare 5 poeng, men Steinar er nok nødt til å stille opp hvis han skal ta hjem OoM-C. Espen Nordskog er i samme situasjon, så det skal nok godt gjøres for ham å ta igjen de 14 poengene han ligger bak broderen.

Innhold
Klubben