Mandagscup 3. august

Rett og slett strålende

Strålende forhold
Strålende forhold

En slik sommerkveld man bare kan drømme om var det de fikk de 31 deltakerne (A:21, B:7, C:3) på ettersommerens første mandagscup. Det var riktignok bløtt nok til at det var ballplassering på fairway, men det var bare i tilfelle det ble kom jord på ballen. Strålende forhold med andre ord.

Likevel var scorene ganske dårlige får vi si. Det var bare én som spilte bedre enn sitt handicap, og det var Morten Olstad, som vant A-klassen med 19 poeng. Han vant med to poengs margin til Arve Bjerke og Egil Sørset, som tok de neste plassene. Hvis vi later som Morten startet på hull 1, så fikk han en heller tung start, med stryk på 1-ern og dobbeltbogeyer på 2-ern og 3-ern, men derfra og inn gikk han på par. Denne prestasjonen bør gjøre Morten til en av favorittene til helgens Jernslaget.

Ellers var det fire med 16 poeng, tre med 15 poeng, fem med 14 poeng, to med 13 poeng, én med 12 poeng, én med 9 poeng og to med 7 poeng.

Premievinnerne – A

2015-08-03 Mcup- (14)
Hull 6 var lettest i dag

I klasse B var vinnerscoren 16 poeng, og det fikk begge på de to første plassene. Marit Bjørnstad vant på lavere handicap enn Tony Farinha. Ettersom det bare var 7 deltakere, var det bare to premier.

I C-klassen var det tre deltakere – mange nok til at den ikke ble innlemmet i B-klassen, men ikke mange nok til at det ble mer enn én premie. Som så ofte før gikk den til Kirsten Rogne.

Premievinnerne – B og C

Resultater

2015-08-03 Mcup- (3)

Birdier

Olaf Thomassen hadde faktisk to birdier i dag, men fikk ikke premie for noen av dem, siden han fikk dem på hull 1 og hull 6. Ketil Nordgård fikk også birdie på 6-ern, men han fikk heller ikke premie.

Det var to premierte birdier: Morten Olstad på hull 7 og Kjell Høydahl på hull 3.

Kjell Høydahl var innom på en snarvisitt og fikk med seg en birdiepremie
Kjell Høydahl var innom på en snarvisitt og fikk med seg en birdiepremie
Lønnsom dag på banen for Morten Olstad, med både seier og birdiepremie
Lønnsom dag på banen for Morten Olstad, med både seier og birdiepremie

Order of Merit

Til tross for en heller laber innsats til ham å være i dag, har Per Frode Haugen fremdeles en overlegen ledelse på OoM-A. Med dagens seier har Morten Olstad kommet seg opp på andreplass, men han er fremdeles 23 poeng bak Frode, og det er 3 andre spillere som ligger på omtrent samme poengnivå.

I OoM-B er det mye jevnere. Rune Sørlie leder, men både Tony Farinha og Hanne Hoel Tofteberg er innen rekkevidde.

I OoM-C har Kirsten Rogne skaffet seg et forsprang på 12 poeng til Jens Tofteberg. Med såpass få deltakere som det er i C-klassen, kommer resultatet til å være veldig avhengig av hvem som får spilt flest turneringer.

Statistikk

I dag var det hull 8 som viste seg å være vanskeligst. Bare 2 par og hele 21 dobbeltbogeyer eller dårligere ga en gjennomsnittscore på +2,52 slag. Letteste hull var 6-ern, der gjennomsnittscoren var +1,29 over par.

Diverse

Svært mange benyttet seg av Karis kjøttkaketilbud – så mange faktisk at hun slapp opp for poteter. De som kom litt sent fikk tilbud om kjøttkaker og pommes frites, og det smakte visst bra det også. Neste mandag blir det flesk og duppe.

Vi synes det er hyggelig å få besøk av gamle medlemsvenner. Kjell Høydahl var innom og fikk sågar en premie. Det gjorde ikke Sander Lund, men han har til gjengjeld meldt seg inn igjen etter 5 års midlertidig medlemskap på Oppegård.

Dagens turnering var dessuten internasjonal, ettersom vi kunne ønske velkommen Conny Karlson fra Bryttsätter Golfklubb i Sverige. Han ble nummer tre i B-klassen.

Jernslaget

Neste turnering er altså Jernslaget – det er på førstkommende søndag – altså 9. august. Ikke glem å meld deg på.

Action

 

Innhold
Klubben