Mandagscup 5. august 2019

Flott start på andre del av sesongen

Så var mandagscupen i gang igjen etter sommerhvilen. 29 stykker (A: 9, B: 15, C: 5) stilte til start i det vanlige fine mandagsværet. Det må ha vært ekstra mange etteranmeldinger, for på deltakerlisten i Golfbox er det bare registrert 20 påmeldte.

Banen var også kjempefin, med rull på fairwayene til tross for regnet i helgen. Det, pluss at vi spilte fra rød tee, var nok grunnen til at det mange gode resultater.

Mange birdier ble det også, så da starter vi likegodt med dem.

Birdier

Det var hele 7 birdier, og – hvis vi skal tro Golfbox – én eagle i dag.Yngve Andersen på 8-ernArve Bjerke på 6-ernSteinar Nordskog på 6-ern. Han ventet som vanlig ikke på premieutdelingen, men Espen var på pletten.Bjarne Røed på 9-ernLars Sandberg på 3-ern, med eagleputt. Bildet ble tatt da han trodde han ikke fikk premie.Olaf Thomassen på 8-ern (chip-in)Stine Torgersen på 6-ernI henhold til Golfbox fikk i tillegg Kristian Bjerve eagle på 5-ern, men den ble av en eller annen grunn ikke premiert.

C-klassen

Dagens beste score ble levert i C-klassen, ettersom Bjarne Røed vant med hele 22 poeng. Det skulle redusere handicapet med omtrent to slag til neste gang. Er det derfor han ser litt betenkt ut tro?

Det var bare én premie i C-klassen siden det bare var fem deltakere.

B-klassen

Teten i B-klassen var ikke stort dårligere, og førsteplassen måtte avgjøres på handicap. Siden det var hele 15 deltakere, ble det selvfølgelig tre premier.Best var Kristian Bjerve, med 40 slag brutto for 21 poeng.Yngve Andersen var nesten like god. Samme poengsum, men med 42 slag brutto ble det andreplass.Terje Bjørnstad tok tredjeplassen med 18 poeng.

A-klassen

A-klassen, som i motsetning til de andre to klassene spilte slaggolf, måtte også avgjøres på handicap. Her var det 9 deltakere og også tre premier.Olaf Thomassen fikk dagens beste bruttoscore (+2), noe som for ham var -1 netto. Det holdt til seier.Jon Kittilsen viste at han alltid bør spille fra rødt (han vant forrige gang), og tok andreplassen med samme nettoscore som Olaf.Tredjeplassen gikk til Lars Sandberg på +1.

Orders of Merit

Som vanlig må vi ta dette “manuelt” ettersom det mangler en turnering i den Order of Merit som vises i Golfbox – når den blir oppdatert.I A-klassen har Lars Sandberg (76 poeng) en liten ledelse på Olaf Thomassen (74 poeng). Per Frode Haugen, som ikke spilte i dag, er på tredje med 63 poeng. Her er det imidlertid mange som ikke er så veldig langt bak, så ingen har grunn til å føle seg trygg.De samme to som var øverst på pallen i B-klassen i dag, har også festet et grep om OoM-B. Kristian Bjerve (84 poeng) leder, men Yngve Andersen (82 poeng) er like bak. Tredjeplassen innehas av Steinar Nordskog (71 poeng). Det er nok disse tre det kommer til å stå om, for alle andre er ganske langt bak.Ikke overraskende er det Bjarne Røed (79 poeng) som leder i C-klassen. Hans argeste konkurrent, Jan Tore Samuelsen (70 poeng), som ledet etter første halvdel av sesongen, har rykket opp i B-klassen og kan derfor ikke få flere C-klassepoeng. Marit Bjørnstad (57 poeng) holder fast på tredjeplassen, men er det flere som nærmer seg bakfra i betraktelig tempo.

Innhold
Klubben