Mandagscup 8. juni

Oj-oj-oj

Vi kan ikke huske sist det var over 40 deltakere i en mandagscup. I dag var det faktisk 41. Noen av disse unnagjorde runden sin på formiddagen eller tidligere på ettermiddagen, men likevel…

Det var ikke helt det vanlige mandagsværet, ettersom det var litt yrete de siste timene før start, men da vi først kom i gang ble været bare bedre og bedre. Banen bar noe preg av nedbøren som har falt de siste dagene, men var godt spillbar. Det var ballplassering på “klippet område”, dvs. fairway og røff.

Vi beklager forsinket rapport. Forsinkelsen skyldes en virus. Nei, ikke Covid-19, men JS:Fakepush-A , som gjorde at den opprinnelige rapporten ble videresendt til nettsiden trainforlongaction.monster. Dette problemet er nå blitt fikset, men det medførte at rapporten fra i går kveld ble slettet.Her var det hele 15 deltakere.Klassens duks i dag ble Bjarne Røed, som slo til med en runde på -3, inklusive en kjempeflott par på 8-ern, som var banens nest vanskeligste hull i dag.Nestbest var Yngve Andersen, som faktisk debuterte i C-klassen i dag. Han gikk på -1 på formiddagen.Jens Kr. Tofteberg gikk på par og ble nummer tre med det.Her var det også 15 deltakere.Denne klassen ble også vunnet på -3. Den bragden sto Kristian Bjerve for.Han vant med to slags margin til Jon Kittilsen, som tok en pallplass for andre uke på rad.Asbjørn Solevåg spilte i ettermiddags-ballen, kom inn på +1, og tok tredjeplassen på bedre handicap.Her var det 11 deltakere – beste fremmøte i år.Sten-Arne Skulbru har spilt jevnt og godt i alle 6 turneringer i år, etter et par andreplasser i B-klassen, førte i dag 42-runden hans til seier i A-klassen med -2.Per Frode Haugens 40 var dagens beste bruttorunde. For Frode er det netto par. Det holdt til andreplass.Også på par gikk Eirik Sandberg, men han brukte ett slag mer brutto enn Frode, og ble derfor nummer 3.

Birdier

Til tross for mange gode scorer, ble det bare premiert tre birdier i dag:

Kristian Bjerve, hull 1

Eirik Sandberg, hull 2

Jon Kittilsen, hull 6

Statistikk

Som så ofte før var hull 7 vanskeligst i dag, med nesten dobbelbogey i snitt. Mens hull 1 var det letteste, med bogey som snittscore. Dette gjaldt både i henhold til Golfbox, og på den måten de regner vanskelighet i profesjonelle turneringer.

Hvordan Golfbox rangerer hullene, kan du lese her. På den riktige måten, rangeres hullene som vist til høyre eller nedenfor.

Som man ser, tilsvarer vanskelighetsgraden omtrent hullindeksene.

Rank Hull + par
1 7 1.93
2 5 1.83
3 8 1.80
4 3 1.73
5 9 1.66
6 2 1.56
7 6 1.54
8 4 1.22
9 1 1.02

Fra tabellene kan vi lese at det er 55 forskjellige personer som har deltatt så lang i årets mandagscup (A: 13, B: 21, C: 21). Det synes vi er veldig gledelige tall.

A-klassen

Her ble det ikke store endringer. Radarparet Stine Torgersen og Ronny Waagenæs har fortsatt en solid ledelse med henholdsvis 52 og 47 poeng. Per Frode Haugen ligger på tredje, 12 poeng bak Ronny.

B-klassen

Her ble det en del omkalfatringer, ettersom Jon Kittilsen gikk forbi Robert Eilertsen i teten med ett poeng. De har henholdsvis 40 og 39 poeng. Det er 7 poeng fra Robert ned til Jan Tore Samuelsen på tredjeplass.

C-klassen

Med årets andre seier, inntok Bjarne Røed teten med 44 poeng, og Jens Kr. Tofteberg rykket opp på andreplass, 3 poeng bak. Den tidligere lederen, Stefan Johansson, må nå ta til takke med tredjeplassen, 4 poeng bak Jens. Disse tre har en relativt klar ledelse til resten av feltet.

Nytt skilt

på tee1.

Noen bilder

Innhold
Klubben