Mandagscup 8. juni

Ordentlig junikveld!

Varmen hadde endelig kommet. Noen spilte sågar i shorts, og Ådne hadde bestemt at ballplassering ikke lenger var nødvendig.

Sommeren er endelig kommet til Krokhol.

De 24 fremmøtte deltakerne (A:15, B:9) fikk en fin opplevelse. Banen fremstår nå som meget bra, selv om greenene fremdeles er på den trege siden – det blir det imidlertid, etter sigende, gjort noe med i løpet av uken. Solen tittet frem – faktisk det meste av tiden – og det var godt å være på mandagscup, til tross for årets første møte med en mygg! Termometeret viste 24 grader da vi dro hjem ved ni-tiden.Hvorvidt det var riktig å oppheve bruken av ballplassering kan diskuteres. Selv om den verste væten er tørket opp av sol og vind, er det fremdeles lite rull, og det var fort gjort å ende opp med en jordklump på ballen. I tillegg er det fremdeles deler av banen med litt beskjeden gressvekst, slik at hvis man er uheldig kan ende opp i en fordypning. Redaksjonen er av den mening at det fremdeles burde vært ballplassering, men kanskje det hadde holdt med et scorekort i stedet for en køllelengde.

Gladmelding

Kanskje det var været, men i dag gikk det unna i bra tempo. Redaksjonen hadde sendt ut en oppfordring om fullføring på runde to timer og ti minutter – og det skjedde faktisk! I hvert fall nesten. Det var heller ingen forsinkelser i forbindelse med resultatene og premieutdelingen, slik at de fleste nok faktisk var hjemme før ni. Det er bra!

Egen Frode-klasse

Siden Frode allerede er i en klasse for seg, synes vi at turneringskomiteen burde endre klasseindelingen i mandagscupen, med tilbakevirkende kraft, slik at det er en Frode-klasse, en A-klasse og en B-klasse. Det kunne gjøre at noen andre kunne få seg en turneringsseier en gang i blandt. Per Frode Haugen vant nemlig igjen. Med +1 brutto var den eneste som gikk under par (netto) og vant overlegent med -2. Ikke nok med det, han fikk også en eagle på hull 9 (som selvfølgelig var verdt 4 poeng og en pengepremie). Frode har hittil i sesongen vunnet A-klassen i 3 av fem turneringer, og vi regner med at han leder Order of Merit suverent. Vi “regner med” fordi det man fremdeles ikke har klart å produsere en Order of Merit i Golfbox.På pallen i dag fikk Frode med seg Arve Bjerke (par) og Lars Sandberg (+1).Resulater – A

Birdier

I henhold til Stine så var det et innspill fra 80 meter som gikk rett i koppen og ga Frode en eagle på hull 9. I tillegg fikk Jan Røisi birdie på hull 5 og Lars Sanberg birdie på hull 1 (ikke premiert).

For de statistikk-interesserte kan vi nevne at det var hull 2 som var dagens vanskeligste, med et gjennomsnitt på +2,13. Letteste hull var hull 6, med en gjennomsnittsscore på +0,92.

Birdietoppen finner du her.

B-klassen

Siden Tony Farinha stilte i “sivil” under premieutdelingen, og ikke sykkelmundur (en skade gjør at han ikke kan sykle for tiden), ble han nesten oversett av premieutdelerne.

Men han var der såvisst for å innkassere førstepremien i B-klassen. +1 var fasiten, og det holdt med en margin på to slag til Rune Sørlie. Siden det var færre enn 10 deltakere i B-klassen i kveld, var det bare to premier. Noe som betød at det ikke ble premie til Finn Raaness, som tok sin tredje (eller var det fjerde) tredjeplass på rad. Fantastisk jevnhet. C-klassen hadde bare én deltaker (Jens Tofteberg) og ble derfor slått sammen med B-klassen for premieringsformål.

Resultater – B

Bilder

Siden redaksjonen har fått seg et nytt leketøy, i form av et tele-zoom-objektiv, ble det tatt særdeles mange bilder under kveldens løp.

Her er noen av dem.

Innhold
Klubben