Mandagscup 9. juni 2014

Dagens mann: Holger Kohagen, med to birdiepremier og førsteplass i klasse A.
Dagens mann: Holger Kohagen, med to birdiepremier og førsteplass i klasse A.
Solid runde av Per Frode med 19 poeng, men han blir altså ikke skrevet ned - det kan han bare bli på 18-hullsrunder.
Solid runde av Per Frode med 19 poeng, men han blir altså ikke skrevet ned – det kan han bare bli på 18-hullsrunder.
Luringen Olaf Thomassen snek seg inn på tredjeplass i A-klassen med 18 poeng etter en jevn og fin runde.
Luringen Olaf Thomassen snek seg inn på tredjeplass i A-klassen med 18 poeng etter en jevn og fin runde.

Det har tatt litt tid å få i stand denne rapporten, ettersom den utsendte reporteren hadde problemer med å komme seg etter å ha vært så lenge ute i den ekstra fine været vi hadde 2. pinsedag.

Rammen om kveldens mandagscup var altså den aller beste. I tillegg til strålende vær er greenene nå i så god stand at det var forsvarlig å stille klippeaggregatene ned et par millimeter, og det var merkbart raskere. Jevnt og fint var det jo allerede.

30 deltakere var det, og mange kjente fjes på resultatlistene, men også noen vi ikke ser alt for ofte. Dessuten tror vi det ble en liten budsjettsmell for turneringskomiteen, for det ble temmelig mange birdier.

Han gliser godt, Ivar Bjørseth. Det blir penger i kassen av klasseseier og birdiepremie - endatil en 5-poengsbirdie på hull 8.
Han gliser godt, Ivar Bjørseth. Det blir penger i kassen av klasseseier og birdiepremie – endatil en 5-poengsbirdie på hull 8.

To av dem gikk til Holger Kohagen, som likegodt fikk birdie på påfølgende hull (4 og 5) og inkasserte 4 poeng og 100 kroner for begge. Sammen med stødig spill også på de andre hullene gjorde det at han fikk hele 22 poeng og det holdt til en nokså overlegen seier i A-klassen. Andreplassen gikk til Per Frode Haugen. Også han fikk to birdier, men mye dårligere betalt – ingen penger og bare 3 poeng for sine birdier på første og siste hull. Frode hadde også laveste netto score med 39 (+3). Tredjeplassen i A-klassen gikk til Olaf Thomassen.

Premien for birdien på hull 6 var stort sett dagens beholdning for Ådne Trygg.
Premien for birdien på hull 6 var stort sett dagens beholdning for Ådne Trygg.

Andre i A-klassen som fikk birdie var Trond Torgersen (hull 6 – 3 poeng), Ådne Trygg (hull 6 – 4 poeng), Lars Sandberg (hull 6 – 3 poeng).

Resultater – A

B-klassen hadde Ivar Bjørseth nok en superrunde, men denne gangen må han nok regne med å bli nedskrevet. Ivar fikk for øvrig en 5-poengsbirdiemed sin 3-er på hull 8. Det bidro i aller høyeste grad til seierspoengsummen på 23.Odd Hole fikk forresten også en 5-poengsbirdie med sine tre slag på hull 7 (banens vanskeligste hull både i dag og på de fleste dager). Odd var ikke like vass på de andre hullene som Ivar, men fikk likevel 19 poeng. Det holdt til andreplass og gjorde at Odd neste uke blir å finne i A-klassen igjen.

Inger Enstadfikk 17 poeng i sesongdebuten og tok med det tredjeplassen.

Resultater – B

Odd Hole har all grunn til å se fornøyd ut. Andreplass og 5-poengsbirdie på hull 7!
Odd Hole har all grunn til å se fornøyd ut. Andreplass og 5-poengsbirdie på hull 7!

Vi vet ikke hva som har skjedd med C-klassen i år, for det har vært tynn deltakelse, i dag var det to. Mye kan nok skyldes at det er mange av de faste som har rykket opp i B-klassen, så vi trenger påfyll.

Premien i C-klassen gikk til Kirsten Rogne som slo Ann Lisbet Brathaug med ett enslig poeng.

Resultater – C

På Order of Merit beholder Per Frode Haugen ledelsen iklasse A, mens Holger Kohagen tok steget opp til tredjeplass med kveldens seier. Klemt i mellom dem finner vi Olaf Thomassen. Nedover på listen er det uhyre jevnt.
Order of Merit – A

 

Det virker på oss som om Inger Enstad vinner en premie hver gang hun stiller opp. Det ble 17 poeng og andreplass i sesongdebuten.
Det virker på oss som om Inger Enstad vinner en premie hver gang hun stiller opp. Det ble 17 poeng og andreplass i sesongdebuten.

B-klassen er det ikke overraskende Ivar Bjørseth som har tatt ledelsen. To seire på fire turneringer har gjerne den effekten. Men nå skal Ivar flytte til Spania i noen uker, og da er det jo fritt frem for alle de andre. Tony Farinha og Terje Bjørnstad er ikke langrt bak.

Order of Merit – B

Kirsten leder OoM i C-klassen.

Dessuten er det på tide å minne om et par andre nært forestående konkurranser.

Så langt har det vært skuffende påmelding til klubbmesterskapet i matchplay. Det er bare 16 som har meldt seg på – og vi som har plass til 36! Dette er IKKE farlig folkens, og en sjanse til å spille mot noen som du kanskje ikke har spilt med før.
Skjerpings – husk at det spilles med fullt SH.

 

Vi vet ikke om hun var flau eller overrasket over å ha vunnet C-klassen med 12 poeng ...
Vi vet ikke om hun var flau eller overrasket over å ha vunnet C-klassen med 12 poeng …
... men Kirsten Rogne smilte nå til til slutt.
… men Kirsten Rogne smilte nå til til slutt.

Til Nordea Pairs er det litt større interesse, men antall påmeldte er fremdeles lavere enn deltakelsen i kveldens versjon av mandagscupen. Det kan vi ikke ha noe av. Årets utgave av Nordea Pairs burde være årets best besøkte turnering! Husk at vi kan vinne noen kjærkomne kroner til klubben.
Dessuten gikk vår utsendte medarbeider amok med medbragt kamera denne flotte kvelden. Ikke alle ble like bra, men mange ble bra nok til å kunne presentere en ganske så fin portefølje.

Her kan de som var med gjenoppleve en fantastisk kveld, mens de som ikke var der kan bla gjennom og være misunnelige.

Det ble tatt veldig mange bilder denne pinsedagskvelden.

Dem kan du se her.

Innhold
Klubben