Mandagscup 9. mai

Drømmekveld på Kroken

Det var en strålende sommerkveld på Krokhol. Været minnet mer om juli enn tidlig mai. Og det holdt seg hele runden.

29 deltakere lar seg høre, men vi synes det var litt rart at det ikke var flere, ettersom været var strålende (type midtsommer), banen tørr (ikke ballplassering) og Kari serverte sin patenterte flesk og duppe.Men altså, 8 spillere stilte til start i A-klassen, 9 i B-klassen og 12 i C-klassen.

Spillet varierte fra strålende til ille, og noen av dem som gjorde det bra forrige mandag, gjorde det dårlig i dag, og omvendt, og da er tingene slik de bør være.

Birdier

Det var fem birdier i dag – det er nok et tegn på at greenene blir bedre og bedre (7,8 på stimpen i dag). Fire av disse var tellende (ga altså 4 poeng eller mer).

Stine Torgersen synes fremdeles det er stas med birdiepremie – i dag for hull 5.

Listen:

Stine Torgersen, hull 5

Olaf Thomassen, hull 7

Per Frode Haugen, hull 8, hull 4 (upremiert)

Lars Sandberg, hull 3

Det er bare Olaf som får bilde i tillegg til premien, ettersom Lars og Per Frode hadde gått hjem.

C-klassen

C-klassen sto først på programmet fordi det var i denne klassen det ble oppnådd best score. Alle de premierte brukte forresten 48 slag brutto.

Steinar Nordskog tok førstepremien med 20 poeng.

Reidar Selbekk hadde snudd capsen i ren glede over andreplass med 18 poeng.

Uten sykkel, men med 18 poeng, ble det tredjeplass på Tony Farinha.

B-klassen

Meget jevnt om plassene i B-klassen. Bortsett fra vinneren. Det er bare to bilder ettersom Arve Bjerke, som fikk andrplassen med 15 poeng hadde gått hjem før premieutdelingen.

Ganske så overlegen seier til Rune Sørlie, som fikk betalt 18 poeng for en runde på 46 slag.

Kristian Bjerve hadde samme poengsum som Arve, og ble altså dømt etter på målfoto, slik at det ble tredjeplass.

A-klassen

18 poeng var en populær vinnerscore i dag. Også i A-klassen ble det målfoto, der Stine trakk det lengste strået. Per Frode Haugen, som hadde to birdier på dagens runde, hadde gått hjem før vi rakk å ta bilde av ham.

Innbringende kveld for Stine Torgersen, som hadde kveldens laveste bruttoscore (39 slag) på sin vei til 18 poeng og seier.

Olaf Thomassen fikk også 18 poeng. I hans tilfelle for en 40-runde, men fikk altså andreplassen på høyere handicap enn Stine.

Resultater

Statistikk

Siden Golfbox lager så fin statistikk for oss, hadde det vært fint om stryk ikke automatisk ble lagt inn som 9, ettersom dette gir et helt feilaktig bilde av hullscorene. Vi vet mange skriver den faktiske scoren på kortet selv om det blir null poeng, og da synes vi denne scoren burde skrives inn. Vi skal vel ikke vente at de turneringsansvarlige skal tolke en – (stryk) på kortet, så det hadde vært fint om alle skrev antall slag på kortet selv om det ble stryk. For en del er 5 slag stryk på 1-ern og 4-ern, og da blir det feil i statistikken hvis det registreres som 9. Men nå er det vel kanskje ikke alle som deler redaksjonens interesse for statistikk.Nåja, det var ingen store overraskelser med hensyn til hvilke hull som var vanskeligst. Her er rekkefølgen:

  1. Hull 7
  2. Hull 5
  3. Hull 8
  4. Hull 3
  5. Hull 2
  6. Hull 6
  7. Hull 9
  8. Hull 4
  9. Hull 1

Mandag 16. mai (2. pinsedag)

Neste uke møtes vi igjen, men da er det ikke en “offisiell” mandagscup som teller på Order of Merit. Det er nemlig 2. pinsedag og dagen før 17. mai, så turneringskomiteen venter antagelig dårlig deltakelse. Hva om vi gjør deres forventninger til skamme og møter opp i hopetall?

Innhold
Klubben