Mandagscup 9. september

Nå begynner det å ligne no’. Rene birdifesten på nok en perfekt mandagskveld med flotte spilleforhold. Dette gjenspeilet seg mer på birdiestatistikken enn på scorene, som var på det jevne. Endelig var deltakelsen i A-klassen tilbake på et nivå vi er mer komfortable med. I alt var det 27 stykker (A: 14, B: 11, C: 2) som stilte til start.

I A-klassen tok Per Frode Haugen sin tredje strake seier, sin femte for sesongen. Etter en tung start (det tar sin tid å fordøye Karis kjøttkaker) kom det to birdier (hull 2 og 3), hvorav én tellende (birdien på tre’ern var 5 cm fra å være en eagle). Til slutt ble det 18 poeng. Lars Sandberg har funnet tilbake til litt bedre form og tok andreplassen med 16 poeng, det samme som Kristian Bjerve på tredjeplassen.

Resultater-A

Terje Bjørnstad har gått ned 4,8 slag i handicap på sine siste fire handicaptellende runder. Den siste var i kveld, da han sanket 21 poeng på vei til seieren i B-klassen. Men det var bare så vidt det holdt, for Petter Tomren sanket 20 poeng. Ikke langt bak dem var Ivar Bjørseth som tok tredjeplassen med 18 poeng. Terje må faktisk passe seg. Et kalasscore til som dette, og han vil være i A-klassen.

Resultater-B

John Janderberg har nå fått seg “ordentlig handicap” og vant C-klassen. Han fikk imidlertid ikke premie, ettersom turneringskomiteen nå har bestemt at C-klassen blir slått sammen med B-klassen for premieringsformål hvis det er færre en tre deltakere.

Resultater-C

Order of Merit

Klubbens Mr. Ishockey, Trond Bjerke, beundrer birdiesjekken til klubbens Mr. Bandy, Finn Ericsson.
Klubbens Mr. Ishockey, Trond Bjerke, beundrer birdiesjekken til klubbens Mr. Bandy, Finn Ericsson.

I A-klassen har Per Frode Haugen sikret seg seieren, det kan vi si med sikkerhet etter at han økte poengfangsten med 6 poeng (han byttet ut en femteplass med en seier), og “utfordrerne” sto på stedet hvil. Det kan imidlertid bli litt interessant i kampen om andreplassen. Der er det i øyeblikket Jon Kittilsen som ligger, med en ledelse på 12 poeng til Olaf Thomassen på tredjeplass. Olaf har imidlertid flere dårligere plasseringer som han kan “bytte ut” med god. Han tok derfor inn 6 poeng i dag. Det kan bli spennende dette, i det minste for disse to om ikke andre.

OoM-A

Den eneste klassen der det er spenning om seieren er B-klassen. Nå ligger nemlig Tony Farinha og Jan Sørhus likt i toppen. Begge har 81 poeng. Det ser ganske likt ut med hensyn til dårlige plasseringer de kan bytte ut med dårlige, så blir det resultatene som vil telle. Vi tipper at det ikke vil bli avgjort før i siste runde.

OoM-B

Endelig klarte noen å få en birdie på hull 4 i en mandagscup. Sesongens første var det Pål Valheim som klarte.
Endelig klarte noen å få en birdie på hull 4 i en mandagscup. Sesongens første var det Pål Valheim som klarte.

Order of Merit i C-klassen vil bli vunnet av Per Sarvik. Det har vært klart lenge.

OoM-C

Som nevnt var det ganske mange birdier, faktisk sju, noe som er mange flere enn vanlig. Her vil vi gjerne trekke frem Pål Valheim, som fikk årets første mandagscupbirdie på hull 4.

Birdier

Tellende

Per Frode Haugen, hull 2
Finn Ericsson, hull 6
Terje Bjørnstad, hull 1, hull 6
Pål Valheim, hull 4

Ikke-tellende
Per Frode Haugen, hull 3
Trond Torgersen, hull 1

Ikke uventet leder Per Frode nå både Birdietoppen og den tilhørende “pengelisten” klart.

Ellers ble det klart etter dagens turnering at det også vil bli en turnering mandag 23. september. Om dette da vil være avslutningen gjenstår å se. Det kan til og med bli enda en turnering etter det hvis været og forholdene forblir like gode.

Ellers minner vi alle som er igjen i matchplayturneringen (vi er nå kommet til kvartfinalene) om å spille sine matcher så snart som mulig. Hvis det er noen som har vanskeligheter med å få kontakt med motstanderen, anbefaler vi at det tas kontakt med turneringsledelsen. De som eventuelt enda ikke har betalt startkontingenten for denne turneringen, bes gjøre det snarest. Det kommer snart en kontroll, og de som da ikke har betalt vil bli hengt ut til spott og spe!

Innhold
Klubben