Mandagscup og skyfri himmel

20. juni 2022 – Strålende midsommervær for årets 8. mandagscup

Synd deltakelsen ikke var bedre. Det var bare 22 som stilte til start (A: 8, B: 8, C: 6). Det var flotte forhold med lite vind. Noen benyttet seg av forholdene til å score godt, andre ikke.

Loddtrekning

Etter 8 ganger får vi vel si at loddtrekningen er blitt en tradisjon. Dagens vinner var Jens Kristian Tofteberg, som øyensynlig svarte ja da han i en drøm ble spurt “Do you feel lucky, punk?”.

Birdier

Det ble en del birdier, men turneringskomiteen hadde sluppet opp for sjekker, så bare to fikk dem med seg. De andre får ha dem til gode. Det var seks birdier i alt.

Fikk sjekk:

Sjur Pettersen fikk sin på hull 9. (Ble litt overrasket av fotografen, Sjur er ikke sur.)

Og det gjorde også Trond Nåmdal.

Fikk ikke sjekk:

Stefan Johansson fikk sin på hull 5, etter 4 gode slag.

Erlend Bærø fikk sin birdie på hull 8.

Og det gjorde også Espen Nordskog.

Den eneste birdien på hull 6 i dag, ble satt av Jan Tore Samuelsen.

Resultater

De beste resultatene i kveld kom i C-klassen.

Lars Christian Kise debuterte i Mandagscupen i dag, og det gikk jo bra. 18 poeng ga tredjeplass.

Jens Kr. Tofteberg, som er nesten så langt fra en debutant som det går an å komme, tok andreplassen med 20 poeng.

Roald Eilertsen har litt lavere handicap, så han tok førsteplassen, også med 20 poeng.

I B-klassen var det mye mørkeblått på leaderboarden (dvs. dobbeltbogey og det som verre er), så det var dem som klarte å karre seg til et par eller en birdie innimellom som toppet listen.

En overrasket Jon Kittilsen (dårlig SLR-selfie) tok tredjeplassen med sine hardt ervervede 14 poeng, først og fremst takket puttern (13 putter i dag). Han tok pallplassen på bedre spillehandicap enn fjerdemann.

I teten var det poenglikhet. Kristian Bjerve fikk andreplassen med 15 poeng, og hadde samme SH som vinneren, og ble derfor slått på handicap.

Vinneren i B-klassen ble derfor Espen Nordskog, også han med 15 poeng.

I A-klassen får vi vel si det var jevnest i teten av alle klassene.

Erlend Bærø fikk en etterlengtet opptur og spilte til par. Det holdt akkurat til tredjeplass i dag. Han ble slått på SH.

Det er lenge siden sist Sjur Pettersen deltok i Mandagscupen, og i dag fikk han dagens beste bruttoscore, med 38 (+2). Det betød netto par og andreplass.

Jostein Olafsen hadde en riktig god runde på gang, og uten den sure trippelbogeyen på hull 4 kunne det blitt enda bedre. -1 er imidlertid ikke til å kimse av, og det ga seier i dag.

Juni-sjekken på 500 kroner fra Golfhandelen

I A-klassen har Per Frode Haugen skaffet seg en ledelse på 4 poeng før den siste turneringen i juni (27. juni). Jostein Olafsen er på andreplass, tre poeng foran Stefan Johansson. Deltakelsen i neste turnering vil ha en stor innflytelse på hvem som til slutt går av med seieren.

I B-klassen økte Jon Kittilsen sin ledelse med ett fattig poeng. Jan Tore Samuelsen er to poeng bak, Espen Nordskog tre, og Elin Bjørnhaug fire. Alle disse fire kan godt ta med seg sjekken.

Hvis Øyvind Wulfsberg hadde deltatt i dag, hadde han sannsynligvis forsvart ledelsen han hadde etter forrige uke. Nå har imidlertid Marit Bjørnstad overtatt ledelsen i C-klassen, fire poeng foran Øyvind. Roald Eilertsen og Jens Tofteberg er henholdsvis 7 og 8 poeng bak Marit.

Orders of Merit

I A-klassen er det veldig jevnt i teten. Per Frode Haugen og Stefan Johansson har begge 60 poeng, og Jostein Olafsen har bare to poeng færre. Det kan bli spennende dette her når vi kommer så langt at de dårligste plasseringene begynner å bli strøket (de ti beste plasseringene teller).

I B-klassen er det ikke like jevnt. Med sin ene seier og tre andreplasser er det Elin Bjørnhaug som troner øverst på tabellen. Hun har en 5 poengs ledelse til Jon Kittilsen, mens Espen Nordskog er seks poeng bak Jon igjen.

I C-klassen er det Øyvind Wulfsberg som leder med 60 poeng, også han har en seier og tre andreplasser. Han er 9 poeng foran Roald Eilertsen, som er den eneste i C-klassen som har spilt samtlige turneringer så lang. Casper Løkke er bare to poeng bak på tredjeplass.

Påminnelser

Stjernejakt

På fredag, selveste St. Hans-dagen er det Stjernejakt. Vi kunne vel godt kalle det KM i nærspill. Her er det ikke absolutt nødvendig å melde seg på, med mindre man vil ha mat. Da må deltakelsen opp. Spesielt hadde det vært fint om flere av våre nye medlemmer melder seg. Hvis du kjenner noen, er det din plikt å overtale dem.

Monsterturnering

I noen monsterturneringer er det om å gjøre å sette opp banen så vanskelig som mulig. Den mest notoriske er vel den på Miklagard, der de forlenger banen (til 7000 meter eller noen slikt), gjør greenene lynhurtige og setter flaggene så vanskelig som mulig.

Det er ikke helt konseptet på Krokhol. Der går monsterturneringen ut på å spille 27 hull (etter hverandre) fra henholdsvis hvit, gul og rød tee for herrer, og fra gul, rød og grønn tee for damer.

Dette tror vi kan bli en særdeles morsom erfaring. Vi har ikke spilt noen turnering fra hvit tee i år, og i tillegg er det laget en særdeles utfordrende ny hvit tee på hull 2.

Dette finner sted på lørdag 25. juni. Vi har ikke skrevet noe særlig om dette tidligere, fordi det av en eller annen grunn ikke har vært åpent for påmelding.

Det er bare å melde seg på!

Flere bilder

Innhold
Klubben