Mandagscup-oppsummering 2017

Mandagscupen er den viktigste sportslige og sosiale arenaen i Krokhol GK.

Dette er hvor du får skjerpet dine golfferdigheter, og ikke minst, hvor du treffer nye venner. En grundig sesongoversikt synes vi derfor er på sin plass. Her kan du se analysen fra i fjor.

Deltakelsen i mandagscupen i 2017 var på samme nivå som i fjor får vi vel si, selv om antall deltakere økte med én, fra 64 til 65. Skjønt det kan ha vært en større økning, for i motsetning til i fjor har vi i år har vi ikke telt dem som har deltatt i flere klasser, to ganger. Det er i år seks stykker som har deltatt i flere klasser, og på det grunnlaget kan vi kanskje påberope oss en økning på i underkant av 10%.

Fra 5. juni, da det var 36 deltakere

Antall deltakere per klasse (fjorårstallene i parentes):

A-klassen: 20 (16)

B-klassen: 26 (26)

C-klassen: 26 (22)

I gjennomsnitt var det 25,3 deltakere i mandagscupen i 2017. Best deltakelse var 36, og det var 5. juni. Dårligst var deltakelsen 7. august, da det var bare 14 stykker med. Klassefordelingen virker nå å være “riktig”, dvs. at det stort sett har vært omtrent like mange deltakere i alle tre klasser.

16 turneringer er to færre enn i fjor. Det skulle vært 17, men én turnering regnet bort. I alle turneringene, bortsett fra to, ble det spilt Stableford. I fjor var imidlertid turneringene jevnt fordelt på Stableford og slaggolf. Vi synes vel kanskje at det er litt vel mange “gjengangere” på deltakerlistene, og skulle gjerne se at det var flere nye ansikter. Fra en skjønnsmessig vurdering, tror vi det var 5 nykommere i år, og de fleste av dem var gjester som kun spilte 1 runde. Men det var også et par stykker som vant turneringer. Årets nykommer er uten tvil Marius Nygård, som vant tre.

Kun én deltaker deltok i alle 16 turneringer: Per Frode Haugen.

Her er årets vinnere:

Det var 23 forskjellige vinnere. De store premiesjekkene var ikke jevnt fordelt. Her er en oppsummering.Det var én mann med seier i to forskjellige klasser, og det var Odd Hole. Rune Sørlie hadde flest seire av alle, med 5.

Orders of Merit 2017

Orders of Merit er veldig avhengig av deltakelse i mange turneringer. Her er de tre beste i hver klasse, med antall spilte turneringer i parentes

A-klassen

Vinner: Per Frode Haugen, 103 poeng (16)Nr. 2: Lars Sandberg, 96 poeng (15)Nr. 3: Jon Kittilsen, 88 poeng (15)

B-klassen

Vinner: Rune Sørlie, 89 poeng (11)Nr. 2: Terje Bjørnstad, 77 poeng (10)Nr. 3: Marit Bjørnstad, 74 poeng (13)

C-klassen

Vinner: Tony Farinha, 93 poeng (14)Nr. 2: Kirsten Rogne, 87 poeng (13)Nr. 3: Dagfinn Dreyer, 81 poeng (11)Vi har en side med mandagscup-historikk som går tilbake til 2005. Der finner du tidligere vinnere av Order og Merit, tidligere vinnere av hver turnering i dette tidsrommet og litt annet snadder.

Innhold
Klubben