Mandagscupen 2019

Sesonggjennomgang og statistikk

For å parafrasere fjorårets overskrift: Mandagscupen er den viktigste sportslige og sosiale arenaen på Krokhol. Det er det liten tvil om. Selv om vi har mange flotte helgeturneringer, er det det Mandagscupen som er den viktigste møteplassen for Krokhols mangfold av medlemmer – og en og annen gjest.

Derfor foretar vi hvert år en gjennomgang av det som har skjedd i sesongens løp – til tross for ganske så utfyllende dekning av hver turnering.

“Brutto” var det 69 deltakere i år. Det er én mindre enn i fjor. På “netto”-basis, når vi tar hensyn til dem som har skiftet klasse i løpet av sesongen var deltakerantallet 62, og det var det samme antallet som i fjor. Dette er ca. 25 % av antall medlemmer av klubben.

Sum: 69 (70)

Netto: 62 (62)I gjennomsnitt var det 23,6 (25,2) deltakere, altså en nedgang på 1,6 siden i fjor – til tross for det strålende været vi hadde på 15 av 16 mandagscupturninger. Størst deltakelse med 30 var det 1. juli, men lavmålet var på årets første turnering, da det bare var 14. Disse tallene er litt svakere enn i fjor da vi hadde 32 deltakere på det meste og 17 på det minste.

Som i fjor (da vi startet senere) ble det avholdt 16 turneringer, og ingen ble avlyst. I alt ble det “produsert” 377 runder, hvilket er en nedgang på 6 % fra i fjor, da antall runder var 403.Nedgangen skyldes først og fremst dårligere deltakelse i C-klassen. Ellers taler vel tallene for seg selv.

Når middeltallet for deltakelse er 9, 10 og 5 for henholdsvis A-, B- og C-klassen, ber vi på nytt turneringskomiteen vurdere hvor formålstjenlig det er å fortsette å ha tre klasser. Ved mange anledninger ble det utdelt mindre enn tre premier i de forskjellige klassene i løpet av sesongen. Det spørs om ikke det hadde blitt litt mer interessant hvis vi reduserte det til to.

Årets vinnere

Vinnerstatistikk

I alt var det 24 forskjellige vinnere i år. Det er det samme antallet som i fjor. I A-klassen var det bare 6 (8) forskjellige vinnere, mens det var henholdsvis 9 (6) og 10 (9) i B- og C-klassen. Fjorårstall i parentes.Årets nykommer er utvilsomt Bjarne Røed, som tok 5 førsteplasser i sin første fulle sesong (alle i C-klassen) på 13 starter. Det setter ham også helt i teten av dem som vant flest ganger, ettersom ingen andre hadde flere. Olaf Thomassen og Stine Torgersen hadde også fem seire.Det var flere som fikk et høyt antall seire med relativt lav deltakelse, men best uttelling var det vel Simen Thomassen som fikk, med 4 seire på fem starter.

Deltakere

Orders of Merit

Det ble litt rot i år fordi den første turneringen ikke kom med i de Orders of Merit som står i Golfbox, men rekkefølgen er omtrent riktig.

A-klassen

Vinner: Olaf Thomassen, 106 poeng (14)Nr. 2: Per Frode Haugen, 94 poeng (12)Nr. 3: Lars Sandberg, 92 poeng (15)

B-klassen

Vinner: Kristian Bjerve, 100 poeng (15)Nr. 2: Yngve Andersen, 86 poeng (12)Nr. 3: Rune Sørlie, 79 poeng (11)

C-klassen

Vinner: Bjarne Røed, 104 poeng (13)Nr. 2: Odd Hole, 85 poeng (13)Nr. 3: Marit Bjørnstad, 78 poeng (11)Vi har en side med mandagscup-historikk som går tilbake til 2005. Der finner du tidligere vinnere av Order og Merit, tidligere vinnere av hver turnering i dette tidsrommet og litt annet snadder.