Matchplay: Finalistene er klar

17. september 2023

Det blir Frode og Knut

De to semifinalene ble avviklet nesten samtidig på lørdag (vi beklager sen rapport, men alle tilgjengelige reportere var bortreist.

Semifinalen mellom  Jørgen Spilmann og Knut Sørset gikk ut kl. 11.10, mens den mellom Per Frode Haugen og Jostein Olafsen gikk ut 11.20. Par etter par altså – nesten som skøyteløp. (I ettertid har det vist seg at Haugen/Olafsen gikk ut på back-9 11.20).

Vi tar Frode-Jostein-semifinalen først.

Bare ett slag skilte SH, selv om Frode var seedet som nummer 5, mens Jostein vare seedet 8.

Her er Frodes rapport:

Match idag! Jostein startet veldig bra, var 3 opp etter 5. Vi var like etter 9, var også like etter 18. Delte hull 19. Frode vant med par på det 20. hullet.

Klikk/trykk på bildet for å gå til Golfbox

De øvrige hullscorene har vi funnet opp. Okke som, så er Frode klar for sin 4. finale i matchplay.

I den andre semifinalen var Jørgen seedet 7 og Knut 11, og Jørgen måtte gi Knut 5 slag.

Fra Knut har vi som vanlig fått en grundig og utførlig rapport.

Knut vant 4&3 mot Jørgen. Under fine høstforhold fikk vi til tider se gnistrende spill av begge. Hull 1 vant jeg på par etter godt utslag.

På hull to hadde vi forskjellige løsninger hvor jeg la meg midt i fairway og Jørgen drivet over sivet. Jeg la meg på green og to-puttet, mens Jørgen wedget seg nærme og satt birdien for utligning. Hull 3 og 4 delte vi etter nesten identisk spill.

På hull 5 hadde jeg tilleggsslag som kom til nytte da begge fikk par. På hull 6 la jeg meg i fairway,  mens Jørgen la seg på green. Jørgen “safet” eagle-putten og fikk birdie, mens jeg “bare” fikk par.

På hull 7 var vi på green etter to slag, begge tre-puttet for bogey, og jeg var igjen i ledelsen. På hull 8 hadde jeg også tilleggsslag. Der ble det  det bogey på begge, mens hull 9 vant jeg på par.

Hull 10 vant jeg etter en god chip nærme hullet, og hull 11 delte vi på bogey. Etter gode utslag på hull 12 fikk vi se den avgjørende putten på hull 20 i den andre semifinalen.

Jeg la meg opp og Jørgen slo seg inn på green på andreslaget. Igjen vant Jørgen med en birdie. Hull 13 ble vunnet av Jørgen da jeg ikke forsto hastigheten på den provisoriske greenen. På hull 14 hadde jeg tilleggsslag vant jeg på par.

 Til slutt tok jeg også hull 15 etter å ha spilt minst dårlig (hva som skjedde forblir mellom Jørgen og meg).

Nå ser jeg frem til morgendagens Masters hvor jeg skal gå i flight med Frode. Ryktene sier han er i godt slag!

Disse hullscorene er altså riktige - med forbehold om tastefeil.

Den siste kommentaren til Knut stemmer godt, for finalistene ble nummer 1 og 2 i Masters klasse A i dag. Knuts -3-runde vil påvirke finalen, ettersom handicapforskjellen kommer til å bli mindre.

Knut vant matchplaymesterskapet i 2020, mens Frode har vunnet det minst 3 ganger: i 2018, 2015 og 2014 (vi har ingen oversikter fra før dette).

Med to spillere som har erfaring med finalespill og atpåtil er i god form, regner vi med at det blir en heidundrende finale.

Innhold
Klubben