Matchplay: Knut chippet i for birdie og seier

8. juli 2021 – Knut Sørset og Ronny Waagenæs spilte match i går kl. 19.

I tråd med den nye tradisjonen, har vi fått et utførlig referat fra Knut, som vant 3&2.I går var det duket for en vindfull match mot Ronny. Jeg hadde 4 slag å gå på; altså slag på hull 3, 5, 7 og 8.

Hull 1: Ronny åpnet ballet med et slag litt kort for green i motvinden, mens jeg fulgte opp med et slag litt lenger høyre. Begge var på green etter slag to. Ronny satte putten, mens jeg la meg ett par cm ved siden av hullet. 1 opp til Ronny!Hull 2: Ronny, med ny driver for anledningen, slår førsteslaget mot trærne i bekken venstre for broen. Jeg fulgte opp med å slå mitt jernslag til høyre. Ronny sin ball spratt bakover, men som vi vet så er det ikke et enkelt slag videre. Han ender med å pitche seg mellom trærne. Vi finner min ball plassert bak et tre i rødt, og den må droppes. Etter vanskelighetene ender begge på bogey og deler hullet. Fortsatt 1 opp til Ronny.Hull 3: I kraftig motvind driver Ronny lavt til fairway hull 5, men fikk overhodet ingen trill. Min første drive for dagen er også god og lå i roughen med 200 meter igjen til hullet. Ronny legger tredjeslaget ett par meter til høyre for flagget, mens jeg ender opp med å toppe innspillet og bruker derfor ett slag mer inn på green. Birdieputten til Ronny går akkurat ikke i hullet, men han får et sikkert par. Jeg setter ikke parputten, men har ekstraslag, og det endte derfor med delt hull. Fortsatt 1 opp til Ronny.Hull 4: Ronny slår seg inn på nedre del av green, men får en tøff putt opp til flagget. Jeg la meg litt kortere høyre for green. Derfra chipper jeg ballen en halvmeter fra flagget, mens Ronnys putt blir litt kort. Det ender med at jeg får par og Ronny bogey. Endelig var vi A/S!Hull 5: I motvind også på 5 (!) driver jeg mitt slag til høyre i riktig fairway, mens Ronny legger seg i roughen. Derfra skal begge å legge seg opp ved broen, men ingen havner akkurat som planlagt. Innspillet til Ronny legger seg på øvre platå hvor flagget sto, mens jeg chipper meg til nedre del av green. Parputten til Ronny går ikke i og han ender med bogey, mens jeg også får bogey etter en to-putt. Jeg hadde ekstraslag så 1 opp til Knut!Hull 6: Jeg legger utslaget ved 100 meters merket, mens Ronny blir hakket kortere. Andreslaget til Ronny legger seg venstre for green, mens jeg kommer meg akkurat over bunkeren. Chippen til Ronny blir litt kort, men er inne på green. Jeg chipper inn og triller i koppen så da var jeg plutselig 2 opp!Hull 7: Vi legger begge utslaget midt i fairway med ett par meters mellomrom, 135 meter fra flagget. Jeg treffer bedre enn ventet på andreslaget og gikk over green. Ronny gikk høyre og spratt mellom trærne. Ronnys chip kommer seg ut av skogen, men kort av green, mens jeg havner på nedre del av green. Ronny endte til slutt med en dobbelbogey, mens jeg kommer meg opp bakken, og kaver til meg en bogey. Dermed vant jeg matchen 3 opp med 2 hull igjen!I kvartfinalen blir det mestermøte mellom Knut Sørset (2020) og Lars Sandberg (2009).

Den eneste matchen som nå gjenstår i runde 3, er den mellom Trond Torgersen og Robert Eilertsen. De spiller om æren av å møte Per Frode Haugen i kvvartfinalen.

Innhold
Klubben