Matchplay: Runde 1 ferdigspilt

10. juni 2021 – I går ble den andre (og siste) matchen i 1. runde av KM-matchplay spilt mellom Bjarne Røed og Jens Kr. Tofteberg.

Jens, som vant matchen, har sendt oss følgende rapport:Den andre runden i de innledende rundene ble spilt mellom Bjarne Røed (31,8) og Jens Kr. Tofteberg (32.0). Som Hcp antyder var begge i den øvre Hcp klassen av deltagerne i Match Play. Utgangspunktet for matchen var grei, begge spilte likt på Scratch, dvs. like lite slag som fordel. Nå var det dagsformen som skulle bli avgjørende. Ingen hadde noen spesielt god dagsform, noe som ble spesielt tydeliggjort på hull en, hvor man delte hullet på 5 slag.

De neste hullene ble ikke mindre katastrofale, men en ting gjentok seg; Bjarne hadde gode lange slag, men de hadde en tendens til å gå litt skjevt, Jens slo kort (fra gul, spiller vanligvis fra rød), men var noe rettere.

Selv om dagsformen ikke var til stede for noen, var det klart at Jens hadde vært medlem på Krokhol lenger enn Bjarne; medlems sprettene var helt klart på Jens sin side, f.eks på hull 4, treffer ballen høyt opp, men spretter ned og legger seg på green 3 – 4 m fra flagget.

For ikke å trekke dette ut: resultatet ble 5/3 med fordel Jens. Så blir spørsmålet; har han like god flaks når han møter Stine. Han har i hvert fall noen flere slag enn hun.

Innhold
Klubben