Matchplay: Stefan vant

Stefan Johansson og Olaf Thomassen gikk ut kl. 17 i kveld – presumtivt med like fint være og like gode forhold som de andre matchene som ble spilt i går og i dag. Det må ha gått kjapt unna, for meldingen om 2/1-seieren til Stefan tikket inn  kl. 18.53.

Stefan er seedet som nr. 29 og Olaf som nr. 4, så Stefan hadde nok tilleggsslag på svært mange hull.

Resultater

Stefan møter Kjell Høydahl i neste runde.

Etter deadline fikk vi en tilleggsrapport fra Stefan:

En kveld med 30 grader og solskinn, som egentlig kanskje burde vært spandert på stranden, var tiden moden i dag for match i runde 2 mot Olaf. Banen var i meget bra tilstand, akkurat som den har vært den siste tiden. Jeg hadde 14 slag til gode på Olaf, så et slag på alle hull unntatt en og fire.

Olaf startet på hull en med å slå litt langt og ut til høyre. Selv slo jeg til venstre som jeg gjør omtrent 68 % av gangene. Så chippet vi begge dårlig. Olaf toputtet og jeg treputtet. Så 1UP til Olaf etter første.

På hull to slo Olaf til venstre men kom ned fra skråningen og la seg i ruffen. Selv tok jeg en tur inn i skogen på høyresiden. Heldigvis fant jeg ballen men den lå bak et tre så jeg måtte chippe skrått bakover for å ha en mulighet å spille ballen. Nå er dette hullet tapt tenkte jeg, men Olafs ball lå lavt så en uheldig treff sendte ballen rett til høyre ned i vannhindret. Jeg vant derfor hullet med en dobbeltbogey. All square igjen.

To drives på fairway på hull tre. Olafs andre slag valgte å gå til høyre og ned i vannhindret med drop som konsekvens. Min la seg litt til venstre med 94 meter til flagget. Begge havnet så til venstre for green. En up&down fra meg for par og stillingen ble 1UP til meg.

På hull fire havnet jeg litt til venstre for green i høyde med flagget og Olaf til 2 cm til høyre for green, også han i høyde med flagget. Det ble par for Olaf og bogey for meg. Tilbake til all square.

Olaf slå så sin drive på hull 5 til venstre ned i vannhindret ikke langt fra hvor den var på hull 3. Her tror jeg Olaf var overbevist om at den ballen ikke hadde lyst å være med lenger. Selv brukte jeg driveren som en pitching wedge, men hadde flaks og landet på fairway. Ikke riktig fairway, men fairway er fairway. Olaf måtte droppe. Dette resulterte i bogey for begge. Da jeg hadde et slag på dette hullet så ble stillingen 1UP Sverige.

På hull 6 var min plan å prøve drive green hvis jeg lå under. Olaf mente at det ikke var noen idé å holde igjen, men jeg lot meg ikke fristes. Slo derfor et jern som la seg mitt på fairway med 77 meter til flagg.Olafs første ball gikk langt til høyre, men ikke langt nok til å gå over vannet. Han droppet så ved vannet og gikk for green på sitt tredje slag. Den ballen gikk mer til venstre og inn i trærne. Når jeg lå på green på andre og Olaf ikke fant ballen så fikk jeg hullet. 2UP til meg.

To fine utslag på hull 7 med litt flaks for min del da den var innom løvverket på bjerken til høyre. Olaf slo andre slaget opp på green og mitt andre slag gikk til høyre og la seg inntil et tre. Fem chipper senere var jeg på green og måtte innse at det skulle mye til for at Olaf skulle bruke seks putter til hullet. Litt irritert over at jeg prøvde meg på å være Phil Mickelson, i stedet for å bruke mitt ekstraslag til å ta en uspillbar, så var vi tilbake til 1UP Sverige.

På hull 8 la seg Olaf litt langt til venstre sånn at trærne kom i spill. Jeg valgte å legge min ball inne blant trærne til høyre. Heldigvis hadde jeg en mulighet å slå ballen litt fremover så jeg kom meg til skråningen. Olaf prøvde seg på en draw rundt trærne men skruen uteble sånn at den landet til høyre for green og spratt enda lengre ned til høyre. Begge lå på green på tredje og begge toputtet for bogey. Med et slag til gode på hullet gikk jeg 2UP med et hull igjen. Så resultatet ble 2&1 til Sverige.

Dessverre ble jeg så opptatt av spillet så jeg glemte å ta noen bilder. Men jeg feiret seieren med en is i hvert fall.

Innhold
Klubben