Matchplay: Trond fikk revansj

23. juni – På selveste St. Hans-aften sto det en revansj-match på programmet.

For to år siden vant nemlig Jon Kittilsen over Trond Nåmdal i første runde med et flakseslag inn på greenen på hull 9. Trond var fast bestemt på å revansjere dette forsmedelige nederlaget da de to satte seg stevne kl. 10 i dag morges.

De var seedet henholdsvis 16 og 17, men Jon har gått opp i handicap, så han fikk likevel et slag (på hull 7).

Det var nydelig vær og spilleforhold

Det begynte med at Trond duffet utslaget på 1-ern omtrent 50 meter, mens Jon slo seg inn på riktig platå på greenen. Trond slo et nydelig slag inn mot hullet og satte par-putten, mens Jon tre-puttet. 1 opp til Trond.

2-ern slo Trond opp i bakken mot hull 1, men fant ballen og slo seg nesten inn på greenen fra røffen. Jon tok en mer konservativ tilnærming og la seg 5 m fra hullet på tre slag. Trond hadde deretter noen uheldige chippeslag, og endte opp med å gi hullet. All square.

hull 3 slo Jon like godt i vannet på utslaget, mens Trond la seg fint på fairway. Jon strevde med å få ballen opp i luften, men lå til slutt pin-high i fringen. Trond lå på den andre siden i fringen, og greide par, noe Jon ikke kunne hamle opp med. 1 opp til Trond.

Trond slo et nydelig utslag på 4-ern og hadde en ca. 5 meters birdie-putt, mens Jon landet kort av greenen. Han slo imidlertid chippen så nærme at putten ble gitt, og Trond bare sikret at han ikke slo for langt i nedoverbakken. Par på ham også og fortsatt 1 opp.

Gode utslag for begge to på hull 5, men Jon tullet på de neste to slagene og lå rett utenfor greenen på 5 slag. Trond var nemlig inne på 3. Da Jon duffet pitchen mot hullet, ga han det til Trond, som da var 2 opp.

Som sagt, kjempefint vær

6-ern kan mangt skje, og det gjorde det. Trond slo nemlig i vannet, mens Jon var tørr, om enn mye kortere enn ønskelig. Trond slo et godt neste slag, mens Jon slo et dårlig, slik at begge to lå i bunkeren.

Trond fikk en “Hitler” (dvs. to skudd i bunkeren) og so deretter over greenen, mens Jon slo et godt bunkerslag og lå 5 m fra flagget.

Greenene var nyklippet rett før matchen, så selv en god chip fra Trond hadde ikke nubbesjans på å holde seg på green. Jon to-puttet for par og vant hullet, og var dermed 1 ned med tre hull igjen.

hull 7 slo Jon seg trygt ut på fairway, mens Trond fikk en av de ekle skråslagene opp i skogen. Ballen kom imidlertid ned igjen og la seg i røffen rett bak grønn tee. Trond gikk på med wood for å slå over kløften. Treffet var ikke god, så han la seg opp i stedet.

Jon la andreslaget i bunnen av bakken, mens Trond slo tredjeslaget opp på høyre side av greenen. Jon pitchet seg opp til 5 m kort av hullet (som i dag sto på nedre platå!!!). Trond slo en god chip, men litt for løst, slik at ballen ikke klarte å rulle helt ned bakken. Jon endte med å tre-putte fra 5 meter for DB.

Samme score fikk Trond, men her hadde Jon altså slag. All square.

Øl-ball på Trond på hull 8, mens Jon slo et løst slag til midt på fairway. Andreslaget til Trond var meget bra (han slo tross alt fra tee) og la seg i “det gode hjørnet”.

Andreslaget til Jon la seg litt lengre opp i bakken. Begge slo seg deretter inn på greenen og hadde begge 5-6 meter til hullet. Jon slo en god putt fra oversiden av hullet, som strøk hullkanten. Gimmie og bogey.

Tronds putt var ikke stort dårligere, men gikk heller ikke i. Deling på bogey og fortsatt All square.

På hull 9 skulle altså alt avgjøres.

Jon, som fremdeles hadde honøren etter hull 7, bommet på ballen, men ikke helt, slik at den rullet ned bakken og la seg ved bagen hans.

Trond slo et nydelig utslag til midt i fairway. Jon slo nok et par bomslag og før han sto klar til å slå fjerdeslaget fra snaue 100 meter. Trond dro med seg innspillet til venstre og fikk et trøblete leie ved rød tee på hull 8. Han fikk det inn på greenen. Og kunne altså sette par-putten for seier. Han var imidlertid lengst unna og puttet først. Putten var så der, og returen var av det ekle slaget. Jon kom seg litt nærmere hullet, men hadde altså brukt 5 slag dit.

Trond klarte imidlertid å sette putten og ta seieren i matchen uten at vi måtte ty til omspillshull. 1 opp og den etterlengtede revansjen var i boks.

I neste runde møter altså Trond vinneren av matchen mellom Kristoffer Olstad og Casper Løkke.

Noen hadde overnattet på parkeringsplassen.

Innhold
Klubben