Matchplaymesterskapet 2023

4. mai 2023

Vi tenkte vi skulle være litt tidligere ute i år, og har åpnet for påmelding til klubbmesterskapet i matchplay 2023 fra i dag.

For n-te gang arrangeres klubbmesterskapet i matchplay. Det er en sesong-lang turnering.

Påmeldingsfristen er 31. mai og turneringen starter 1. juni.

Dette er vårt “cupmesterskap”

Dette er altså mesterskapet hvor “har ikke tid” eller “det passer ikke” ikke er gyldige unnskyldninger, for du bestemmer nemlig selv når du vil spille.

Seeding

Hvem du skal spille mot bestemmes  av Golfbox. Alle de påmeldte vil bli seedet i henhold til den handicap de har ved utløpet av påmeldingsfristen. Laveste handicap har seed nr. 1, mens høyeste handicap har siste seed. Så hvis det er 32 påmeldte (de kan godt være flere), spiller altså seed nr. 1 mot seed nr. 32 i første runde. Seed nr. 2 spiller mot nr 31 osv. helt til vi kommer på midten.

Fjorårets vinner, Jan Tore Samuelsen, var seedet nummer 22, mens vinneren i 2021, Lars Sandberg, var seedet nummer 8, så seier er absolutt mulig for alle.

Fjorårsvinneren, Jan Tore Samuelsen

Tidsskjema

Første runde skal helst være ferdigspilt inne 15. juni. Dette er litt flexi, avhengig om vi må spille en innledningsrunde. Turneringen skal være ferdigspilt før avslutningsturneringen, Elgjakta, som vi allerede vet skal spilles søndag 1. oktober.

Fordi spilleforholdene har en tendens til å bli mindre optimale på slutten av september, anbefaler vi i år at finalistene prøver å få sin match unnagjort før Krokhol Masters, som går 17. september.

 

Avvikling

De som blir trukket ut til å spille mot hverandre er selv ansvarlig for å avtale tid for å spille matchen. Den som står oppførst først har hovedansvaret.

Utslagsturnering

Dette er en utslagsturnering, der vinneren av hver match går videre til neste runde. Hvis det er uavgjort etter 9 eller 18 hull, spilles det flere hull til man har en vinner.

Alle skal med

Hvis du er ny i klubben, er dette anledningen til å bli kjent med andre medlemmer som du kanskje ellers aldri ville spilt med/mot. Er du et etablert medlem, er det sjansen til å fornye gamle bekjentskaper.

Spillehandicap og handicapdifferanse

Handicap fungerer slik at den som har lavest spillehandicap spiller uten handicap, mens den som har høyest spillehandicap (i henhold til slopetabellen) får slag på enkelte hull i henhold til indeksen på hullene. Du spiller med det handicap som du står oppført med i Golfbox på den dagen matchen spilles.

For eksempel, hvis spiller A har SH på 18 og møter spiller B med SH på 9, så er forskjellen 9 slag. På en 9-hullsrunde, som de innledende rundene er, betyr det at spiller A har ett ekstra slag på hullene med indeks 1 til 9, med andre ord hull 2, 3, 5, 7 og 8.

Hvis begge får par på hull 1, så deler de hullet. Hvis begge får par på hull 2, så vinner spiller A hullet. Hvis spiller A får dobbeltbogey på hull 3, mens spiller B får par, så vinner spiller B hullet. Den som vinner flest hull, vinner matchen.

Antall hull

De innledende rundene spilles som 9-hullsrunder med sudden death playoff. Dette er for å gi flere anledning til å være med. Nytt av året (siden vi nå har “18-hullsbane”) er at også kvartfinalene spilles over 18 hull, slik semifinalene og finalen har blitt spilt i mange år.

Tee-steder

Når det spilles 9 hull, spiller herrer fra tee 47, men når det spilles 18 hull, spiller herrer fra tee 52. Damer spiller de innledende rundene (inklusive kvartfinaler) fra tee 42, men fra tee 47 i semifinalene og finalen.

Meld deg på

I fjor var det 35 som deltok. Vi håper på mange flere i år! Og klarer vi ikke det, må vi i hvert fall ha 32 slik at ingen behøver å få walkover i første runde.

Hvis du har spørsmål om matchplay, kan du sende det på SMS eller ringe Jon Kittilsen på 48 11 22 67. Han er turneringsansvarlig fordi alt, bortsett fra spillet, foregår på Internett og Golfbox.

Startkontingent

Turneringsavgiften på 50 kroner skal betales senest samme dag som den første matchen. All betaling skal skje per Vipps til 48 11 22 67. De som ikke betaler kan risikere å bli hengt ut på hjemmesiden.

Melding av resultat

Den som vinner matchen er ansvarlig for å melde resultatet per SMS til samme telefonnummer. Gjør det med en gang dere kommer tilbake til klubbhuset og taperen har gratulert vinneren.

Resultatet skal oppgis som antall hull vunnet over hull igjen å spille. Hvis spiller A har vunnet 5 hull når man har avsluttet hull 6, så har han vunnet, og resultatet skal rappoteres som {fornavn} {etternavn} slo {motstanders fornavn} {motstanders etternavn} 5/3.

Noen ganger må finalen spilles under ikke de aller gunstigste forholdene. Slik var forholdene på 2-ern under finalen i 2015.
Innhold
Klubben