Dette skrev vi da startlistene ble kunngjort i går kveld. 34 påmeldte – nesten like mange som i forrige uke – gledelig!

• 42 =  9 (4 damer)
  • 47 = 11
  • 52 = 14

Men så er det altså YR.NO. Værmelding. Den var ikke god. Det var meldt regn og tordenvær.

Det gjorde at det var bare 29 som stilte til start. Når det er sagt har vi mistanke om at det bare var 28, for én spiller er oppført med 75 slag i A-klassen. Vi regner med at han ikke stilte til start, og heller ikke ga beskjed på forhånd. Scoren gjenspeiler par+5 på hvert hull.

De 29 fordelte seg med 11 i A-klassen, 11 i B-klassen og 7 i C-klassen. Det er veldig bra å se at deltakelsen i C-klassen begynner å ta seg opp.

Også gledelig var det at det var en god del nye navn i turneringssammenheng.

Se: ingen paraplyer!

Riktignok regnet det før turneringen startet, og et tordenskrell hørte vi og, men snart etterpå ble lynaktivitetsadvarselet fjernet.

Det regnet litt da vi startet, men da vi hadde spilt 4-5 hull, stoppet regnet, og vi kunne spille resten av runden i oppholdsvær. Så de som ble værende hjemme, kan bare gremme seg. Det var nemlig fine forhold.

Resultatene varierte fra veldig bra til sånn der. C-klassen ble for eksempel vunnet på 26 poeng, mens A-klassen ble vunnet på par.

Grønt og fint var det etter regnet.
Men vi starter med tombola og birdier

Det var I alt 7 birdier, m.a.o. det samme som antall gåsunger.

Sjur Pettersen fikk 2 (hull 6 og 8). Han hadde gått hjem, men fikk med seg premiesjekkene før premieutdelingen startet.

Stefan Johansson og Bjørn Moseby fikk også birdie på hull 6 men de hadde gått hjem.

Marcus Andresen fikk sin FØRSTE BIRDIE noen sinne i dag på hull 6. Da var det jo hyggelig at den til og med ble belønnet ekstra ved at han også vant tombolaen.

Jostein Olafsen Sørset fikk også birdie på hull 6.

Mens Jørgen Spilmann fikk sin birdie på hull 3.

C-klassen

Det var nesten ikke måte på hvilken stasdag det ble for Marcus Andresen. Hans tredje premie for dagen fikk han for tredjeplassen i C-klassen. 18 poeng ble det – godt hjulpet av birdien som ga 5.

Gaute Bryhni Frostad har blitt en fast turneringsdeltaker, og det begynner å gi resultater. Hele 24 poeng ble det i dag, og andreplass.

Så er det mannen som kanskje har vunnet mer enn noen andre i det siste: Christian Danielsen. Fantastiske 26 poeng (47 brutto) ga klar seier i C-klassen.

Når han sjekker Golfbox, finner han han snart har et handicap under 36. Gratulerer med 36,5. B-klassen neste.

B-klassen

I B-klassen var det fire som spilte bedre enn handicap, men bare tre fikk premie.

Jon Kittilsen tok tredjeplassen med 20 poeng etter en blemmefri runde (høyeste score bogey).

Marcus Hansen var strået vasser og tok andreplassen på 21 poeng.

Espen Nordskog hadde samme poengsum, men lavere handicap, og tok derfor førsteplassen.

A-klassen

Jørgen Spilmann hadde dagens beste bruttorunde (40) sammen med Sjur Pettersen. Det holdt til +1 netto og tredjeplass.

Morten Olstad spilte til par, og det holdt til andreplass.

Han ble slått av Lars Sandberg, som brukte samme antall slag men hadde lavere handicap. Det vil si de hadde samme spillehandiap, slik at det ble avgjort av hjem som hadde best resultat på de siste hullene.

Juni-sjekken

Sjekken var ikke gjort klar på forhånd. Noen mente det var Ronnys skyld, mens Espen mente det var han som hadde sviktet.

Sjekkene vil bli delt ut etter første mandagscup i august.

A-klassen

Lars Sandberg tok til slutt en overlegen seier i A-klassen. Med 41 poeng slo han andremann, Stefan Johansson med 19 poeng. Ellers var det mange på 14-19 poeng.

Lars akkumulerte poeng med 2 førsteplasser, én andreplass og én fjerdeplass.

Det var 18 deltakere i A-klassen i juni.

B-klassen

Nok en av kveldens vinnere tok førstplassen i denne kåringen. Espen Nordskog har spilt bare to av turneringene i B-klassen (han vipper frem og tilbake mellomg A og B), men siden han vant begge to, holdt det med 2 poengs margin foran Dag Raaum, Yngve Andersen og Marcus Hansen.

Det var 21 deltakere i B-klassen i juni.

C-klassen

Christian Danielsen har 3 første- og én andreplass å skilte med, og siden han har vært med i alle turneringene, ga det hele 46 poeng. Det er et forsprang på 16 poeng til Marcus Andresen.

9 spillere har deltatt i C-klassen i løpet av juni.

Sesong-Orders of Merit

Sesongen er altså omtrent halvpsilt, så hvem som vinner de tre orders of merit i år er langt fra avgjort. Fordi det er så mange flere med i de to “øverste” klassene, kan det bli mer spennende enn det har vært på flere år. Det er fordi det bare er de 10 beste resultatene som teller. Så det gjelder å delta i så mange turneringer som mulig. Det er 8 stykker igjen.

A-klassen

Lars Sandberg står øverst på denne listen også, men ledelsen er ikke på langt nær så stor som den var i juni.

Bare fire poeng bak seg har han Alexander Løken.

Det er bare Per Frode Haugen som har spilt alle 7 turneringene i år, og det er bare fire som har spilt 6 turneringer. De to i teten er to av dem, mens Stefan Johansson og Trond Nåmdal er de andre.

Så langt i sesongen, er det 22 stykker som har deltatt i A-klassen.

B-klassen

I B-klassen er det ingen som har spilt alle turneringene, men Yngve Andersen har spilt 6, og har vunnet en av dem. Han har en ledelse på 6 poeng til Kristian Bjerve, og det er jo ingenting.

Dag Raaum er heller ikke langt bak.

Det har vært 26 deltakere i B-klassen hittil i år.

C-klassen

Christian Danielsen leder suverent, ettersom han har deltatt i flere turneringer enn noen andre, men det spørs vel om han ikke blir stående med så mye mer enn de 56 poengene han har allerede. Han er nemlig nå kun 0,5 i handicap fra å rykke opp i B-klassen.

Derfor er det fritt fram for alle de andre.

Av dem som ligger lenger ned på listen, er det Gaute Frostad og Marcus Andresen som er best posisjonert. De har henholdsvis 32 og 30 poeng.