Mer nesten-paraply-vær*

Mandagscup 4. september

Det var litt grått og trist i dag, men bortsett fra yret (ikke .no) som hadde lagt seg på greenene, og gjorde putting vanskelig, var forholdene upåklagelige. Det var stort sett ikke nødvendig å slå ut paraplyen. Vi anslår luftfuktigheten til 99,999 %. (*Begrepet nesten-paraply-være tilskrives Jan Berg Jansen. Hørt første gang sist tirsdag.)

Dette til tross ble det levert noen framifrå resultater av de 24 deltakerne (8 i hver klasse). Og noen dårlige.Resultater

A-klassen

Dagens beste runde ble levert av Lars Sandberg, som gikk 1 over par og sanket 22 poeng. Dette ga en klar seier i A-klassen.Morten Olstad tok andreplassen. Også han spilte bedre enn hcp, med 19 poeng. Det var bare to premier.

B-klassen

I B-klassen ble det jevnt. Også her var det bare to premier.Rune Sørlie ogYngve Andersen delte bil og resultat. Begge fikk 18 poeng, og da gikk Rune foran på handicap.

C-klassen

I C-klassen var Marius Nygård tilbake og leverte nok en nedskrivningsrunde. 22 poeng ble det på ham også med en sub-50-runde.Tony Farinha tok andreplassen med 16 poeng. Dagfinn Dreyer hadde det samme, men Tony har lavere handicap. Det var bare to premier også her.

Orders of Merit

Med sin andre seier på rad har Lars Sandberg tatt skrittet opp rett bak ledende Per Frode Haugen i A-klassen. Det er nå bare to poeng som skiller dem. Frode har en 3. og en 4. plass som dårligste tellende resultat, så det maksimale antallet poeng han kan få i de to gjenstående rundene er 9 poeng. Lars har to fjerdeplasser som dårligste tellende og kan plukke opp maksimalt 10 poeng på de gjenværende rundene.

Jon Kittilsen og Olaf Thomassen deler nå tredjeplassen i A-klassen, ettersom Olaf faktisk plukket opp noen poeng med dagens 6. plass. Det og noen fjerdeplasser er det dårligste som teller for ham, så han kan teoretisk få 12 poeng til. Jon som, i likhet med Frode, ikke har økt poengbeholdningen noe de tre siste mandagene, har to sjetteplasser som dårligste tellende, og kan faktisk øke med så mye som 14 poeng – hvis han vinner – stort hvis. Olaf og Jon ligger 10 og 8 poeng bak henholdsvis Frode og Lars.

Vi får se hva som skjer.I B-klassen gjorde Rune Sørlie et rykk med dagens seier. Han fikk full pott, siden dette var hans 10. turnering, og har nå en ledelse på 15 poeng på Marit Bjørnstad, som rykket forbi Asbjørn Solevåg med to poeng. Terje Bjørnstad er også med i tetkampen, og ligger to poeng etter sin kone.

Rune har en 8. og 6. plass som dårligste tellende, og kan teoretisk øke sin poengbeholdning med 16 poeng. Det er mer enn det som er mulig for Marit, som maksimalt kan få 14 poeng til.

Asbjørn kan imidlertid bli farlig han også, ettersom han teoretisk kan øke poengsummen med så mye som 20 poeng, mens Terje kan få 17 poeng mer.Med dagens andreplass økte Tony Farinha ledelsen til Kirsten Rogne i C-klassen. Poengdifferansen er nå 10 poeng. Dagfinn Dreyer er imidlertid bare 5 poeng bak Kirsten.

Tony har som dårligst en 5. og en 4. plass å bytte ut med noe bedre. Det betyr at det beste han kan oppnå er å øke sin nåværende poengsum med 11 poeng. Det samme er tilfelle med Kirsten.

Dagfinn Dreyer har spilt færre turneringer, slik at han har en 7. og 8. plass tilgjengelig for utskiftning. Han kan derfor øke sin poengsum med så mye som 17 poeng.

Mye av spenningen fremover i alle klassene vil bli bestemt av deltakelsen.

Birdier

Det var to premierte birdier i dag.

I tillegg hadde Morten Trehjørningen birdie på 4-ern, men får ikke premie.Marit Bjørnstad fikk sin på 1-ern, mensLars Sandberg fikk sin på 2-ern.

Spillehastighet

De fleste var ferdig på rundt tre timer i dag – det hjelper med treerballer. En par grupper trengte imidlertid over 2,5 time, slik at premieutdelingen ikke ble arrangert før nærmere kvart på 8. En treerball på hjemmebane under greie forhold burde ikke trenge så mye tid.

Krokhol Masters

Vi ber alle kvalifiserte om å melde seg på årets siste “prestisjetunge” helgeturnering. Dette er som klubbmesterskap med handicap. Nesten alle er kvalifisert så meld deg på.

Innhold
Klubben