Over 30 deltakere

5. september 2022 – Bedre deltakelse enn ventet.

Vi har nettopp prognostisert, på grunnlag at vi bare én gang i år hadde vært over 30 deltakere, og at deltakelsen antagelig ville gå ned med tidligere starttid, så var det usannsynlig at deltakelsen ville øke.

Men det gjorde den altså, og vi har på ingen måte noe imot at våre ord ble gjort til skamme.

For i dag var det 31 deltakere. I tillegg var deltakelsen veldig jevnt fordelt, slik at det var 10 i A- og C-klassen, og 11 i B-klassen. Det er også en gledelig utvikling.

Det fine september-været gjorde nok sitt, og vi vet jo at banen er i god skikk.

Det var flere gode resultater. Den beste i dag tilhørte imidlertid Øyvind Wulfsberg. Hans 42-runde i dag var rundens 4. beste, og ga ham 24 poeng (m.a.o. -6 hvis B-klassen hadde spilt slaggolf). Det holdt til seier i B-klassen.

Seieren var imidlertid bare litt, og ikke veldig, overlegen. For tre slag bak, med 21 poeng fulgte Kristian Bjerve. Også et meget respektabelt resultat.

Kjell Høydahl gjorde det heller ikke så verst i det, vi tror, var bare hans 4. runde for året. Med det i mente, er 19 poeng også høyst respektabelt.

Nest beste resultat i dag ble produsert av Marcus Andresen, som er blitt virkelig så ivrig, har spilt  alle de fire siste turneringene og er på full fart ned i handicap. 21 poeng ble det i dag, og seier i C-klassen. Snart er han under 36.

Alltid pålitelige Yngve Andersen sikret seg nok en pallplass, da han tok andreplassen med 19 poeng.

Tredjeplassen gikk til Marit Bjørnstad fordi hun har lavere handicap enn Jens Tofteberg. Begge gikk på par.

Noen synes kanskje at det er merkelig at vi nevner vinneren av A-klassen, Per Frode Haugen, sist her. Han gikk nemlig runden på to over par, og 38 var suverent dagens beste brutto-score. Netto var det imidlertid “bare” -1, så han får ha oss unnskyldt.

Jostein Olafsen har virket som han har funnet et stabilt nivå i det siste. I dag spilte han til par (+4 brutto), og det ga andreplass.

Alexander Løken har spilt bedre runder i år, men +1 holdt til tredjeplass. Han slo Lars Sandberg på handicap.

September-sjekken (årets siste sjekk)

Vi tar ingen gjennomgang av ståa her, siden dette var månedens første Mandagscup, og de som er nevnt leder også denne statistikken.

Dette begynner å bli litt interessant.

I A-klassen økte Per Frode Haugen ledelsen sin litt, siden han vant (og byttet ut en 5. plass) og at det var så mange deltakere at hans nærmeste utfordrer, Stefan Johansson, ikke økte i det hele tatt. Han er nå 7 slag bak Frode med tre turneringer igjen.

Det er tre stykker som kan ta trejdeplassen. Lars Sandberg ligger best an i øyeblikket, men med 14 spilte turneringer begynner han å gå tom for dårlige runder å bytte ut. Dagens tredjeplass ga for eksempel en poengøkning på bare 3 poeng. Jostein Olafsen, som ligger 4 poeng bak Lars er kanskje marginalt bedre stilt i så måte, mens Alexander Løken, som ligger 5 poeng bak Jostein, har et par 7. plasser han sikkert klarer å bytte ut med noe bedre.

Det er dødt løp i B-klassen. Det er bare ett poeng som skiller det tre beste. Espen Nordskog har en ledelse på ett poeng til Jan Tore Samuelsen og Elin Bjørnhaug. Begge de to førstnevnte har spilt 14 turneringer, mens Elin har spilt 13.

Jon Kittilsen, som ikke har spilt en turnering på 4 uker ligger faktisk også bare 3 poeng bak teten, og Trond Nåmdal er heller ikke uten sjanser, så det kan bli spennende mot slutten av sesongen.

I C-klassen rir Roald Eilertsen på at han har spilt overlegent flest turneringer (han er den eneste som har spilt flere enn 10). Ledelsen til Marit Bjørnstad har imidlertid skrumpet inn til 3 poeng, så han må spille bra fremover for å holde unna, spesielt siden Marit har to turneringer igjen til hun når 10.

Det kan hende Øyvind Wulfsberg beholder tredjeplassen, selv om han nå spiller i B-klassen, for Terje Bjørnstad, som ligger nærmest, er 17 poeng bak. Vi får se.

Krokhol Masters

Denne tradisjonelle turneringen er en invitasjonsturnering for dem som har vært på pallen i andre turneringer gjennom sesongen, og siden deltakelse er på invitasjon, er det ingen startavgift.

Turneringen går søndag 18. september. Den spilles med fullt handicap i de samme klassene som vi er vant til fra Mandagscupen.

I de nærmeste dagene vi vil legge ut en liste med dem som er kvalifisert, selv om de fleste vel klarer å regne ut det selv.

Dette er den siste sjansen til å spille en vanlig single 18-hulls turneringsrunde i år.

Matchplay

Her begynner det å haste for Arne Schille og Alexander Løken å få spilt den siste kvartfinalen.

Vi går også ut fra at semifinalistene som er klare, ikke har glemt å avtale sine matcher, men det hadde vært fint om de ble avviklet før vi var midt i måneden, siden finalen må spilles innen utgangen.